Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 554
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
Разгледай в интернет порт бебе, то си е с копченца около бебето

Здравейте! Нова съм тук и се извинявам ако не е правилното място за моя въпрос - с какво се повива бебето като се изписва  от майчиния  дом? Бих искала нещо различно от пелена, но не знам дали има алтернативи и откъде се купуват.
Блгодаря!
Здраве за всички!

# 301
  • София/Севлиево
Някой да е ползвал нещо такова

https://www.amazon.de/-/en/Yikanwen-Protection-Suitable-Children … ;sr=8-12&th=1

Все повече се замислям дали да не взема за моята спалня.Имам преграда на СЕйфти фърст купувана преди доста време за баткото,но е само за от едната страна и в най-изпънато положение е 140 см.А този малкият се върти из цялата спалня и най-редовно го намирам в краката ми.Да не говорим, че и успя да падне 2-3 пъти...
Само дето не мога да се ориентирам дали цената е за прегради от всички страни или само от едната...

# 302
  • до най-прекрасния мъж
Гледам такива прегради по клипчета, не съм ползвала лично. Относно дължината, само за едната страна е това. Има 150, 180 и 200 см дължина, купуваш колкото броя ти трябват и с каквато дължина ти трябват според леглото. Аз така го разбирам.

# 303
Здравейте! Нова съм тук и се извинявам ако не е правилното място за моя въпрос - с какво се повива бебето като се изписва  от майчиния  дом? Бих искала нещо различно от пелена, но не знам дали има алтернативи и откъде се купуват.
Блгодаря!
Здраве за всички!
Ако е лято, с нищо, просто дрешки. Ако е зима и не искаш пелена, въпреки че пелена е много общо има хиляди различни пелени, можеш да го облечеш в космонавт. Голямата ми дъщеря е родена края на март, беше с космонавт, един мекичък, много красив, с нищо не съм я повивала, достатъчно дебел беше. Малката е края на юни, беше по боди рокличка.

# 304
  • гр.Пловдив
И аз това щях да напиша-ако е сега в жегите е абсурдно да се повива с каквото и да било-моето го изписаха на 8.07 беше с едно боди тип рокличка и право в кошчето за кола -друго не ви трябва да се спарва и поти

# 305
Здравейте! Аз отново имам няколко въпроса.

1. За какво се използват тензухени, бархетни и муселинови пелени, и по колко и какви размери бихте ме посъветвали да взема?

2. Според вас удачно ли е да завивам бебето само с одеяло/пеленка (а вероятно на малко по-късен етап и с чувалче за сън), вместо да слагам олекотено в плик за завивка, както се продават в спалните комплекти от 3 части?

3. Каква е разликата в по-скъпата ваничка за къпане и тази от 20лв. например? Ако приемем, че и двете са анатомични, имат клапа за вода отдолу (и че по-скъпата може да има вграден термометър например).

# 306
1. Забърсване, подлагане (ако го слагам на спалнята, дивана и др), подсушаване, понякога като завивка или чершаф, на рамото при уригване. Вземи си различни размери и видове и виж кое ще ти е от полза. После ще вземеш допълнително ако е необходимо.
2. Да, първите 2м моето дете беше с одеалце според температурата (роден е март). Сега като е по-активен през нощта спи с чувалче.
3. За мен няма разлика. Вземете по големия размер (мисля че около 1м бяха). Ние се наложи да купуваме 2ра. Термометри има за 5-10 лв. Ако това е разликата и цената е много по-висока - няма смисъл. В един момент няма да е нужен, защото ще свикнете да нагласяте температурата сами.

# 307
  • София
1. Аз имам две тензухени - ползвам ги да попивам лицето след миене, две бархетни - за завивка, за подложка, да правя допълнителна сянка в количката (и муселинови стават за това), две муселинови 90х100 - тях слагам върху повивалника и много от другите размери. Има едни на Лорели по три в комплект - имам два такива и са ми най-използваните за подсушаване след баня върху хавлията, за сянка в количката, за завивка отгоре да крия бебето от слънцето, когато е в ергораницата (сега вече го мажа със слънцезащита, но като беше малко бебе не). Имам и по-малки размери, които ползвам за забърсване като най-малките дори съм слагала за лигавник.
2. Аз точно така направих - за бебе, родено в края на февруари в началото беше с вълнено одеалце, след първия месец започна да спи в чувалче, че много шаваше. Иначе имам два комплекта от 5 или 6 части с обиколник, олекотена и т.н на Кика бу и един такъв сет за количка. От тях ползвам само долния чаршаф и наскоро сложих обиколника да не си праска главата, защото сме с дървена кошара. Ако сте със сгъваема не ви и трябва. Сетът за количка се оказа неизползваем. Чаршафът беше малък за коша на на нашата количка, от възглавница няма нужда и дали с олекотена завивка или с одеалце все тая. Аз дори предпочитам одеалце, защото не е толкова обемно.
3. Не знам каква е разликата, но е хубаво ваната да бъде със стойка, много по-удобно е, за да не останете без кръст. Термометър не сме ползвали, проверяваме водата с лакът. Каквото и да изберете, бих ви препоръчала и подложка за вана.

# 308
1. Аз имам муселинови пелени около 13 бр. Ако са високо качество и много меки, а не от драскаща материя ( lässig soft touch са уникално мекички), могат да се ползват за доста неща. Е, иначе също, но бебето ги приема по-добре, когато са меки естествено. Така че по-добре по-малко,но по-качествени. Аз ползвам само 6те пелени на lässig от всички, които имам. Първите 3 месеца при кърмене задължително да не се намокря бебето, а заради материята моето си ги гушкаше също. С този модел може и да се повива новородено. Имаме и молтонови като кърпи, които подлагам на повивалника, някъде 10-12 бр също.

2. Моето бебе първите почти 2 месеца или месец и половина (не помня вече точно) спа със завивка и после в чувал. Сега пак спи със завивка, отказва чувала. Някъде от 5тия месец е пак със завивка. Имаме обиколник от самото начало за леглото на бейбибей. Той е на същата марка и не е обемен, а идеално пасва и е тъничък. Препоръчвам го.

3. Вземете ваничка със стойка заради кръста. Каква точно няма значение.

# 309
  • до най-прекрасния мъж
1. Бархетна пелена имам 1 бр, ползвах за подложка, като я слагах на дивана или на нашето легло. Сега я ползвам да я завия, ако сме на планина и заспи в количката или да й я метна на крачетата в столчето за кола, ако заспи и е хладно вътре. Тензухени нямам, не съм купила и не са ми били нужни. Муселинови имам 3 бр 90/90, които  ползвам за след баня вместо хавлия или върху хавлията в зависимост от сезона. И отделно 6 бр 60/60, които ползвам да й забърсвам устата след като се е нахранила, да я оригвам на рамо и подобни. Като беше по-малка й подлагах една под главата в леглото. Ако повърне, да я събера по-лесно и да я сменя да не пера чаршафа, но тя вече обикаля кревата и няма смисъл, защото не се задържа на нея.
2. В началото до към 2.5 м спеше с вълнено одеало, декемврийче е. После започна да се смъква някак надолу и я сложих в чувал. Така спи и в момента. Хем съм спокойна, че няма да се намушка под одеялото, хем е завита и не ставам по 1000 пъти на нощ да я завивам. Мисля да продължа с чувалчета, докато ги търпи. Сет за количка не съм купувала. Постилах одеялце отдолу и я завивах с друго отгоре+покривалото, за да й е топло и да не я слагам в дебел космонавт. На 3.5 м я преместих в лятна количка с подложка отдолу, одеяло и ботуша на количката. Това беше към края на март. Сега вече не ползвам нищо, но тя е голяма вече, на 7++ е. Обиколници и възглавници не съм ползвала в дървена кошара спи. Обмислям да купя тънък обиколник, защото е в период на пролазване, въртене и т.н. и постоянно си удря главата, като започне да се върти.
3. Ваничка ползвахме най-обикновена 84 см без отвор за оттичане в първите 6 месеца. Беше студено и баща й носеше вода в спалнята да я къпем на топло. Сега, като порасна и се стопли времето, ползваме по-голяма на стойка и с отвор за оттичане, защото другата й омаля. И двете бяха евтини, не повече от 30 лв., доволна съм. А стойка задължително, не си представям да я къпем приведени на пода.

# 310
Ние къпем от самото начало във вана на пода, като сядаме на ниски столчета ( от лидъл сме ги взели), защо пък да трябва да сме приведени. До 7ми месец ползвахме хамак във ваната, да си лежи на него бебчо, сега сме го махнали.

# 311
  • София/Севлиево
1.Имам много и различни пеленки.Ползвам ги за всичко -забърсване,под главичката,за завивка,та дори вече за игра(аз се крия от едната страна и когато малкия се загледа в друга посока се показвам и издавам смешни звуци).
2.Откакто се е родил спи в чувалче през нощта.Сега в жегата пробвах с чаршаф,но е все отвит и понеже спи до мен като го пипна е леден и го върнах в чувала.
3.Мисля че няма разлика във всичките.Аз имах голяма анатомична от баткото,за бебето ми подариха една малка,която ползвах до 5-6 месец.А у свекървата е най-обикновена и върши същата работа.

# 312
  • до най-прекрасния мъж
Нямам идея колко са високи столчетата, но стойката е висока доста и дори татко й, който е 2 метра, не се налага да се навежда изобщо. И двамата сме с проблемни кръстове и е важно да ни е удобно и да сме максимално изправени. Но и това е вариант, щом на вас така ви е удобно. Предполагам не сте супер високи. ММ, ако трябва да седне на ниско столче, коленете ще му отидат до брадата Joy.

# 313
187 е мъжът ми, аз не съм висока. Ваната със стойка е до време така или иначе.

# 314
За ваничката си е индивидуално и трябва да се види и пробва на място. Нашата първа ваничка беше със стойка, която поръчах онлайн. ММ все се оплакваше, че му е ниска и не ми е удобна. А той не е особено висок - малко под 1.80 м. Аз съм 1.60 и ми беше ок. Сега вече го къпем в банята, а ваничката слагаме на пода. Заставаме на колене. 300 пъти по удобно е ЗА НАС.
Подложка/хамак не ползваме, имаме и само я пробвахме. Подлагаме нещо под главичката само. Бебока много обича да рита с крачета във водата и ни облива и нас, та банята е взаимна.

Общи условия

Активация на акаунт