Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 556
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
Още един глас за матрака. Страхотен е.

# 286
# 287
Ние сме се насочили към икейско легълце https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/cots/gulliver-be … m-byalo/10248519/ защото ще можем да махнем преградката след годинка и да го оставим да се въргаля из стаята в монтесори стил. Като гледам матрака на магнифлекс ще дойде добре като размер Grinning сега... Да си купим ли копчето преди палтото Joy макар че за тези пари не знам кое е копчето и кое палтото, де, а и съм на мнение, че матрака е по-важно от леглото та току виж матрака е първото, което ще купим за малкия човек Grinning

# 288
Аз купих първо матрака. Масово кошарите са с този размер и не го мислих много. За началото взех сгъваема кошара с падаща преграда, за да стане тип next to me, а след 6тия месец ще вземам кошарки от Икеа. Аз обаче си заплюх цвят бук. Пасва матрака и не го мисля вече даже.
Споделям мнението, че матрака е по-важен. При мен е по-скъпата покупка. Предпочитам повече да вложа в това.

# 289
Inferiya, ако и твоето дете е като моето, най-добре матрак на пода 😆 Откакто е почнал да се върти нощем прави по километър обиколка на спалнята ни, обезопасено е от всички страни, защото иначе пада. Не знам дали повечето деца спят на едно място, но на моят тази кошара със сигурност няма да му е достатъчна 😁

# 290
Бука ми харесва мнооого повече, но няма да стои добре на дизайна на стаята, който измислихме -.- а и до колкото видях не е с махаща се преграда, което ни е deal breaker.

За това го гледаме такова, Pistachio Grinning ако не задържи до годинка или ще срежем краката на леглото и ще остане на пода или ще оставим само матрак Simple Smile

# 291
Другото, което ми идва наум за тази кошара, е че май не й пада преградата или греша?
Защото като свалите на долното ниво, не знам дали ще можете да го слагате вътре заспал, ако приемем, че е от тези, които не могат да заспиват сами. Нашето е падаща преграда и пак е много трудно да го оставим на толкова ниско.
Не знам дали сте помислили върху това 🙂

# 292
За матраците.. ние също купихме Пиер Карден, предполагам на детето й е удобно, случвало се е да спя с нея (разбира се не в кошарката, а вече в детско легло), само бих казала, че за мен лично е мега твърд. Но пък дъщеря ми е 14 кг, а аз в момента - към 4 пъти повече и сигурно упражнявам доста повече натиск 🤣
За бебешката кошара бяхме взели isleep baby puzzle. Ами и той не е лош, макар и да не съм се пъхвала да го пробвам лично 😂 Живот и здраве, скоро ще се ползва от бебенце номер 2 ☺ Да си призная, не виждам голяма разлика между двата матрака, освен че може би първия е по-твърд.
НО -  има голяма разлика с третия, който имаме - най-обикновен сгъваем, дунапренен, за преносимата кошарка. Е, това нещо вече е доста тънко и не бих го ползвала за основен матрак. Подкрепям мнението, че инвестицията в по-скъп си заслужава.

# 293
На белия модел може да се маха, на бука не може. Не е падаща в смисъл на подвижна, или я има, или я няма, тъй че не знам как ще се случат нещата, но ако трябва ще го пригодим Simple Smile

# 294
Аз да попитам на леглата next to me слага ли се допълнителен матрак?
Ние имаме такова -
https://visvitalisbg.com/product/cam-bebeshko-leglo-lyulka-culla … -sivo-camcr020153
Матрачето е твърдо - от дунапрен 3 см и отдолу има дървена дъска. Според вас достатъчно ли е или е хубаво да сложим върху него и друго, ако изобщо се продават матраци 85/50?

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 16:28 от Darling*

# 295
  • Германия
За мен този тип матрачета са достатъчни за бебетата докато станат на около 6 месеца. Аз и с двете ползвах легло-люлка първите 5-6 месеца и матракът не е бил по-дебел от 3-5 см, прекрасно си спяха

# 296
И нашето е със същия тип матрак. Достатъчно е за толкова малки бебета. Каката си спа чудесно на него почти до 8 месеца.

# 297
Достатъчно е, това на Кам е твърдичко заради подложката отдолу, подобно е и на Чико Magic

# 298
Аз взех допълнително матраче, това ми се струваше прекалено тънко.

# 299
Здравейте! Нова съм тук и се извинявам ако не е правилното място за моя въпрос - с какво се повива бебето като се изписва  от майчиния  дом? Бих искала нещо различно от пелена, но не знам дали има алтернативи и откъде се купуват.
Блгодаря!
Здраве за всички!

Общи условия

Активация на акаунт