Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 532
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
Ние ползвахме Кика Би next to me. Взехме го втора ръка от олх и нямаше забележки. Ползвахме го почти до годинката, под надзор разбира се, когато започна да може да се изправя. Много ми беше удобно. Не си заслужава да се взима от скъпите марки според мен. Не знаех, че има сгъваеми с падаща страница иначе може би щях да взема такава, защото е по-практична.

# 331
Аз бих заложила на сгъваема кошара с падаща страница. Има на Чиполино и не са никак лоши. Купихме за у баба й, защото вкъщи не се събира до нашето легло и правихме кошара по поръчка. Удобна е много и става и за след 6 м, както и за пътуване. Класическо некст ту ми не бих взела, но аз съм практичен човек и не обичам излишни покупки, които ще ми служат кратко.

Благодаря ❤ Аз също никак не обичам излишни предмети и дрехи и като цяло да трупам неща, които не ползвам. Такъв тип ли имаш предвид ? https://www.baby.bg/product/cangaroo-once-upon-a-time-3-419007/

Просто като модел имам предвид, че наистина ми е трудно да се ориентирам.

# 332
  • Варна
Аз обмислям направо да си вземем кошарка с матраче. В този ред на мисли исках да ви попитам - въртите ли главичката на бебчето (чела съм, че се прави на всеки три часа) - ако е леко наляво или леко надясно?

Виждала съм моя приятелка да върти бебето след всяко хранене, защото той наистина не се движеше много и както го сложат така си заспиваше. Най-вероятно зависи от самото дете доколкото знам не е хубаво само на едната страна да е ама това не го знам от опит 😁

# 333
Ние взехме на Чиполино - беше на промоция, а и е единственият вариант за легълце до нашата спалня. Ползва се до 6 месеца или до 9 кг на детето, после става на кошарка за игра. Има 5 нива за регулиране на височината и опция за антирефлукс, надяваме се и на бебо да му е удобно вътре. Забелязах, че на Чико са над 500 лв за същото нещо, не ми се плаща за етикет, на бебето му е все едно за цената.

Здравейте, момичета 😊 Първа бременност ми е и исках да питам някоя от вас има ли мнение за българските марки кошари тип next to me - Лорели, Чиполино и Кикабу, на мен ми изглеждат същите като на Чико, но с 300-350 лева по-малко ? Мисля, че ще са доста по-удобни първите месеци и ако е 200 лева ( а има такива и никак не изглеждат зле ) мисля, че си заслужава инвестицията за ползване половин година.

# 334
  • София
По-скоро има предвид Чиполино Мерида, на която и аз бях хвърлила око. Пада като Некст ту ми и платът не е шумкащ като повечето. Може да се сложи нормален матрак 60/120 и да се ползва дълго време и за път.
https://www.baby.bg/product/koshara-s-padashta-strana-chipolino- … 7pPEaAo9aEALw_wcB

# 335
Момичета, моля за съвет по два въпроса:

- Бебчето го хванахa колики от 7-ми ден, доста е неспокоен и се върти и превива,в  резултат не остава неизритано одеяло и май ще минавам на чувал за сън и пелени за повиване. Надявам се чувачетата на Anegl baby са ок за съвсем новородени, но бихте ли ми препоръчали пелени за повиване, от които сте доволни? Искам нещо което лесно да се слага с лепенки?

- Не знам аз ли не правя нещо както трябва, но всеки втори/трети памперс пропуска откъм гърба и той е вечно мокър. Пробвах първо Памперс премиум кеър, там всеки пропускаше, после Пуфис / с тях беше в родилното/ , малко по-добре но от 2-3 дни почти всеки път е мокър. Не знам на какво се дължи, всеки път ги слагам по еднакъв начин, единственото,което си обяснявам е че той много шава с ръце и вдига краката и явно тогава изтича. Имате ли някакви съвети,които биха помогнали или марка памперси,с които не сте имали такъв проблем? Той е мъничък около 3 кг  и може би са му малко големи.

# 336
Пробвайте с по-малки/по-големи памперси, едва ли е от марката, щом различни памперси ви пропускат, може би не ги слагате добре.
Сменяйте ги по-често, ако трябва.
Аз винаги съм ползвала Примиъм кеър и не съм имала проблеми.

# 337
На мен ортопед ми обясни, че памперсът се слага така че на гърба да е максимално вдигнат, т.е. по-голямата част от памперса е на гърба. Отпред остава по-надолу отколкото на гърба и като залепя лепенките, те трябва да сочат надолу. По този начин крачетата са в поза "жабче", която е най-подходяща за новородени. Досега само веднъж ми се е случило да пропусне памперс, но количеството беше много. Ние ползваме пелени за многократна употреба, но когато сме на прегледи слагам памперси, защото ми омръзна да обяснявам защо са по-добри.

# 338
Аз къпя бебето под душа, откакто беше на два месеца. Държа я в мен и я къпя така. Плачеше в мивката, легена и коритото, а под душа гушната даже се радваше. Коритото ни е най-безсмислената покупка, направо ме е яд, понеже макар че е втора употреба, със стойката не беше много евтино, а е ползвано два пъти.

# 339
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих заложила на сгъваема кошара с падаща страница. Има на Чиполино и не са никак лоши. Купихме за у баба й, защото вкъщи не се събира до нашето легло и правихме кошара по поръчка. Удобна е много и става и за след 6 м, както и за пътуване. Класическо некст ту ми не бих взела, но аз съм практичен човек и не обичам излишни покупки, които ще ми служат кратко.

Благодаря ❤ Аз също никак не обичам излишни предмети и дрехи и като цяло да трупам неща, които не ползвам. Такъв тип ли имаш предвид ? https://www.baby.bg/product/cangaroo-once-upon-a-time-3-419007/

Просто като модел имам предвид, че наистина ми е трудно да се ориентирам.
https://www.baby.bg/product/koshara-s-padashta-strana-chipolino-merida-frape/
Ето такава е нашата, само че предходен модел с друга картинка, иначе със същата функционалност. Матрачето се купува отделно, ние взехме сгъваем, защото я ползваме рядко. За основна кошара бих купила хубаво матраче.

# 340
gigi91 и blue.angel много благодаря ! 😘❤ Това е точно каквото исках и аз. Супер сте! Имаме още време докато вземем кошара, мъжът ми не иска нищо да взимаме твърде рано, но определено много ми хареса този модел.

# 341
Дейзи , бебчо спи по гръб и на всяко хранене сменяш посоката на главата, за да не се получава сплескване и за да може ако се задави на страни да изтече млякото. Това знам от ортопеда

Аз за път и за бабите съм взела сгъваема кошара с падаща страна тип некст ту ми с рамер 120/60 на Лорели не е шумна. Купих отделен матрак. Иначе спи в дървена кошара, матрака е на Карамел много съм доволна,  твърд със свалящ се калъф беше 90лв някъде.
Къпала съм я сама под душа хич не ми беше лесно на 5м е иначе в къщи сме във вана със стойка и слава Богу иначе без кръст оставам, къпя я сама и съм ниска 153см само слагам Севи бебето и тя е щастлива.

Най - любимите са ми муселиновите пелени от Лидл страхотни и големи имам и от Синсей и от Джъмбо за попиване на уста.

# 342
С какви препарати почиствате в стаята за бебето - мебели като скрин, повивалник, разни органайзери до които ще се докосват дрешките, кутии за съхранение и т.н и т.н …
Мебелите си мислех всички да ги забърша със спирт може би?! Но за другите неща нямам идея 🤷🏻♀

# 343
Аз не бих, спирта по-скоро ще прецака някое покритие.
Веднъж минах чекмеджето под кошарата с обикновен препарат за дърво и по-късно наредих дрешките вътре и това беше. Бебето няма да ближе нищо от това все пак.

# 344
С нормалния препарат, с който чистя вкъщи. Спиртът може да свали цвят, или развали гланц. Ако толкова ви притеснява, минете с дезинфектант за мебели, въпреки че мвбелите ще ги пипате вие, не бебето.

Общи условия

Активация на акаунт