Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 546
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Вкъщи сме с вана със стойка - изключително удобно и щадящо за кръста. За път взехме сгъваема съответно без стойка - е няма такова мъчение... И на стол сядам, и пак.
Може би е добре да е по-голяма и без излята подложка, а с такава, която се маха. В началото и хамаче за вана е много удобно, след това на подложката и в един момент, когато започне да седи самостоятелно и е много подвижно бебето, ще стане и без подложка.

# 316
Здравейте Heart
Имате ли впечатления от бебешка количка Tutis Uno 3+?

# 317
  • Beyond the stars
Ние къпем от самото начало във вана на пода, като сядаме на ниски столчета ( от лидъл сме ги взели), защо пък да трябва да сме приведени. До 7ми месец ползвахме хамак във ваната, да си лежи на него бебчо, сега сме го махнали.

Ползвахме ваничка със стойка, докато не започна да се къпе с баща си под душа. Така или иначе не го оставяме без надзор като го къпем, нито пък е имал мераци да се изправя вътре, та винаги на всички ни е било супер в конфигурация със стойка.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 11:01 от Вълшебство

# 318
При ваничката го има момента, че бебето може да спре да иска да се къпе в нея.колкото и да не вярвах в това, бебетата имат темперамент още от самото начало. Моето от месец насам реве с цяло гърло във ваната. Страх я е може би, нямам идея. Затова почнахме да я къпем с нас под душа. Така й харесва. Затова няма нужда да избирате нааай-специалната ваничка, ако има и по-евтини такива, които вършат същата работа. Може да й мине употребата бързо. 😃😄

# 319
  • София
И моето момче от известно време отказва ваничката (на 10 м. е). Пищене, въртене, иска да излиза. Къпем го под душа. Така е голяма радост. Не сме имали стойка, ваната седеше на пода. (175 см съм и целия ми гръбнак е в хернии. Казвам го, защото за мен беше по удобно да седна/клекна, отколкото да ми е ниска стойката. Леко приведен може да е по-неприятно от клекнал).

# 320
Ние имаме също вана със стойка, но още не сме използвали стойката. Ваната ни се побира в мивката и там къпем засега.

# 321
Здравейте Heart
Имате ли впечатления от бебешка количка Tutis Uno 3+?
Супер е количката, ползвам я изключително интензивно вече 1 година, не само по градски равен терен. Багажникът е много голям, кошът за новородено е с вградена мрежа против насекоми и няколко нива на гърба, което за моето повръщащо беше супер, зимното покривало на коша е високо и пази добре от вятър, има удобен отвор, за да се вижда бебето. Амортисьорите возят много меко. Сенникът на седвщия кош има 2 ципа и става много дълбок и реално не ви трябва нищо допълбително за сянка. Хубавото е, че в комплекта имате всичко и дъждобран и чанта, поставка зс шише, нищо допълнително не е нужно. Платът е супер, чисти се много лесно. Единствен минус е, че дръжката (от еко кожа) се захаби, но не е чак такава драма.

# 322
А как къпете бебето под душа, когато още не може да стои самостоятелно? Единият го държи или? И ако е само с единия родител как става?

# 323
  • София
А как къпете бебето под душа, когато още не може да стои самостоятелно? Единият го държи или? И ако е само с единия родител как става?
Аз използвах столче за вана. Много ми беше удобно.
Примерна снимка

Използвах го 2-3 месеца. Моят син беше шишкав и трудно го изкарвах от столчето.

# 324
Здравейте, момичета 😊 Първа бременност ми е и исках да питам някоя от вас има ли мнение за българските марки кошари тип next to me - Лорели, Чиполино и Кикабу, на мен ми изглеждат същите като на Чико, но с 300-350 лева по-малко ? Мисля, че ще са доста по-удобни първите месеци и ако е 200 лева ( а има такива и никак не изглеждат зле ) мисля, че си заслужава инвестицията за ползване половин година.

# 325
Здравейте какво ще кажете за люлещ се или baby swing  👶 дали ще ми е потребен,тъй като очаквам първото си дете и не знам дали имам нужда от него като цяло?
Принципно те са до първите 6 месеца и ползваеми до 9кг .Някой от вас ползвал ли е или не е нужен ..и е излишен разход?
Благодаря предварително ☺️

# 326
Аз съм на мнение, че в повечето случаи се плаща за марката, а не за качеството. Всичките тези легълце next to me or bassinet се ползват или до 6 м или докато бебето не почне да се върти и т.н. и вече не е безопасно за ползване. Взехме втора употребя и по нищо не личеше че е ползвано, след нас няма да личи също

# 327
Аз обмислям направо да си вземем кошарка с матраче. В този ред на мисли исках да ви попитам - въртите ли главичката на бебчето (чела съм, че се прави на всеки три часа) - ако е леко наляво или леко надясно?

# 328
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих заложила на сгъваема кошара с падаща страница. Има на Чиполино и не са никак лоши. Купихме за у баба й, защото вкъщи не се събира до нашето легло и правихме кошара по поръчка. Удобна е много и става и за след 6 м, както и за пътуване. Класическо некст ту ми не бих взела, но аз съм практичен човек и не обичам излишни покупки, които ще ми служат кратко.

# 329
Аз обмислям направо да си вземем кошарка с матраче. В този ред на мисли исках да ви попитам - въртите ли главичката на бебчето (чела съм, че се прави на всеки три часа) - ако е леко наляво или леко надясно?

Дейзи, малкият сам си обръщаше главата и не се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт