Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 448
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Inferiya аз на твое място не бих рискувала да взимам дрехи от сега за болницата или занапред през бременността. Така в началото си взех 2 хубави скъпи рокли (тип тениска), но размер М или Л, защото виждаш ли ти ще стана 100 кг и да мога да си ги нося през бременността и към края 😀 ами, грешка… не надебелях, още съм си на С размер (широки дрехи, предимно рокли), не нося въпросните рокли, защото са ми като чувал 😀 Така че, има време според мен.

# 511
Относно шезлонг, аз харесах ето това: https://dundio.com/moni-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1 … D0%B7-106954.html Не съм го виждала на живо как е като изработка, паянтово ли е и т.н.

# 512
Разбира се, че няма да я взема сега Simple Smile Просто ММ гледа за каквото може да е "каквото искаш, вземи го, щом ти харесва" Joy
Сега за подписването си купих две еднакви рокли М и Л. М в момента ми става точно, пък да видим до коя ще се опре Joy

# 513
О, да не бързайте с дрехите за бременни, аз имах от сестра ми много, но така и нв облякох повечето, защото до последно носех обикновените си блузи и половери (по-разтегателиви и широки) + няколко клина за бременни.
Сутиени имам на медела, от h&m и още някакви, но на медела са най-удобните. Не е задължително да взимате за кърмачки, но задължително трябва да НЕ са с банел. През нощта е хубаво нищо да не притиска гърдите.
Аз от началото слагам само като излизам. Имам малки гърди и не съм фен изобщо на сутиените. В болницата седях без, защото така ме боляха че не исках нищо да се докосне до тях, особено до зърната. Вкъщи също ходех без сутиен, дори и да имаше спонтанно изтичане, просто сменях тениската.До ден днешен (5 месеца след раждането) едната гърда тече, когато бебето се храни от другата и подлагам пелена, когато съм вкъщи. Иначе вън слагам подплънки.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 12:26 от Bubbless

# 514
Бях взела две нощници за родилното, един сутиен - съжалявах че нямах подплънки, защото нощниците бяха непрекъснато мръсни и мокри. Доста месеци след изписването носих сутиен за кърмачки и подплънки 24/7, вече спя без сутиен, подплънки слагам само като излизам

# 515
Здравейте на всички! Simple Smile имам някои въпроси нямам,кой да попитам около мен за адекватни отговори.Кое от тези имате или ще купувате 1.пелена за повиване 2. спален чувал 3.космонавт 4. зимен чувал за кош
прилагам и подобни ще се радвам да ми кажете,кое върши работа и кое е добре да имаме благодаря.
1.https://www.baby.store.bg/p291404/pelena-za-povivane-sevi-baby-i … k-50-x-75-cm.html
2.https://www.emag.bg/proleten-spalen-chuval-angel-baby-dzhungla-6 … d-n/pd/D75CFFBBM/
3.https://kasida.bg/product/46199/mayoral-bebeshki-kosmonavt-s-kac … trella-griso.html
4.https://-spam217-/jane-nest-zimen-chuval-za-kolichka
кое кога се използва?миси

# 516
Пелената за повиване е за първите 3-4 месеца, някои бебета спят по-спокойно като са повити. Не е нужно да купувате специална като тази от снимките, може и обикновена пелена.
Спален чувал може да се ползва от новородено (тогава няма да повивате с пелена) вместо одеало. Така детето няма да се отвива.
Космонавт е ясно, ползва се при много студено време за разходки навън. Ще пази топло и няма нужда от одеало, но преобличането и смяната на памперс са по-трудни.
Зимен чувал за количката е вместо космонавт/одеало.
Вие си преценете кое от тези на вас ще ви върши работа.

# 517
  • Варна
А имали зимен чувал за новородено понеже ние при покупка на количка поучихме термочувал за количка, но ни казаха че е за след 6 месеца когато се смени коша.

# 518
  • Германия
Има зимни чувалчета и за “зимен кош” и за кошче за кола, трябва да се гледа и търси, НО има и такива.

От изброените 4 продукта имах само спалното чувалче, другите неща са от тима “може с тях може и без тях”.

1.Някои бебета обичат да са появите и като им е тясно са по-спокойно и спят по-добре. Други нямат нужда да са повити.
2. С дъщеря ми използвах чувалчета първите месеци, тя е февруарче. После минах на дебели пижами и не винаги е била завита, тя и не обичаше да ѝ много топло. За сина ми изобщо не взех чувалчета, той е майче. Никога не е спал завит, не понася да има завивка върху него, дори обикновено одеалце изритва.
3. Космонавт взех, но така и никога не го използвах. В началото беше голям, а и реших, че нямам нужда от него, ако облека детето по-дебело и не се мотая много навън. След това се стопли. А другата зима вече обличах панталони и якета. Може би ако децата ми бяха родени между октомври и януари бих ползвала за като новородени, иначе не.
4. Също като горното, децата ми са родени или пролетта или края на зимата и чувалчето за “зимния” кош се обезсмисля в нашия случай. Ако вашето бебе ще се роди зимата вече трябва да си прецените, дали ви е по-удобно с чувал или с космонавт

# 519
То и чувалчето е от тази категория.
Като новородено беше с тънко одеало, после дойде пролет и лято и с нищо не съм го завивала. Чак към годинката известно време ползвахме чувал, после само по пижама.

# 520
  • Германия
То и чувалчето е от тази категория.
Като новородено беше с тънко одеало, после дойде пролет и лято и с нищо не съм го завивала. Чак към годинката известно време ползвахме чувал, после само по пижама.

Абе по принцип си права, но все пак за безопасен сън се препоръчва чувалче 😉 освен ако не е достатъчно топло и може и без 😁

# 521
Общо взето, може да се мине без почти всички модерни бебешки покупки, въпрос на финанси и на личен избор. Задължителните неща в списъка за новородено са много малко 🙂

# 522
  • Германия
Общо взето, може да се мине без почти всички модерни бебешки покупки, въпрос на финанси и на личен избор. Задължителните неща в списъка за новородено са много малко 🙂

И тук съм напълно съгласна, аз така или иначе изгледах децата доста минималистично, почти само с най-необходимото 🤪

# 523
  • Beyond the stars

Чувалчето и повиването хич не са съвременна мода. Имам чувалче, шито от баба ми за мен. Bowtie Пък повиването е било закон до преди 25-30 години.

По темата - пелена за повиване не се е налагало да ползвам.
С чувалче спи от новороден до днес и ми е много удобно и спокойно.
Космонавт - зависи кога е родено бебето. За септемврийче ползвахме ефективно цялата зима.
Зимно чувалче за количка - само за летния кош сме ползвали, броени пъти.

# 524
Това за повиването, че да спи по-хубаво бебето не било препоръчително. Ние не сме я повивали, но като ходихме на ортопед той ни каза, че не е хубаво да е повито бебето заради таза и краката.

Общи условия

Активация на акаунт