🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 2)

• 36 143
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Баба ми едно време правеше нишестето с вода, така беше научила и майка ми. За мен това беше отвратителна комбинация и не харесвах такъв крем и торта с него и съучениците ми много ми се чудеха защо не харесвам най простото, но вкусно кремче и още по вкусна бисквитена торта с него. Е, по късно се разбра защо. На съучениците бабите и майките правели нишестето с мляко, не с вода. Като опитах за първи път такова нишесте ми се стори направо вълшебно и питах дали е същия крем. С вода е едно нищо. Откак разбрах това, забраних у нас да се прави нишесте с вода. Ако по някаква причина нямам мляко, не правя крем с нишесте.

# 481
  • София
Баба ми едно време правеше нишестето с вода, така беше научила и майка ми. За мен това беше отвратителна комбинация и не харесвах такъв крем и торта с него и съучениците ми много ми се чудеха защо не харесвам най простото, но вкусно кремче и още по вкусна бисквитена торта с него. Е, по късно се разбра защо. На съучениците бабите и майките правели нишестето с мляко, не с вода. Като опитах за първи път такова нишесте ми се стори направо вълшебно и питах дали е същия крем. С вода е едно нищо. Откак разбрах това, забраних у нас да се прави нишесте с вода. Ако по някаква причина нямам мляко, не правя крем с нишесте.
Джасте, това е темпъра. Нишесте и вода.

# 482
Mari Mar много благодаря!

# 483
Аз и до ден днешен мразя бисквитена торта заради детската градина. Още я помня с розовото нишесте с вода, отврат!

# 484
В детската кухня правеха на детето кремче с карамелен цвят. Първо правеха карамел със захар и водичка, после млякото и накрая нишестето с малко мляко. Много вкусно кремче. Е, тяхното кремче беше много по-хубаво от моето, но оттогава така правя кремчета. Нареждам ги в хладилника и готово.

# 485
На онова нещо с обикновените бисквити и нишестето дори не знам как му се казва "торта" Grinning

# 486
В кризата на 90- те се правеше често този десерт. Който не го е опитвал е имал късмет с доходите.

# 487
Аз и до ден днешен мразя бисквитена торта заради детската градина. Още я помня с розовото нишесте с вода, отврат!
не само нея, но и обикновената торта с нишестян крем не харесвам Simple Smile колкото и да е носталгична тази торта за някои хора.
Боби долу горе се справи според мен, най-голямата ми "забележка" е, че  това не беше песто. Пържолата си беше ок Simple Smile в конвектомата няма как да стане суха.

# 488
Вкъщи никога не са правени такива кремчета, аз също не правя. Дядо ми правеше облагородени - с жълтъци, с масло, със смлени бадеми....бисквитени торти с нишестени кремове - също не. Иначе има разкошни рецепти за торти с бисквити, една от любимите ми е с бисквити.

# 489
Пак пресолихте манджата😀 Всички тук в дворци израсли.Навремето нещата,които слагаш на масата ти и съседа ти,си бяха почти едни и същи.
Имах късмета да не съм чувствала липси,дори в големите кризи.И пак няма да се изхвърлям относно"окова нещо с бисквитите"😀

# 490
  • Sofia
Как пазарува без портфейл 🤔
Ни чанта носи...сигурно в деколтето са парите 🤑

# 491
Всъщност не е баш така. Дядо ми беше невероятен кулинар и правеше страхотни неща. Даже правеше "кетъринг" за приятели. Неща, които сега ни пробутват като нови. Богати, идейни менюта. Хората готвеха повече от сега. Говоря за масовия случай.
Да я видим булката днес, но не съм оптимист.

# 492
Коя е таз супер известна мома, облечена по най пошлия и ретро стил,за която не съм чувала и виждам за пръв път? Grinning

# 493
  • Sofia
Булята на Венци от Ъпсурт

# 494
Сега пускам. Само Боби познавам, другите са ми пас. Таз кръшна дама да попребере балконите, дори аз се разсейвам. Доста тежко меню ми се вижда. Бая похапва. Татусът като от затвора, много неглиже се носи.

Общи условия

Активация на акаунт