Отговори
# 210
  • sofija
Извинете ме за “тъпия “ въпрос, но как точно се формира, в частта му от училищните оценки? Кое се взема : оценките само от 7 клас по МАТ и БЕЛ или от цялата диплома за основно образование: 5,6 и7 клас?

# 211
Може ли някой да ме насочи къде се виждат профилиращите предмети в 11 и 12 клас за всяка паралелка в София?

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 12:07 от Люлякова пролет

# 212
Извинете ме за “тъпия “ въпрос, но как точно се формира, в частта му от училищните оценки? Кое се взема : оценките само от 7 клас по МАТ и БЕЛ или от цялата диплома за основно образование: 5,6 и7 клас?
Само за 7 клас, като за повечето училища балообразуващи са МАТ и БЕЛ, но има и други варианти според профила.

# 213
Оценки  по учебни предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план, т. е. общоообразователната ( задължителната) подготовка. Не е задължително да са БЕЛ и МАТ.

# 214
Здравейте,
Ще съм Ви много благодарен ако споделите стастиката, прогнозата ако вече е публикувана в темата. Търсих в предишните теми, но са много страници и не можах да я открия.

Накратко искам да видя прогноза за бал 470 и НПМГ. Оценките са 97 БЕ, 91 МАТ.
Синът ми иска да учи в НПМГ, затова бихме искали да знаем дали би успял там . Благодаря предварително !

И на база този бал от 470 какви са другите възможности за програмиране, информатика за София ?

# 215
  • София
Слънчевата, Ясмина, благодаря ви Flowers Hibiscus
Това обясних и аз, сега ще й дам и да го прочете.

# 216
  • София
Прогнозните балове за момичета/момчета са в тази тема, постовете на Санака. За НПМГ няма прогноза поради различния начин на балообразуване.

Някой да каже от личен опит добра дума за 73то?

# 217
  • София
https://bg-mam.ma/p/663802/22272316

Чудесно обяснения за това как работи системата за класиране. Добра душа преди години го предаваше от тема на тема.

# 218
  • Варна
...
Предполагам , че синът ти е в V -та .Как ви са ви отзивите за френският и като цяло за гимназията , защото колкото и да бягаме от този език  май, май...

Големият ми син е 9ти клас в 4ЕГ. Според мен като ще е френски, това е мястото да се научи. Той не е най-добрият пример за положението в училище, защото не е сред най-ученолюбивите. В 8ми клас имаха много добър преподавател, но поради онлайн обучението го записах и на допълнителни индивидуални уроци. Вчера се яви на тест за В1, не е много доволен от себе си. От 9 клас са с друг преподавател по език, не я харесва особено, предпочита си госпожата от уроците. За останалите предмети не мога да кажа, че се е преучил и въпреки това е с приличен успех, според мен знанията са под задоволително ниво. За него основният недостатък е, че са малко момчета в класа и няма приятели. Той тренира лека атлетика и животът му се върти покрай клуба. В същото време има съученичка, която е много силен ученик в училище и също тренира в клуба. Аз не бих казала, че има какво да се бяга от френския. Все пак е един от официалните езици в Европа, не съм проучвала за възможности за следване в университет, но той има познати, пак от клуба, завършили 4ЕГ и в момента студенти във Франция.

# 219
Някой да каже от личен опит добра дума за 73то?
😏 Аз не мога, но разбира се има и доволни… Всъщност мога: отличен млад преподавател по история и “желязна” по биология; последните две години след нашите набори има отлични мнения за две нови и млади преподавателки по немски. Дано да е така! И се допълвам, че все пак е най-доброто решение за немски след НЕГ.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 12:30 от saffron

# 220
Имате ли нагласа/усещане/прогноза, че евентуално може да има отлив от паралелки, където фигурира руски език с оглед на стартиралата война от тази година? Благодаря

# 221
Следобеда ще идем да видим работата по БЕЛ. Утре ще дават дипломите.
Баткото е минал биохимията успешно. Остава физиологията.
Таткото е вдигнал тромбоцитите до 110 Laughing Портът е възпален, тоя път отвън, пием антибиотик.
Нинче, супер! Минава, това е важното.

# 222
Може ли мнение на мамите от Варна - какво да изберем -
ПМГ Биология и немски или 4 ЕГ Френски и биология - среда, степен на подготовка по език и профилиращ предмет. За сега се е насочила към Медицина и се опитвам да намеря най-добрата комбинация език +биология/химия
Нямам много поглед върху гимназиите в момента, но щом ще е медицина сякаш ПМГ. Може да питаш и в другата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1305780

https://bg-mam.ma/p/663802/22272316
Чудесно обяснения за това как работи системата за класиране. Добра душа преди години го предаваше от тема на тема.
Това беше много полезно, благодаря, от доста време се опитвах да си представя как точно се случва Hug

# 223
  • София
Здравейте. Аз се обръщам към мамите дето смята добре с въпрос. Гледам в РУО, че броя на децата завършили 7 касл е 12034 (ако не бъркам) после гледам файла от РУО за обявения прием тази година и най-отдолу в графа обща основание (разбирам общ брой места) цифрата 9282 и се чудя защо местата за 8 клас са по-малко от децата? Аз ли нещо не разбирам, какво ли?

# 224
  • Варна
Не, не смятам, че точно това ще е причината. Дори може и обратното, моят деветокласник, който преди 2 години точно заради руския отказа паралелка с немски, сега покрай всички украинци каза "Защо не съм учил руски"

Общи условия

Активация на акаунт