Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 56 363
  • 948
  •   1
Отговори
# 720
Алба, все едно за мен говориш - и аз родих на 45, в края на годината ставам на 49. Коремчето от бременността ми остана и няма прибиране. Диастаза нямам. Даже стрии нямам, но краката ми не са това, което бяха, за съжаление 🤣🤣. Никой не ми ги дава годините, дори тези, които ги знаят. А и малко ме интересува 😂

Аз цял живот съм била слаба и никакъв корем. Като чукнах 35 започна да се появява от време на време леко коремче.    Като започнах обаче процедури... корема ми вече беше ясно изразен. Най- интересното беше, че след като родих се прибра и една година след това щръкна вече осезаемо. Иначе стрии и аз нямам, краката ми все още са слаби и дълги, ноооо корема, като бременна в 5ти постоянен месец. Вече съм на 49 г. и много често ме питат познати и непознати дали съм бременна. На детската площадка едно детенце дойде да ми гали коремчето и го целуна и вика ооооо бременно коремче. Щях да падна от смях.

# 721
Аз точно заради корема, започнах да си правя изследвания, прецених че нещо не е наред.   Винаги съм била много слаба ,  качих 30 кг докато бях бременна,после ги свалих и изведнъж/година след раждането/ започнах да пълнея бързо и само на корем. Заключение ИР, триглицериди и лош холестерол  над  нормата.

# 722
Аз корем съм имала, но такъв като след раждането на близначките никога.Излседвания съм правила, всичко е наред.Започнах упражнения, когато имам време, по 10-15 минути на ден, много бързо се прибра корема.Просто мускули, матка, всичко се е преразтегнало от двете бебета.При мен и втора бременност и съвсем беше зле положението.

# 723
Здравейте, мами!
Моите близнаци се родиха в 38-ма седмица.
Благодарна съм много!
Доктор Вецев направи всичко възможно да износя здрави бебета, след поредица от неуспешни бременности.
Благодаря и на Вас за куража и съветите, тепърва започвам с въпросите Simple Smile

# 724
Честито, Лимонче! Сега те чакат безсънни нощи, но като погледнеш в очите на тези две човечета, разбираш, че всичко си струва.

# 725
Честито!Бързо въстановяване и свикване в новата ситуация.Дребните да са много здрави!

Аз вчера бях на ръба на пропастта.Знам че вие ще ме разберете.От известно време се въртим в кръг, все някой е болен.Последно миналата седмица, едната беше с ларингит.Тази седмица другата близначка хвана вирус с разтройство.Моите много рядко повръщат, но разтройството и разказва играта, специално на тази.Та вчера видях кръв в изпражненията и бях пред нервна криза.Отделно другата иска всяко лекарство което давам на сестра и, всяко прахче, хапче, храна и тя да го опита и говорене, убеждаване, примери не действат.Тя иска и реве, аз говоря и накрая крещя.Вечерта вече бях тотално изгърмяла.
Днес ги оставих на баща им и излязох за малко да глътна въздух, за тяхно и мое добро. По-добре е болната, за това си позволих да избягам.Та има всякакви моменти.Иде ти да им откъснеш главата, или да се затвориш сама в банята и да плачеш, но после идват, и те гушват и ти казват, колко много те обичат Heart

# 726
И на мен все по-често ми се иска да избягам, особено покрай боледуванията и натоварената работа.  Успявам да си открадна само 2-3 часа през уикенда. Пак е нещо. Не са се отделяли и за 1 вечер от мен, откакто се родиха. Вече почти 3 години. Иска ми се да мога да ги оставя на някоя баба за 1 вечер поне, но знам, че няма да са съгласни, а и 1 баба как ще се справи с двете, не мога и да си представя.

# 727
На мен пък скоро ми се случи освен близнаците и баба им беше в къщи на легло, защото си счупи крака и се наложи да поживее 2 месеца у нас. Накрая не знаех кой по- напред да обслужвам....говорех си сама.... Обаче ММ тогава няколко пъти води децата за уикенда, без мен при другата им баба, та тогава за първи път спах непробудно цяла нощ сама. Не беше ми се случвало 3 г. И повече не ми се случи. Мисля обаче, че след 4г. ще става по-лесно. Поне така казват другите. Моите скоро ще станат 4 и вече са доста по-самостоятелни. Едното вече спи непробудно цяла нощ, та и аз покрай нея, а другото спи при баща си, та той да му мисли.....

# 728
Моите са на 3г и е доста по-лесно определено. Верно, вкъщи е арена на борба с бикове, ама поне успяваме вече да се разберем с думи какво искат. Все по самостоятелни стават. Ако го нямаше и градинският сопол, щеше да е супер. Нашата баба е страхотна, гледа ги двамата като са болни, но за вечер няма възможност да ги вземе. Аз имам точно две вечери без тях от както са вкъщи ама тогава бях на парти, та определено не съм спала 🤣 Та момичетата с по-малките деца, знайте има светлина в тунела Simple Smile

# 729
О, моите са почти на 4.Да, самостоятелни са.Обличане, събличане, хранене, тоалетна.Там са сами или двете заедно.Спаха една вечер при свекърва ми, от както са родени, това лято беше.Иначе от както ги отделихме в друга стая аз спя.Сега покрай болестите спя с тях, ми няма спане.Будя се по 100 пъти да видя имат ли температура, как са, ако бълнуват...Но определено от както ги преместихме аз спя.
Просто сега за кратко време, много болести и ме гътнаха психически.А и мен ме гони предменопауза, а каката влиза в пубертет...Ще оцелеем, нямаме избор.Иначе бабите ни са страхотни.И двете ги гледат през деня ако могат, справят се с тях страхотно, излизат с тях, въобще нямат проблеми.

Проблема е "Искам и аз" Особено при едната близначка.Иска всичко като на сестра си.Сакън да не се мине.А не може всичко и то на момента, няма как да стане.А тя е мрънкава, не млъква, намила.Има дни приемам я за фонов шум, има дни в който ми иде да се блъсна в стената.

# 730
mmm_st, у нас е това плюс "аз съм първи". Могат да направят скандал от нищо 🤣

# 731
  • София
Ох, и при нас е така, зор коя да влезне първа през вратата, другата се тръшка и по час и нещо не може да излезе от тантрума. 90% от времето е така. Миналата седмица исках да се гръмна, буквално. С това че ги разделихме едната да ходи на градина, докато другата оздравее, малко се оправиха нещата, но пак се тръшка с часове. И днес е същото. Един час се въртяха в опит да заспят заедно. Накрая ги разделихме, едната се върти като шугава, другата пак се тръшна, крещи, не можем да я успокоим. Баща я изнесе да крещи в колата докато заспи. И след всяко тръшкане по два дни нощем се буди с кошмари и се тръшка насън. Бабите помагат рядко. Едната работи още, другата е далече. И на мен ми казват, че към 4 се оправят нещата, но вече не вярвам.

# 732
Да, "Аз съм първа!"Това идва и от градината.На всички там им е лесно да кажат, Хайде сега да видим кой ще се оправи първи и готово, обаче в къщи... И сега аз като в транс повтарям, не се състезаваме, няма първи в къщи, редуваме се. И всяко нещо го правим по два пъти.....И помня коя, кога е натиснала копчето на асансьора, коя кога е облякла някоя блуза и подобни неща.
Изпадат в състояния най-различни, мога книга да напиша.Като си играят са най-прекрасните деца на света, като решат да се скарат имам чувството, че са най-ужасните същества на света.
Скоро стават на 4, ще кажа ако има подобрение Simple Smile

Аз обаче упорито отказвам да им взимам еднакви дрехи и играчки, независимо колко се бият за едно и също нещо.
В тоя ред на мисли, какви подаръци ще взимате за Коледа?

# 733
Еднакви! Лекарски комплекти и занимателни игри Simple Smile

# 734
  • София
Имат и еднакви, и различни неща. Карат се и за еднаквите, и за различните.
Е, за да не звуча толкова апокалиптично - имат и добри моменти. Ето нашата болница за плюшени котки 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт