Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 56 343
  • 948
  •   1
Отговори
# 735
Мале, все едно чета за моите деца.  Едната винаги трябва да е първа, ако не е започва едно тръшкане без да спре. И е супер хитра и много манипулира сестра си, чак жал ме хваща. Всеки път и обещава " хайде сега аз да натисна копчето на асансьора, а утре ще си ти, обещавам". И другата казва добре, и на следващия ден пак същото. Пращам ги вчера да си обуват обувките и Ема изпревари сестра си, Мила като видя, че не е първа и като започна да се тръшка и казва " неее Ема, събуй се, исках аз да се обуя първа", и другото горкото се събу, само и само сестра и да не плаче. И с лекарства е същото, от всичко да се опита, няма значение хапче ли е , сироп ли е. Иначе ако е за нея лекарството няма да го изпие.
Само един уикенд сме ги оставяли с бабите да спят, и то с двете баби. Свекърва ми беше на гости и решихме да се възползваме. Само една баба на може да се оправи с тях и е много тъпо, защото свекърва ми е пенсионерка и има време. Но не е свикнала да ги гледа, виждам я, че се притеснява, не смее да им се скара и те и се качват на главата. Мъжът ми два пъти ги е водил сам за уикенда при баба им и тогава наистина се почувствах като човек, че покрай тия боледувания направо можеш да се побъркаш.

# 736
Мойте са на година и два месеца. Общо взето никой друг не се справя с тях, освен аз. Майка ми идва, горе долу често, но като ѝ ги оставя, за да отида до магазина, започва дс ми звъни, по бързо да се прибирам, защото плачат. Или ми казва още преди да съм тръгнала, да не се бавя Joy при мъжа ми, също много плачат... Общо взето не съм излизала сама от както бяха на 3, 4 месеца.

П. С. Момичета продавам покривала за крачета baby monsters easy twin, за зимния кош. Ако някой се интересува да пише на лично, нямат забележки. 25лв

# 737
Здравейте, момичета. Пиша ви във връзка с една моя позната, която е бременна след ин витро в Турция и започна да се следи в Ст Загора при др Иванов. В 8гс не чу пулс и й каза, че има 2 жълтъчни мехурчета и 1 ембрион. Когато е говорила с доктора в Турция той е казал, че навярно са били еднояйчни близнаци, но е останал само единия и, че нормално да няма пулс все още, защото се развивали по-бавно.. Може ли да споделите мнение и дали сте чували за нещо подобно?

# 738
  • София
Пулс или "пулсации" обикновено има още в средата на 6гс.

# 739
Пулс или "пулсации" обикновено има още в средата на 6гс.

Разбирам. Ами надяваме се тогава да е защото са били 2 и евентуално да не се 3 чуло,но сега на следващия преглед да се чуе

# 740
Здравейте, аз вече съм в 28 седмица. Сега ми предстои избор на болница за раждане. Последно като бях на фетална при проф. Марков той каза, че бебетата са добре, развиват се добре, но има риск от преждевременно раждане, защото съм и по-дребна и д-р неща има… та сега много се чудя къде да родя, опциите са две: Майчин дом или Токуда (заради неонатологията). Според вас коя болница е по- добра и има ли някой лекар, който бихте ми препоръчали?

# 741
Аз за майчин дом, все лоши неща съм чувала, отношението към родилките не е нормално за мен. Точно днес говорих с майка родила там преди 1 година. Лежала съм в Майчин дом заради ковид по време на бременността. Коментирах отношението и нещата, които съм чувала с персонала в ковид отделеното за бременни(които бяха страхотни) . Те потвърдиха, че в родилно се държат зле и казаха, че просто няма кадри и за това не могат да ги уволнят, както ѝ че тази част от персонала, няма страх и си прави каквото иска, точно защото знае, че няма кой да ги замени. Тези думи ме отказаха да раждам там. За Токуда, нищо не мога да кажа, аз родих в Надежда.

# 742
И аз родих в Надежда.Нашите нямаха нужда от кувиози за щастие , но от 30 седмица лежах там за задържане.
Там си се следях , а и нивото на неонатологията е най-високото , както в Токуда и Майчин дом.Където и да е, леко раждане и успех!🍀

# 743
В Шейново също от 2019г нивото на неонатология е като в МД,Токуда и Надежда. Ковачев и Вецев там са мн добри 😊
Аз в събота влизам в 34 гс и ще раждам в Надежда близките 2 седмици-умирам от страх 🙈

# 744
Аз родих моите близнаци преди 2 седмици в Шейново. В Реанимация ми се наложи 2 пъти да лежа - грижите бяха невероятни, отношението - номер едно. Помогнаха ми с гърдите, изцеждането. Не можех да кърмя на момента, заради антибиотици. В Родилно отделение- никакви забележки нямам, напротив, всеки гледа да ти помогне.
От Неонатология си вършат работата, не мисля, че някоя от нас би могла да се оплаче.
За Майчин Дом аз последните 2 години нищо хубаво не съм чула.
Ако имате финансова възможност - Токуда.

# 745
И аз родих в Надежда. Както преди мен са казали. Трите болници с най-висока, трета степен на неонатология са Майчин дом, Токуда и Надежда. За Майчин дом - има специалисти, но базата е под всякаква критика. За мен да си носиш тоалетна хартия и лъжица не е ок. Токуда е ок, но цената е двойна на Надежда.
За Надежда с две ръце препоръчвам др Данаил Илиев. Неговата специалност е рискова бременност. Тази с близнаци си е точно такава Wink Wink Wink Страхотен човек, специалист, положителен, с чувство за хумор. На ФМ ходих при дрМихова. Уникална, до последно се интересуваше, кое как преминава при мен. Идваха и да ме видят в отделението. Аз също лежах там месец за задържане.

# 746
  • София
Шейново също е с трето ниво неонатология, аз раждах там, следих се при д-р Вецев, който е специалист рискова бременност, в момента вече е шеф на отделение. Лежах там три седмици преди раждането за задържане, и три седмици след раждането бяхме там с бебетата, докато стигнат кила за изписване. Докато бебетата бяха в кувьози, можех да нося кърма, за да ги хранят, след това вече си бяха при мен в стаята. Въпреки че е държавна болница, разликата с Майчин дом е огромна.

Девилче, стискам палци 🍀🍀♥️♥️

# 747
Много ти благодаря,Дели 🙏🏼💕

В Надежда за близнаци препоръчвам също Павлова(шефката на патология) и Арабаджикова. Павлова е умерена в държанието си(и чувство за хумор и сериозно поведение точно на място) и адски спокойна,което освен опита й за мен наклони везните при избора ми накрая. Дано не ме изненадат само посред нощ,зада си ме изроди тя 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Момичета, вие по Щарк ли сте оперирани? Лепени и шити или само шити сте?

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 16:11 от Devilche

# 748
Вецев ме оперира по Щарк. 3 конеца имах, махнаха ги всичките в родилното.
Предполагам е и лепено, така и не попитах.

# 749
Много ти благодаря,Дели 🙏🏼💕

В Надежда за близнаци препоръчвам също Павлова(шефката на патология) и Арабаджикова. Павлова е умерена в държанието си(и чувство за хумор и сериозно поведение точно на място) и адски спокойна,което освен опита й за мен наклони везните при избора ми накрая. Дано не ме изненадат само посред нощ,зада си ме изроди тя 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Момичета, вие по Щарк ли сте оперирани? Лепени и шити или само шити сте?

Аз бях при Павлова , до ден днешен 3 години по-късно си ходя при нея на профилактични прегледи.Имах и една лапароскопия при нея.Невероятна е!Благодарение на нея износих децата до по-късно и всички се прибрахме здрави на 5-тия ден.
Аз лежах в отделението и вечерта преди да родя имаше момент е който искаха да ме свалят за спешно секцио , но овладяхме нещата и задържахме докато дойде тя сутринта на работа.
Успех и леко раждане!🍀

Общи условия

Активация на акаунт