Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 56 144
  • 948
  •   1
Отговори
# 180
О благодаря за предложението. Аз съм заредила оптимистично само от 56 размер нагоре , което явно е за много далечно бъдеще. Ако имаш 50 размер с удоволствие бих ги взела Heart
Имам няколко 44 номер, които едно момиче от тук ми даде, но не съм използвала. Казала съм, че ще ги предам нататък и имам доста 46 номер (бяха точни на моите, които изписаха когато бяха по 2300гр). 50 май нямам.

# 181
Ще пиша на лично да не спамим темата ☺️

# 182
Не съм писала да споделя все още.
На 08.09 в 12:33ч и 12:34ч , в 30гс се родиха моите две слънчица Никол и Ема.
1090г 38см и 870г 36см. За момента са стабилни и се надявам бързо да си ги прибирам вкъщи.

В този ред на мисли ми остана 1 неотворена кутия утр0гестан. Ако някоя от вас пие - Подарявам го! Само да каже Simple Smile
Честита радост! Да са ви безкрайно здрави! Може ли да попитам ако е удобно, разбира се, защо се е наложило да родите в 30 г.с? Аз съм още в началото, но лека полека тревогите и притесненията ме налягат и искам да съм възможно най-подготвена за всичко. Извинете ме ако не е удобно. Ако не желаете не отговаряйте! 🍀

# 183
Няма проблем да разкажа. Отдавна имаха разлика в теглото ,но всичко друго си вървеше окей. На 05.09 бях на преглед при АГ ,което планувах да ме изражда и тя видя ,че едната не е наддала за последните 2 седмици и имаше намалели води. Следящата ме АГ се свърза с доц. Чавеева и на 07.09 бях на преглед при нея. Тя потвърди късен Т синдром, едната беше останала без околоплодни води и каза "спешно секцио до 48 часа". Успяхме да направим 2 дни терапия с Дексаметазон, защото я започнахме на 06.09 .. и на 08.09 на обяд ме оперираха. Действително по-мъничката нямаше грам вода, мехура се беше залепил за нея, едвам го спукаха.
Та да напомня на всички с обща плацента, изисквайте да ви следят често! Това ,че ме викаха редовно спаси бебчета ми и за момента са стабилни.

# 184
Благодаря Ви! Вие и бебчетата Ви сте герои! 🙏😊

# 185
Честита радост. Да са здрави и силни, да трупат грамчета и скоро да са си вкъщи.
След 26-28 седмица мисля, че си е задължително честото следене. Ако не, си го изисквайте. Аз направих високо кръвно в 32гс. Отидох до спешното и ми засякоха контракции. Включиха ми система Гинепрал и така до 35+4, когато родих. Но не съжалявам. Ако не бях отишла до спешното сигурно щях да родя в 33гс.
Родиха се 2260, 48см и 1840, 44см. Вчера станаха на 2 месеца. Няма такова щастие ❤️

# 186
Ако има момичета след ин витро,кога ви спряха преднизолона/медрола?

# 187
Здравейте. С инсулинова резистентност съм още преди да забременея. В 12+5 съм. От около 2 седмици си меря захарта с глюкомер. Не съм правила обременяване с глюкоза. Притесниха ме днешните стойности, а уж закусвах 2 ръжени филийки с пастет и 2 кисели краставички. Хлябът е протеинов, с 18гр въглехидрати на 100 гр... Някой може ли да ми каже какви трябва да са стойностите след измерване с глюкомер вкъщи? Чета различни мнения
1.- на гладно до 5,1, 1 час след хранене до 7,8 и 2 часа след хранене до 6,7.
2.- на гладно до 5,3, 1 час след хранене до 10 и 2 часа след хранене до 8,6... Объркана съм.

# 188
Ако има момичета след ин витро,кога ви спряха преднизолона/медрола?
Всеки лекар преценява различно. Аз бях  до третият месец, но задължително сеспира постепенно. Не изведнъж.
Знам за жена която беше през цялата бременност на супер ниска доза.
Индивидуално  е.

# 189
Vdgvdg, честити да са мъничките герои и скоро да си вкъщи! Heart

# 190
Здравейте! В петък, на 23.09, се появиха моите момчета с планово секцио в първия ден на 36г.с. Единият 3200гр,50см и другият 2900гр., 48см. Общото им състояние е добро. По-малкият прекара 24 часа в кувьоз, заради трудно захранване. Обясниха ми, че кувьозът е само за да може да остане голичък и да го наблюдават. Вчера и двамата бяха при мен, но не ядат необходимото количество, поради което се налага дохранване със система. Притеснена съм… Знам, че са големи за седмицата си и като цяло това са бели кахъри на фона на историите, които познаваме и чуваме, но се чудя за колко време проядоха вашите новородени, които са били в сходна ситуация?

# 191
Мойто момиче се роди 1,860 беше 10 дни на венозно хранене, но до колкото разбирам твойте си хапват и хумана, така че трябва да е доста по малко, не се притеснявай децата са големи и бързо ще се оправят, мойте се родиха с инфекция, бяха на антибиотик, големия близнак се роди 2, 690кг, той нито е бил в кувиоз, нито на венозно хранене, изписаха го на 7,8 ден, защото трябваше да му свърши антибиотики, а малката я държаха повече (13дни), за да вдигне килограми, изписаха я 2,060 кг , на венозно хранене беше около 9 дни, пробваха я отначало направо на шише, но и се поду коремчето и за това прехвърлиха на венозно хранене.

Здравейте! В петък, на 23.09, се появиха моите момчета с планово секцио в първия ден на 36г.с. Единият 3200гр,50см и другият 2900гр., 48см. Общото им състояние е добро. По-малкият прекара 24 часа в кувьоз, заради трудно захранване. Обясниха ми, че кувьозът е само за да може да остане голичък и да го наблюдават. Вчера и двамата бяха при мен, но не ядат необходимото количество, поради което се налага дохранване със система. Притеснена съм… Знам, че са големи за седмицата си и като цяло това са бели кахъри на фона на историите, които познаваме и чуваме, но се чудя за колко време проядоха вашите новородени, които са били в сходна ситуация?

# 192
Благодаря за отговора!
И моите имаха лека инфекция, заради разкритието, с което ходих цял месец. Казаха ми минимален курс на антибиотик 3 дни само. Взимам ги през деня, опитвам се да ги кърмя, засукват добре и двамата, но бързо се уморяват и не знам колко успяват изобщо да поемат. Просто като ги гледам такива успани и трудно хранещи се и имам чувството, че никога няма да проядат.

# 193
Нормално е сега да са успани, после ще видиш, мойте са на 40 дни с колики, яко рев цял ден, нищо не помага... Confounded

Сега им трябва много малко кърма, аз като кърмя меря детето преди да го сложа не гърда и след това, така разбирам колко грама е изял. Педиатърката ми каза да го правя всеки път

Благодаря за отговора!
И моите имаха лека инфекция, заради разкритието, с което ходих цял месец. Казаха ми минимален курс на антибиотик 3 дни само. Взимам ги през деня, опитвам се да ги кърмя, засукват добре и двамата, но бързо се уморяват и не знам колко успяват изобщо да поемат. Просто като ги гледам такива успани и трудно хранещи се и имам чувството, че никога няма да проядат.

# 194
В началото кърмех по 40-50 минути със заспиването, буденето и всичко. И така поне два месеца. После заякнаха и започнаха да се хранят за 15-20 минути.
Имахме проблеми с храненето на едната близначка. Говорих с консултант по кърмене и правилното мерене е всяка вечер по едно и също време, голи, да ги мерим и да сравняваме. Първия месец на ден качваха по 30 гр, понякога и по 50 но рядко.

Общи условия

Активация на акаунт