Операция на миома - 8

• 64 050
  • 790
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря много!

# 226
Здравейте! Боже! Не съм писала във форума от 100 години.
Някой да се е оперирал в Надежда лапароскопски?
Предстои ми хистеректомия във вторник. Аз я предпочетох, защото миомата е голяма и в разпад. Отделно имам още 2.
Отглеждам миоми от 10 години. Имам една хистероскопска операция за премахването на един възел, който висеше на краче в кухината на матката. Ходех редовно на 6м за проследяване. Този възел, заради който сега се налага операция се появи за август 2021г. Поради различни обстоятелства пропуснах гинеколога последната година и половина. Оказа се, че от 4мм е станал 8см, ако правилно разчитам размерите на снимката, заема цялата кухина на матката и е смесен тип - субмукозен интрамурален. През тази година и половина нямах никакви индикации за проблем. На 18.02 ми дойде цикъла, но вместо оскъден и безболезнен той беше обилен, съпроводен с много силни контракции, болки в кръста, гадене и виене на свят. На 4тия ден вдигнах и температура. Същия ден отидох при гинеколога си, който работи в Надежда. Лекарят беше в шок от това, което видя на ехографа. Извика да ме прегледат и консултират още 4ма лекари, включително завеждащата онкогинекологията. Стигнаха до заключение, че се касае за голяма миома, която притиска силно матката отвътре и така нарушава храненето си и за това некротизира. От това е възпалението, Т и повишеното ЦРП. Категорични са уж, че не се касае за злокачествено образувание, но това само патолога може да го заяви със 100% сигурност. Не са ми пускали туморни маркери, но те могат да се повишат и от едно обикновено възпаление. Чудя се дали да не отида утре да пусна едни в Цибалаб за всеки случай.
Ако някой има впечатления от Надежда, ще се радвам да пише.
Лека вечер!

# 227
  • Бургас
Момичета, за Токуда кой лекар препоръчвате? Колко време приблизително се чака за преглед и после за операция? От Бургас съм.

# 228
Аз от Токуда препоръчвам доц. Петър Марков. За преглед се чака поне два месеца, а за операция зависи от случая и графика му. На мен ми насрочи операция месец и половина след прегледа.

# 229
Д-р Танчев -Токуда.
Преглежда и в частен кабинет,за там не се чака .

# 230
  • Бургас
Благодаря за отговорите. В крайна сметка в 20.30 вчера ме приеха по спешност в Света Марина, Плевен. Прегледа ме Акад. Горчев, който нареди спешно да ме оперират. С много нисък хемоглобин съм и днес ще ме подготвят за операция за утре. Ще дам отзиви скоро. Много се надявам да са добри и ужаса, който преживявам вече 10 дни да приключи.

# 231
  • Sofia
Успех, всичко ще мине добре! Чакаме да споделиш после.

# 232
Благодаря за отговорите. В крайна сметка в 20.30 вчера ме приеха по спешност в Света Марина, Плевен. Прегледа ме Акад. Горчев, който нареди спешно да ме оперират. С много нисък хемоглобин съм и днес ще ме подготвят за операция за утре. Ще дам отзиви скоро. Много се надявам да са добри и ужаса, който преживявам вече 10 дни да приключи.

Успех! В добри ръце сте там!

# 233
И моята операция мина. Днес ме изписаха и вече съм вкъщи.
Всички доктори ми говориха за хисректомия, но чудото стана благодарение на доц. Карагьозов и доктор Иван Крумов в болница Вита. Просто са невероятни! Всички служители в отделението бяха повече от прекрасни.
Операцията мина под пълна упойка, отворена и отстраниха около 11 см интрамурален възел с продължение в субмукозен около 4 см.
Оказа се, че всичко е било на пихтия вътре, което си е доста опасно. Това се случвало след прием на билки и затова поне 5 пъти ме питаха. Аз не бях пила билки и това доста изненада всички. Затова момичета, не си правете експерименти с билки, а действайте на време и не изтървайте шанса за лапароскопия.
Очарована съм от грижите и вниманието на целия екип в отделението по гинекология в болница Вита.

# 234
Дългото чорапче,бързо възстановяване ти желая!
Някой има ли след операция ( с отстранена матка съм) с оток на краката ?

# 235
Здравейте! И на мен ми предстои операция. Искам да попитам  дали сте си правили предварително тестове за алергия към упойки и болкоуспокояващи?

# 236
Здравейте! И на мен ми предстои операция. Искам да попитам  дали сте си правили предварително тестове за алергия към упойки и болкоуспокояващи?
        Две операции минах в предните 2 години. Не съм си правила тестове, само ме питаха дали имам алергии изобщо и конкретно към лекарства и упойки.

# 237

На мен ми поискаха тест за упойки, защото казах, че имам алергия към лекарство (бисептол). Но при секцио година и пет месеца по-рано, не ми поискаха тест за упойки, въпреки че и тогава казах за бисептола.

# 238
Здравейте в темата!
Дойде време и аз да се присъединя.
На почти 46 години съм. С две естествени раждания. Последната година с леки смущения в цикъла - на 2-3 пъти ми закъсня с по 2-3 седмици. Основното ми оплакване е обилно кървене. Болки нямам нито по време на цикъл, нито извън. Не страдам от изявен ПМС. Нямам кървене извън цикъла.

Последния път ми закъсня с три седмици и имах ужасно обилно кървене, чак се притесних, защото не се чувствах добре, беше ми много лошо. Това ме накара да отида на лекар. Днес вече бях на редовен преглед, след като свърши кървенето. Казаха ми, че имам три миомни възела, най-големият е 5см на 4 см. За пръв път ми казаха за миомен възел, след раждането на второто ми дете - преди 13-14 години. Значи този най-големият е придобил този размер за това време. Разбира се, навремето е бил по-малък, но не помня колко.

Докторката ми изброи различните варианти : операция, спиране на цикъла, Делфис. Избрах последното. На този етап не искам да пристъпвам към операция...

Хвърлих око на темите назад, но материалът е ужасно голям обем за четене.

Искам да ви попитам - как се справяте с обилното кървене, че след последния път направо ме е страх. Тогава пих големи дози ватимин С, без ефект. Докторката ми предписа Циклонамин, но не се наложи да го пия, защото, когато отидох на третия ден при нея, тя ми каза, че основното кървене вече е минало и наистина беше така, така че не се наложи да го пия.

# 239
Благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт