Операция на миома - 8

• 64 024
  • 790
  •   2
Отговори
# 270
  • Бургас
2021г ми откриха миома 1 см, сега вече гадина по-късно е 2см. Казаха ми, че ще я наблюдаваме.

Ако се наложи операция, не знам къде да отида.

Може да пробвате с емболизация ако е подходящо за нея.

# 271
Здравейте, момичета.
Дъщеря ми, нераждала, е с 2 миоми - 3,7 и 3,9 см. Лекарката й е изписала делфис да пие 6 месеца, казала, че е възможно да се наложи махане на цялата матка.
Имате ли опит с тази хранителна добавка? Аз се съмнявам, че ще свие миомите.

Казаха ми за някакъв метод -  Хайфу ултразвукова хирургия с лазер в Плевен.
http://www.svmarina.com/index.php/bg/%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0 … D0%BE%D0%BC%D0%B0
 Някой има ли опит с него, някой чувал ли е отзиви? Моля за мнение.

ПС Мои близки от Плевен ми казаха да не се занимаваме с това, не било ефикасно и после се налагала операция.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 12:43 от Diorela

# 272
Как ще й се маха матката ? Защо не отидете на преглед в София....

Лъчезар Танчев, Токуда

# 273
  • Sofia
Здравейте, момичета.
Дъщеря ми, нераждала, е с 2 миоми - 3,7 и 3,9 см. Лекарката й е изписала делфис да пие 6 месеца, казала, че е възможно да се наложи махане на цялата матка.

http://www.svmarina.com/index.php/bg/%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0 … D0%BE%D0%BC%D0%B0

ПС Мои близки от Плевен ми казаха да не се занимаваме с това, не било ефикасно и после се налагала операция.

Аз ходих до Hifu центъра, имах насрочена процедура,,която се провали, защото точно тогава дойде ковид и затвориха всичко. Писала съм някъде подробно, ще потърся. Подсетете ме довечера да ви пиша.

# 274
FBID1440662339, това е съвсем начален преглед ( в София, Майчин дом), лекарката мисля, че не е била хирург.  Не изключвам, девойката нещо да не е доразбрала за махането, от страх.
Исках да разбра нещо за тази лазерна хирургия Хайфу в Плевен.

Не съм чувала нищо за този лекар в Токуда.
Препоръчаха ми няколко  хирурзи от Майчин дом - доц. Тюфекчиева, д-р Светозар Славов, д-р Налбански, доц. Румен Димитров, също и доц. Илия Казагьозов от Вита. И направо не зная към кого да се насочим. Ако имате впечатления от някой от тях, ще се радвам да споделите.

NBM, благодаря! Обадих им се по телефона, но освен цена, нищо друго не можах да разбера.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 12:57 от Diorela

# 275
  • Sofia
Ще ви пиша на лично довечера, но иначе, ако успеете да отидете при др Карагьозов - препоръчвам. Мисля, че е най-добър, само че трудно се влиза при него, часовете са запълнени година напред, доколкото съм проверявала. Пробвайте задължително.

# 276
Да, няма часове при него, чак за януари има свободни дати.
За доц. Тюфекчиева ми казаха, че била много добър хирург. Но се чудя дали тя лично прави операциите, или някой се учи под нейн надзор.

# 277
Чела съм, че този метод  Hifu е по-скоро експериментален и не се преопоръчва при нераждали жени. Спомням си, че имаше във форума, може би в някоя от многото стари теми, доста отрицателни мнения...потърсете.
Миомите създават ли проблеми и къде са разположени? Трябва да се следят как се развиват.

# 278
  • Бургас
Диорела, в София се прави емболизация на мимома, има и тема тук във форума, от която научих.Моята миома е намаляла с 2 см към момента, надявам се и още да намали, но все пак зависи какви са и къде са.Аз пращах ЯМР.Нейните не са големи.Нека да провери и тази опрция преди да прибегне към нещо по-сериозно.

# 279
Изрових тема за Хайфу метода, но е доста старичка, от 2013г. Мненията там са фифти фифти - едни са много доволни, при други дори по-зле.
https://www.bg-mamma.com/?topic=696744

Мисля, че при нея е на задната стена, но не съм сигурна, документите не са при мен  в момента. Попаднах на мнение, че на задна стена не става с хайфу, заради силно кръвоснабдяване.
https://bg-mam.ma/p/1379960/43692198
Откриха миома преди годна, тогава се виждаше 1 миома, около 6-7 см. Тя опитва с разни отвари, хомеопатия. Сега се видяха 2, с тези размери, които общо правят 7,6 см. Според мен, това означава, че се развиват и нарастват и не трябва да се експериментира повече с разни такива. Ще пречи на износване на бременност, възможно е и затруднено забременяване.

Не съм запозната какви са различните варианти за лечение на миома, но ще ги обмислим всичките. Тепърва трябва да проуча плюсове, минуси на всичките способи, рисковете, % успеваемост, вероятност за рецидиви.  Затова съм много благодарна за споделения от вас опит и информация.  
Лошото, че при нея са доста овъртяни нещата и по всяка вероятност свързани - възел на щитовидната и Хашимото, пролактином на хипофизата, миомите. И всичко трябва да се овладява.

Галчудо, къде се прави емболизация в София? Кажи с 2-3 думи какъв е % успеваемост при тях?
Като чуя ембол-нещо си, все се сещам за моите проблеми с тромби. Sad

ПС За делфис намерих няколко мнения по-напред в темата, отрицателни.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 16:06 от Diorela

# 280
  • Бургас
Писах ти, но и тук ще кажа -в Софиямед. Не мога да кажа каква е успеваемостта.Аз не вярвах, че ще има ефект, защото при мен проблемен е цикълът, а той явно не е от тази миома, която е  от същия тип -на задната стена.Тя намаля, защото запушиха към нея.Другата е вътре и е малка, но според гинеколозите тя прави проблема.При нея няма все още ефект, но и при нея директно не е запушвано.В цикъла може би има лека промяна към по-добро, но още е рано и не мога да преценя.Ефектът се виждал около 6 м  до 1 г., но засега за 2 месеца размерът е паднал с 2 см според видеозона. Емболизацията се прави от кардиолози.Запушва се съда, който храни миомата.Има подобна процедура на сърдечноболните, с която гледат съдовете, но забравих как се казваше.

# 281
  • София
Ще се включа само с малко доп. инфо за емболизацията.
Всъщност има логика да помогне, но дори преди моята операция не се бях замисляла за такъв вариант.

При майка ми беше направена емболизация от хирург мозъчно-съдови заболявания в Иван Рилски във връзка с последваща операция за премахване на образувание. Тъй като беше изключително кръвоснабдено, трябваше да се игнорират поне 70% от кр. съдове. В резултат на това, 5 месеца по-късно, въпросното образувание намаля драстично. Предполагам, че има общо.
Надявам се да съм била полезна.

# 282
Здравейте, момичета.

потърсете д-р Тодор Димитров аз бях с 9 бр махна само тях

# 283
Здравейте, момичета.

Преди да предприемете някаква интервенция, поинтересувайте се и за лечението на миоми с хормонални инжекции. След третата миомите ми бяха се смалили наполовина.

# 284
ili, дай малко повече информация. За първи път чувам за такова лечение. Къде и при кой доктор? Подходящо ли е за всякакви миоми? За нераждали жени?

Общи условия

Активация на акаунт