Операция на миома - 8

• 63 908
  • 790
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Успех , Мария 🌺 Надявам се скоро всичко да е зад гърба Ви . ...

Благодаря Simple Smile

Приеха ме на 23 октомври и на следващия ден беше операцията, която слава Богу мина успешно, а и в крайна сметка ми запазиха яйниците, на което аз определено се радвам Simple Smile . Ще изброя общо взето най-важното в тези няколко дни:
Ден 1 Приемане в болницата - към 08:15 сутринта, попълване на документи и настаняване в стая. Като багаж имах : пелени за постилане - 5 бр, превръзки, чаша, прибори за хранене, мокри кърпи, зарядно, ластик за коса, тоал.хартия, две ежедневни рокли (вместо нощници, че въобще не ги обичам), бельо и чорапи, парфюм.
Направиха ми пълна доза изследвания - кръвно, кръв и урина, ехограф, ренген, кардиограма. Сложиха ми абокат и се наложи да намеря бързо двама кръводарители, тъй като хемоглобинът беше спаднал малко под 100 единици. Преляха ми една цяла банка. Храната беше разрешена до 15ч, а вода и сок - до 22ч. Вечерта имаше разни процедури (промивка влагалище и клизма). Желателно е предварително пълно обръсване у дома дори и на най-финните косъмчета в интимната зона и по корема от пъпа надолу, защото иначе това се прави на място.
Ден 2 Операцията - отново промивки, а после се облича на "балната рокля" за самата операция. Упойката ми подейства толкова бързо, че не разбрах кога съм се отнесла. Поради множеството сраствания, операцията е продължила около 3 часа. Разрезът ми е от пъпа надолу, вероятно около 10-12 см. (още не съм го мерила) и е вертикален, заради твърде големите размери на матката (като 7 месечна бременност). На дамата, с която бяхме в една стая разрезът си е хоризонтален и е по-малък, така че както се казва - зависи от случая.
След операцията ме събудиха и ме пренесаха в стаята. Последва преливане на още половин банка кръв и още други цели банки с някакви неща и обезболяващи, но нямам много спомен какви.
Ден 3 - Упражнение за крака и за стимулиране на перисталтиката. Раздвижването беше придружено със съветите и помощта на рехабилитатор, като преди това ми сложиха болкоуспокояващо. Общо взето ставането от леглото ми беше по-трудно от самото ходене. Поставих личен рекорд - 2 обиколки на 30 метров коридор за около 10 минути Simple Smile. По - късно през деня ми махнаха катетъра (защото вече можех да ставам). Вече можеше и да приемам храна, като попара, пилешка крем супа с моркови, пюре от карфиол и тиквички.
Ден 4  Махане на дренаж и още ставане и раздвижване.
Ден 5 , 6 и 7  Разходки навън и неособено вкусна храна Simple Smile
Ден 8 - изписване и издаване на болничен лист за 38дни. Поставиха ми водоусточива лепенка, за да мога да се къпя до махането на конците.
Ден 12 - махане на конците.
Изписаха ми лекарство за разреждане на кръвта за 1 месец и един спрей за пръскане на белега, за да не си личи много след време.
Като цяло си мина много добре. Сега ще има известен период на възстановяване и продължавам напред Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 11:53 от _Мария Жекова_Фотограф

# 481
Мен ме оперираха на в края на октомври в Стара Загора, д-р Бузалов.
Първият ден правят изследвания. Операцията е на следващият ден. Три нощувки престой в болницата. 900 лв. + направление. Болничен 30+4 дена.
Минава. Не се страхувайте. Имайте доверие на лекарите, те знаят какво правят.

# 482
Здравейте. Някой има ли личния телефон на Професор Томов от Света Марина в Плевен? Спешно ми е!!!

# 483
  • Варна
Здравейте. Някой има ли личния телефон на Професор Томов от Света Марина в Плевен? Спешно ми е!!!

Тук има някакви координати:
https://spravochnik.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0% … B4-%D0%BC-%D0%BD-

# 484

Тук има някакви координати:
https://spravochnik.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0% … B4-%D0%BC-%D0%BD-

Имам ги. Те са на клиниката. Имам нужда да говоря лично с него. Няма свободни часове, а и не съм от Плевен.

# 485
  • Paris
Здравейте момичета,

Преди известно време в Надежда Д-р Илияна Христова ми откри миома 2-3 см при което директно ми каза, че трябва да се оперира и може би след това няма да мога да забременея.
Каза ми едва ли не, че ако искам да имам дете имам 3-4 месеца да забременея до операцията. Както се досещате го приех много тежко и за чиста монета. Чух се после с моя позната, която ми сподели да си взема чая Турта и ми каза тотално различно, че нейният доктор за много по-голяма миома и е обяснил, че има възможност да намали размера на миомата си. И така започнах да пия чая. Сега идва време да ходя отново на преглед. Бихте ли ме посъветвали за добри лекари в София.

# 486
Noreli, каква е миомата и къде точно се намира? Това по принцип се води много малка миома и не би следвало изобщо да се говори за операция, а да се следи редовно.
Дали ще пречи за забременяване е Божа работа. Ако е вътре в кухината на матката (субмукозна) е най-вероятно да пречи. Тези обаче се махат и най-лесно и безопасно, чрез хистероскопия.
На твое място изобщо не бих се доверявала на толкова категорично мнение . За съжаление съм се наслушала на диаметрално различни мнения от лекари за моята миома. Някои от които бяха страшни глупости 😳

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 19:55 от GerKa99

# 487
  • София
Noreli, консултация при друг гинеколог вед на га Simple Smile

Първо за 2-3см.. каква операция? Защо да не можеш да забременееш след това!? Нали затова се махат, после имаш период на възстановяване и си забременяваш, живот и здраве, когато прецениш. Аман от 'лекари'!

# 488
На мен също когато беше около 2 см. миомата ми казаха операция, при това отворена и то преди няколко години. Не пробвах с билки или нещо друго.
Но консултация с друг лекар е най-добре.

# 489
  • Paris
Здравейте момичета, погледнах изследванията - 23мм интрамурален миомен възел. 🙄 Да, определено, че ще консултирам и с още някой.

# 490
Здравейте, имам миоми на матката и след  четене на много коментари се ориентирах към доцент Марков от Токуда, прегледа мина и останах разочарована от писаното за доцента очаквах подробен преглед но прегледа беше претупан набързо,две минути ехограф, не ми зададе никакви въпроси, а като обяснявах ме слушаше на сякаш изобщо не чуваше какво говоря.
Смятам да отида и при д-р Танчев, искам да попитам има ли дами които са били на преглед и при двамата лекари и могат ли да направят сравнение и понеже двамата доктори работят в една болница проблем ли е да отида на преглед и при двамата.

# 491
Била съм само при Танчев и той ме оперира.Доц.Марков го видях на визитация и по моя случай ( без да е запознат изобщо) се изказа неуместно.

# 492
Sun sea, би ли споделила първият ти преглед при д-р. Танчев подробен ли беше, ехограф плюс  вагинален преглед, и доволна ли си от операцията, някакви гафове недоглеждане и прочие,ако трябва да се ориентирам към друг лекар и болница.

# 493
Да,ехограф и вагинален преглед.При мен миомата беше съмнителна ,та имах скенер и ЯМР -разгледа ги,провери за това време колко е нарастнала.Излязох в системата на Токуда ,че и преди са ми оперирали миомен възел.Попита ме какви желания имам за операцията и каза своето мнение кое според него е най-доброто решение.
Проблем със самата операция нямам,но след 2 мес бях с ужасна мигрена,свръхактивен пикочен мехур,...Тук не стигнах до решение,но в чужбина след изследвания се оказа ,че съм с естрогенова доминантност,липса пълна на прогестерон...Но тук не се търси причина.И с други аг-та съм се консултирала.
При него ме пратиха заради робота,но ми обясни,че са излишни пари и същата операция ще я направи и без робота.

# 494
Благодаря за информацията, а относно прегледа наистина не очаквах че срещу цена от 210лв. за преглед ще  ми бъде направена една двуминутна ехография и лекарят няма да прояви никакъв интерес към историята на заболяването,не се поинтересува нито как нарастват миомите,нито за ниския химоглобин, болки и т.н.,общо взето поведението на доцента беше самонадеяни,всичко му е ясно и не му се слушат обяснения и оплаквания от пациента.
Колежка оперирала се при него ми сподели ,че когато е лежала в отделението доцента е обгрижвали пациенти по линия на познат и колеги а на пациенти избрали и платили за избор на лекар при него не е обръщал особено внимание.

Общи условия

Активация на акаунт