Операция на миома - 8

• 63 903
  • 790
  •   2
Отговори
# 555
Биоидентичния прогестерон от лекар ли се изписва т.е като лекарство или се води хранителна добавка.

# 556
От лекар трудна работа. Сама се спасявам, но е трудно докато нацелиш дозата, а тя може да бъде много висока, в сравнение с това което пише на листовката. Всичко е по усет и симптоми.
Утрогестан е биоидентичен препарат, както и Прогестогел. Тези се намират в БГ аптеки и са с рецепта. Има и кремове които се нанасят на кожата (не са лекарства), но се поръчват от сайтове които не са български. Аз ползвам Ona's - има немски сайт от който поръчвам. От Турция  също може да се поръчва Прогестан (като утрогестана е).

# 557
  • Бургас
При мен и емболизацията не повлия, или повлия съвсем минимално. Дали е направена правилно, само мога да подозирам, защото при сестра ми даде ефект, но е правена в чужбина, съвсем по друг начин.
В интерес на истината след хомеопатично и/или боуен съм имала нормален цикъл, както преди, но за съжаление ефектът е бил еднократен.

Аз също искам да пробвам с утрогестан, но или ми изписват примолутнор или ми отказват, не мога да намеря лекар, който да е запознат с тази идея, защото все пак искам някакво проследяване и контрол.

# 558
Включвам се по темата за лечението на миомите  с моя опит - при мен нещата бяха доста зле с две миоми в матката едната с размери към 5см и втора с около 2 см и толкова обилен и непреставащ цикъл, при който взимах Дицинон и витамин С и т.н. и всичко това ми докара анемия и се чувствах доста зле, до момента в който разабрах за  лечение на миомите, при което не се налага оперативна намеса. Лечението е с инжекции Лукрин депо. Поставят се по схема, която ми изписа АГ лекар. Лукрин депо се използва за лечение на ендометриоза /лечение с LHRH/, като двете заболявания - ендометриозата и миомите се повлияват благоприятно в резултат от спирането на цикъла за определн период. Доколкото четох, този вид лечение се използва и при лечение на миоми при жени в репродуктивна възраст. При мен беше назначен курс от 6 инжекции, тъй като големината на миомните възли беше голяма. Поставих 7 дози от медикамента, след първата доза цикълът ми спря, а след 3-тата при преглед миомите се бяха смалили наполовина. В края на м. юни поставих последната доза. В началото на м.октомври бях на контролен преглед - размерът на голямата миома вече е 1 см, от другата нямаше и следа, както се изрази АГ-то "не може да се разбере че съм имала толкова голяма миома". Почти 5 месеца след последната доза цикълът ми се възстанови - за момента с продължителност 4-5 дни, лек и без проблеми. Надявах се, че ще спре, но и така ме устройва. Сега ми остава на около 6 месеца да проследявам какво се случва с тази останала 1 см миома. Колкото до странични ефекти от лечението - не мога да кажа че съм имала, може би леки вълни докато траеше и 3-4 кг повече, които може и да са от предпенопаузата в която съм, два от които свалих без да променям начин на хранене или друго.
Доволна съм, че преди да предприема по-кардинално решение за този проблем опитах и това лечение. Не е  много популярно в Бг, но пък при мен се оказа ефикасно. Споделям отново - ако мога да да бъда полезна на някой в борбата с миомите, защото аз научих случайно и не ми беше предложено такова лечение от няколкото АГ, които бях посетила с надежда за помощ.

# 559
Дивет,до каква доза достигна с прогестерона?

# 560
Включвам се по темата за лечението на миомите  с моя опит - при мен нещата бяха доста зле с две миоми в матката едната с размери към 5см и втора с около 2 см и толкова обилен и непреставащ цикъл, при който взимах Дицинон и витамин С и т.н. и всичко това ми докара анемия и се чувствах доста зле, до момента в който разабрах за  лечение на миомите, при което не се налага оперативна намеса. Лечението е с инжекции Лукрин депо. Поставят се по схема, която ми изписа АГ лекар. Лукрин депо се използва за лечение на ендометриоза /лечение с LHRH/, като двете заболявания - ендометриозата и миомите се повлияват благоприятно в резултат от спирането на цикъла за определн период. Доколкото четох, този вид лечение се използва и при лечение на миоми при жени в репродуктивна възраст. При мен беше назначен курс от 6 инжекции, тъй като големината на миомните възли беше голяма. Поставих 7 дози от медикамента, след първата доза цикълът ми спря, а след 3-тата при преглед миомите се бяха смалили наполовина. В края на м. юни поставих последната доза. В началото на м.октомври бях на контролен преглед - размерът на голямата миома вече е 1 см, от другата нямаше и следа, както се изрази АГ-то "не може да се разбере че съм имала толкова голяма миома". Почти 5 месеца след последната доза цикълът ми се възстанови - за момента с продължителност 4-5 дни, лек и без проблеми. Надявах се, че ще спре, но и така ме устройва. Сега ми остава на около 6 месеца да проследявам какво се случва с тази останала 1 см миома. Колкото до странични ефекти от лечението - не мога да кажа че съм имала, може би леки вълни докато траеше и 3-4 кг повече, които може и да са от предпенопаузата в която съм, два от които свалих без да променям начин на хранене или друго.
Доволна съм, че преди да предприема по-кардинално решение за този проблем опитах и това лечение. Не е  много популярно в Бг, но пък при мен се оказа ефикасно. Споделям отново - ако мога да да бъда полезна на някой в борбата с миомите, защото аз научих случайно и не ми беше предложено такова лечение от няколкото АГ, които бях посетила с надежда за помощ.
ili_8 много съм впечатлена. Имам доста миоми, които само наблюдавам и се "държат" прилично, но все пак има и дискомфорт, като два дни обилен цикъл, например. Обаче правя инвитро и вероятно от медикаментите са се активирали. Сега преди трансфер ще ми сложат Лукрин, та се чудя дали ще им се отрази, на миомите, само еднократно поставяне. Другата ми въпросителна е свързана с възрастта, защото все пак е необходимо цикълът да се възстанови, за да се случи трансфера. Би ли казала на колко години си била при това лечение и къде е проведено, може и на лични, ако тук не е удобно? Благодаря!

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 15:49 от Alis-11

# 561
ili_8 много съм впечатлена. Имам доста миоми, които само наблюдавам и се "държат" прилично, но все пак има и дискомфорт, като два дни обилен цикъл, например. Обаче правя инвитро и вероятно от медикаментите са се активирали. Сега преди трансфер ще ми сложат Лукрин, та се чудя дали ще им се отрази, на миомите, само еднократно поставяне. Другата ми въпросителна е свързана с възрастта, защото все пак е необходимо цикълът да се възстанови, за да се случи трансфера. Би ли казала на колко години си била при това лечение и къде е проведено, може и на лични, ако тук не е удобно? Благодаря!
На 47 г., лечението започнах от м. януари 2023 г., от Пловдив съм, като инжекциите Лукрин депо ги купувах от Турция.

# 562
  • Бургас
Alis-11, от моя приятелка минала по твоя път знам, че не спират цикъла, а едновременно се взимат и други препарати, но все пак може би е индивидуално.

# 563
Аз имам въпрос към тези с отворена операция. Минаха вече 6-7 месеца от моята, но все още около белега при допир усещам болка... нормално ли е това ? Някой друг с подобни усещания ?

# 564
Болката и безчувсвеността е завинаги.

# 565
Дивет,до каква доза достигна с прогестерона?

До 1300 мг дневно

# 566
  • Бургас
divet, би ли  споделила с мен твоя опит и изводи, може и на ЛС, както прецениш!

# 567
Дивет,благодаря ти.Аз се стреснах от моите 600 мг..и като намаля с 200 и става ад...

# 568
  • Бургас
Какво имаш предвид под ад? През устата ли се приема? В групата коментират вагинално, но гледах, че утрогестана е 300мг, което значи поне 4, как ще се взимат през деня?

# 569
Violetka91, кой лекар извърши операцията, защото съм чувал че зарастването зависи от техниката на хирурга, а ранта била ли е възпалена. Моя роднина се оперира коремно раната и се възпали, имаше гноясване зачервяване, болки и като капак на контролния преглед се видя че ме са извадили всички миоми и на жената и се плаче.

Общи условия

Активация на акаунт