Отговори
# 390
В мъничко количество и то пресен, не е проблем. Не трябва да се прекалява заради бромелина в него

# 391
Станулов ми го беше дал като забранен, но да, от 1-2 парчета няма драма.
Само съвет - не го яж на гладно, особено, ако имаш киселини. Мен ме сгъна буквално на две веднъж.

# 392
Упс, не знаех за бромелин в ананаса, онзи ден буквално цял ананас изядох сама Sweat Smile

Въобще аз малко безотговорно я карам като за някой, който това дете години го е чакал. Отказах от суровите меса (метц, карпачио и пр), но още си ям меки сирена, само гледам да са от пастьоаризирано мляко (надеждата е, че в германския супермаркет всичко минава под строг контрол). Пастет съм яла, суши без риба (само зеленчук в ролката), добре сготвена сьомга, пъстърва и скариди ядох. Мисля си, по мъничко и добре сготвено, няма да ми стане нищо. Bowtie

# 393
Изобщо не звучи безотговорно, а напълно нормално. Не знам ако това е безотговорно какво е отговорно Simple Smile
Не ядеш сурова храна от животински произход. Точка. Другото е въпрос на количество. Не е като да ядеш по един цял ананас всеки ден Simple Smile

# 394
Привен на всички бъдещи мами Simple Smile Да се разпиша и аз в темата с добри новини за термин на 15.01! Първа бременност, засега всичко протича нормално.

Относно ананаса да споделя, че питах специално проследяващия бременността гинеколог и тя ми отговори, че нямало никакви проблеми да се консумира по всяко време, митове и легенди била препоръката да се въздържаме, защото реално няма научни доказателства, че бромелинът предизвиква аборт. Дано това да е известно успокоение на похапналите ананас.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 22:05 от Анонимен

# 395
  • В.Търново
Моят термин е 12.01 и също осъзнавам възможността да е баш по празниците, като се тревожа за липсата на лекари, не чак толкова за рождения ден.
За сметка на това нямам идея къде и при кого ще раждам. Има ли някой от Велико Търново - вие към къде и кого сте се насочили?
Здравейте! Аз съм от Велико Търново! Терминът ми е 23.01. Следя се при д-р Максудов. Ако всичко е наред, бих искала и раждането да е при него. Теб кой те следи?

# 396
Здравейте!
Да ви разкажа какво стана при мен вчера.
Цял ден прекарах почти навън, но не съм излагала  директно на слънце и все в колата на климатик. Нищо ми нямаше бях много добре докато не се прибрахме вкъщи вечерта то почна едно главоболие силно, замаяност. Легнах да си почина нямах сили за нищо друго направо се проснах е тиха стая, но ми стана много много лошо. Веднега осъзнах че е кръвното премерих го 90/50 аз винаги съм била с такова, но ми се нормализира на 110/70 и винаги като ми ги мерят при прегледите си е окей. Мъжа като ми видя кръвното се притесни опита се да ме вдигне да стана малко да се раздвижа и да пийна нещо. И при самото ставане повърнах ама яко повръщане, след което ми олекна доста само си останах бяла като платно, но излезнах на тераската пийнах айрян и лека полека се пооправих главоболието си остана де. Иначе цял ден също ядох какво ли не много храни смесих и ми беше тежко и на стомаха.
А от както не пуша не пия и кафе, сладко пък апсурт да ме накараш да ям, айряна също не ми е за предпочитане от киселото мляко имам и киселини.
Мисля да се пробвам кафе да пия поне едно на ден. Вие пиете ли кафе?

# 397
Здравейте!
Цял ден прекарах почти навън, но не съм излагала  директно на слънце и все в колата на климатик. Нищо ми нямаше бях много добре докато не се прибрахме вкъщи вечерта то почна едно главоболие силно, замаяност. Легнах да си почина нямах сили за нищо друго направо се проснах е тиха стая, но ми стана много много лошо. Веднега осъзнах че е кръвното премерих го 90/50 аз винаги съм била с такова, но ми се нормализира на 110/70 и винаги като ми ги мерят при прегледите си е окей. Мъжа като ми видя кръвното се притесни опита се да ме вдигне да стана малко да се раздвижа и да пийна нещо. И при самото ставане повърнах ама яко повръщане, след което ми олекна доста само си останах бяла като платно, но излезнах на тераската пийнах айрян и лека полека се пооправих главоболието си остана де. Иначе цял ден също ядох какво ли не много храни смесих и ми беше тежко и на стомаха.
А от както не пуша не пия и кафе, сладко пък апсурт да ме накараш да ям, айряна също не ми е за предпочитане от киселото мляко имам и киселини.
Аз по принцип съм с ниско кръвно и сега откакто съм бременна е още по ниско 80 на 50 понякога и още по-ниско. От горещините ми казаха,че се смъква повече и съм като парцал през повечето време. Спасява ме айрян със сол,кафето може едно на ден, но пък сега изобщо не мога да го пия гадно ми е. А преди не можех без кафе... Аг-то каза,че малко кока кола няма да навреди,до сега си пийвах,но пък ми излязоха завишени резултати от теста с глюкозата,и сега се чудя как да си регулирам кръвното. При мен само варианта със соления айрян  остава. Иначе както ми обясниха 90/60 е нормално кръвно за бременните.
Едно кафе на ден може да се пие според моята лекарка.

# 398
Здравейте!
Здравей!И аз също съм с ниско кръвно.Пия по едно кафе от кафеварка с малко мляко сутрин,след закуската.При мен има ефект.

# 399
До такива тежки състояния се докарвам само когато падне до 78 на 45 примерно, 90 на 50 ми е почти перманентно сега. Обикновено е следобед, когато и без това кръвната захар се поизчерпва.
Имай предвид, че докато сме в движение не винаги се усещат нещата. И това че навън е жега си влияе, без значение, че не си на жегата, атмосферното налягане не подбира Simple Smile На мен климатиците ми влияят много зле, спокойно може да ти стане зле от пътуването, след като слезеш от колата и сори, ама твоя човек да припаднеш ли иска? Simple Smile Когато кръвното е ниско не ти е изобщо работа да ставаш и да се раздвижваш Simple Smile С изправянето пада още повече. Нормално да повърнеш и след повръщането да ти олекне, ако е било от кръвно, защото се освобождава напрежение.

Кафе не пия, имам две кенчета кола за критични случаи, не съм стигала до там. Цитрус следобед помага с кръвното и въпросната отпадналост.

# 400
Не е за пренебрегване ниското кръвно хем се знам ама и наистина трябва да го имам едно наум и да си хапвам по малко сладко или малко количка. Иначе четох че ниското кръвно не е до толкова опасно за плода доколкото високото.
Тази сутрин след закуска си пийнах кафенце доста ме ободри. Благодаря ви за съветите, когато прочета че има и други с ниско кръвно се поуспокоявам 😀 аз все си мисля че само на мен се случва нещо. Такава паника съм и все нещо мисля и се притеснявам.

# 401
Аз по принцип съм с ниско кръвно, сега също, държа 90 на 60. Замотано ми е и често ме боли глава в жегите. Като ми се приска кафе, пийвам по едно, но в момента точно нямам желание. По-скоро айрян със сол и повече вода.

Тия дни нещо ми е много уморено, още докато стана и вече пак ми се спи. Хванах се да чистя, събрах одеалата от дивана, сложих ги в пералнята, върнах се в дневната да пусна прахосмукачка и ... заспах на дивана. Sleeping

# 402
Аз цял живот съм с ниско кръвно и анемична, с първата бременност се влачех като парцал първите четири месеца, а пиех по две кафета на ден с мляко. Док ми разреши, защото е за предпочитане пред това да припадна някъде. На мен само кафето ми вдига кръвното,уви..
Сега пия по едно сутрин, понякога следобед някое бяло фрапе.. но и без това не го обичам кафето, сега направо ми е противно. Насилвам се и го гълтам на две на три , създава ми киселини обаче..

# 403
Като казваш анемична за какви показатели говорим? Защото аз като пускам ПКК все или хемоглобина е под чертата, или хематокрита, ама все с по малко. Ту е на границата, ту под нея и е така, от както се помня да съм пускала изследвания, 11ти клас някъде.

А много интересно, че са ти дали кафе за това, до колкото знам кафето при анемия е противопоказно.

# 404
Кафето е заради кръвното, 90/60 е в най-добрия случай. С първата бременност ми го спряха в началото и след като се влачих две седмици с 75/50 и им взех акъла, ми го върнаха. Нито айран, нито кола, нито сладко ми помагат и до обяд съм с нечовешко главоболие. Кафето не пречи на бременността освен ако не превъзбужда бебето и да се почват големите ритници. Но такива проблеми нямах. В крайна сметка мама трябва да бъде добре, за да бъде и бебчо добре.

За анемията- години наред бях с хемолитична анемия- нисък хемоглобин, ниски еритроцити, високо желязо (под и над границите). С времето вкарах желязото в норма, както и хемоглобина. Нооо откакто съм с ИР и се храня със салати и месо, хемоглобинът ми отново е под нормата, не съм пускала желязо този път, еритроцитите ми също са под норма (разпадат се по-бързо заради анемията). Обикновено щом хемоглобин е под норма неизбежно и хематокритът е нисък.

Общи условия

Активация на акаунт