Отговори
# 60
Някой може ли да препоръча мултивитамини за бременни,съдържащи само метилирана фолиева или без никаква? Бях си взела pregnacare plus, но не я усвоявам в тази форма,от тях спрях витамините и пих само омега 3. Допълнително б12,вит д и желязо,защото имам дефицити. Но ми се иска по-нататък да почна и комбинирани витамини,но без обикновена фолиева.

Можеш да разгледаш в сайта на zdravis витамините на garden of life имат серия за бременни. Също така можеш да си поръчаш от iherb на jarow formula има едни които са  комбинирани от трите В6,В9,В12. Аз съм пила и двата вида и съм хомозигот по mthfr 677CT

# 61
Привет. Отдавна не съм писала ама на работа особено онзи ден беше ад, цял ден бях на крак, имахме събитие и аз ходих насам натам да обслужвам гостите.Хем посядвах често, но пак бях доста изморена на края на деня. Шефката ме караше да местим някакви маси и да ги бутам, но аз й отказах, а тя ме изгледа тъпо (знае, че съм бременна). Абе гледат работата да е свършена, другото не им е зор.
Аз с предната бременност не съм повръщала, но ми ставаше доста зле от към гадене, сега повръщах само веднъж след едни пържени храни и беше и жега голяма та може да ме е треснал топлинен удар някакъв.
Аз съм 9г.с. и малко , но гаденето хич не ми се разминава. Тази сутрин не мога да стана от леглото от лошо, станах обух си клина до коленете и седнах на леглото. Така стоях бая време докато отново стана и се дооблека. После тръгнах да мия зъби , пак ми стана зле, щях да се задавя от надигащото се в гърлото ми. Всички около мен казват, че ще е момиче, аз в началото бях убедена , че ще е момче, защото в рода на ММ друго освен момчета не се раждат, но с това непрестанно гадене и повръщане онзи ден, а аз не повръщам, само в екстремни ситуации. Не знам де, каквото е такова, момиче, момче. Иначе ям доста, но сутрин не ми се яде. Грам не съм качила. Дано така продължавам и почвам чак в 4тия да качвам. ММ ме хвали , че с първата бременност в 3тия месец съм била мечка, а сега грам не ми личи Grinning. Не знам само аз ли съм така, но като ми е лошо и си имам симптомите и се радвам и успокоявам, че всичко е наред, луда работа.
В неделя съм на пълна кръвна картина, а във вторник на лекар да видим бебето.

# 62
  • София
Някой може ли да препоръча мултивитамини за бременни,съдържащи само метилирана фолиева или без никаква? Бях си взела pregnacare plus, но не я усвоявам в тази форма,от тях спрях витамините и пих само омега 3. Допълнително б12,вит д и желязо,защото имам дефицити. Но ми се иска по-нататък да почна и комбинирани витамини,но без обикновена фолиева.

Тези приемах и с бебе 1 и в момента с бебе 2, три вида са- за всяко тримесечие, страхотни са, поне на мен ми действат изключително добре. Кожата ми е чиста, косата здрава, блестяща и бързорастяща, ноктите също са много здрави и растат супер бързо. Продължих да ги пия 6 месеца след раждането на първото ми дете. Така избегнах косопада и си запазих косата.

# 63
Привет. Отдавна не съм писала ама на работа особено онзи ден беше ад, цял ден бях на крак, имахме събитие и аз ходих насам натам да обслужвам гостите.Хем посядвах често, но пак бях доста изморена на края на деня. Шефката ме караше да местим някакви маси и да ги бутам, но аз й отказах, а тя ме изгледа тъпо (знае, че съм бременна). Абе гледат работата да е свършена, другото не им е зор.
Аз с предната бременност не съм повръщала, но ми ставаше доста зле от към гадене, сега повръщах само веднъж след едни пържени храни и беше и жега голяма та може да ме е треснал топлинен удар някакъв.
Аз съм 9г.с. и малко , но гаденето хич не ми се разминава. Тази сутрин не мога да стана от леглото от лошо, станах обух си клина до коленете и седнах на леглото. Така стоях бая време докато отново стана и се дооблека. После тръгнах да мия зъби , пак ми стана зле, щях да се задавя от надигащото се в гърлото ми. Всички около мен казват, че ще е момиче, аз в началото бях убедена , че ще е момче, защото в рода на ММ друго освен момчета не се раждат, но с това непрестанно гадене и повръщане онзи ден, а аз не повръщам, само в екстремни ситуации. Не знам де, каквото е такова, момиче, момче. Иначе ям доста, но сутрин не ми се яде. Грам не съм качила. Дано така продължавам и почвам чак в 4тия да качвам. ММ ме хвали , че с първата бременност в 3тия месец съм била мечка, а сега грам не ми личи Grinning. Не знам само аз ли съм така, но като ми е лошо и си имам симптомите и се радвам и успокоявам, че всичко е наред, луда работа.
В неделя съм на пълна кръвна картина, а във вторник на лекар да видим бебето.

Аххх ..и аз на това разчитах..и в нашия род само момиченца..дори и баща ми е бил изключение в неговия род! Повтарях, че цял живот съм живяла с нагласата, че ще имам само дъщери и няма как да произведа момченце...съпругът ми цяло детство си мечтаел за сестричка...после за дъщеричка...
Не можах да повярвам, че ние ще имаме момченце, няколко пъти гледах резултата...търсих отчаяно каква е вероятността днк тестът да греши☺️ Вече се примирих и си гледам кротко по щандовете със сини дрешки и се успокоявам, че момченцата се гледат по - лесно и имат по- малко разходи😂
И аз между 8 и 12 седмица съм смъкнала почти 2 кг...нещата, които най- обичам са забранени..повърнах само веднъж след празник с храна, комбинираща различни силни вкусове🤔 Но пък ми е всеки ден лошо, до 9та седмица нон стоп. След 9-та след ядене, докато преработя храната и преди- от момента, в който почна да огладнявам..т.е. 70 процента от деня..
До кой месец трябва да работиш? Ужасно е работодателите да не се съобразяват...

# 64
Това с разпознаването на пола по симптомите ме съсипва Grinning
На мен не ми се яде сладко като за момче и ми излизат пъпки като за момиче Grinning

Позната роди момченце с грива като на лъвче. Лекарите се счупиха да я питат дали е имала киселини, защото по "традиция" би трябвало. Ами не, мацката нямаше Simple Smile

Единственото, на което що-годе вярвам, е че мъжете знаят Simple Smile Поне около мен на 100% предположенията на мъжете са били верни. Ама не това, което искат и на което се надяват, а това, което наистина мислят. Като казах на ММ да ми каже, ако получи факс от космоса ми излезе с номера "Ааа, не знам, питай ембриолога" Grinning Но! Предположи и май ще се окаже прав Simple Smile

# 65
Това с разпознаването на пола по симптомите ме съсипва Grinning
На мен не ми се яде сладко като за момче и ми излизат пъпки като за момиче Grinning

Позната роди момченце с грива като на лъвче. Лекарите се счупиха да я питат дали е имала киселини, защото по "традиция" би трябвало. Ами не, мацката нямаше Simple Smile

Единственото, на което що-годе вярвам, е че мъжете знаят Simple Smile Поне около мен на 100% предположенията на мъжете са били верни. Ама не това, което искат и на което се надяват, а това, което наистина мислят. Като казах на ММ да ми каже, ако получи факс от космоса ми излезе с номера "Ааа, не знам, питай ембриолога" Grinning Но! Предположи и май ще се окаже прав Simple Smile

Доколкото знам сладко се яде при момиченца...поне според интернет и мои приятелки..
На мен от първите дни започна да ми повдига от сладко, а шоколад не мога дори и да погледна. Само сол и кисели краставички - като за момченце и постоянно повдигане като за момченце...
И аз се присмивах на народните поверия, но при мен взеха, че излязоха правилни 🙈

# 66
Да, де, това написах Simple Smile Не ми се яде сладко -> момче. В моя конкретен случай имам два симптома, които са противоположни Simple Smile Ей сега се разтърсих и из нета в английски сайт видях, че пък пише, че кисело е за момиче...
Мама е носила коремчето високо, като за момиче, но се е родил дългия ми брат.

# 67
Нощно включване от мен:confused:

По стандартната схема- отново събуждане между 3-5ч през нощта-> опит за сън-> посещение на тоалетната -> опит за сън-> посещение на кухнята -> или връщане в леглото след час и последващ още малко сън или изкарване на деня с колкото- толкова сън ..
Вчера беше голямата нощ на седмицата - един път седмично успявам да проспя 7 ч без прекъсване и след това адът започва отново.
Нямам идея как ще издържа още 6 месеца...превърнала съм се в измъчен човек, сенките ми под очите станаха няколко сантиметра дълбоки, а съм и по- бяла от платно...
Някой с подобни проблеми?
Лека нощ 🤔

# 68
Привет и от мен! Мен ме викат за фетална морфология в 13 седмица,ще ходим в петък,тогава ще съм 13+6 дни при Стоилов в Добрич.На предишния преглед понеже имам отлепване на плацентата ходихме при него,много ни успокои и влязохме двамата,сега пак мисля да е така.за таткото също е вълнуващо да види бебчо и да чуе че всичко е наред,минахме през доста тревоги до сега,покрай кървене .надваме се и пола да разберем.
Бхс -резултатите бяха добри.
Аз съм в болнични ,по преценка на лекарката от жк .

# 69
Serenapotta, аз съм така но просто ходя да пишкам по 3-4 пъти. Но след първата бременност развих навика ако ми се спи просто заспивам 😂
И сега просто ставам отивам до тоалетната инсе пляскам на леглото. При мене съня обаче почва много рано. 22.00 съм леглото и просто дремя по 30-40мин докато заспя около 00.00 часа супер абсурдно е. Особено като сметнеш,че си лягах след 1 и ставах в 6 преди и ми стигаше.

Иначе симптоми за половете не им вярвам имам две коренно различни бременности. И двете са момичета. 😂 В предната бях пълна с енергия качих 5кг.Цяла бременност бяха на диета по други причини и дори за миг не ми пречеше. Сега от 14 г.с съм като балон 😂 ядат ми се само определени неща, от всичко ми се гади. Спя постоянно. И всички казваха "оооо момче е!!".... Мдааа не е . 😂😂

# 70
Аз от няколко дни съм в драмата с горещите вълни през нощта -.- За щастие само се будя, сменям тениската и заспивам или ставам до тоалетната и пак заспивам. С ММ слушаме аудиокниги за заспиване и съм свикнала да се приспивам Simple Smile Уви, не се будя като ми се пишка :/ съответно сутрин много ме боли коремчето... Сега поне с вълните минавам през тоалетната.
Когато бях на Резилиго и бях в изкуствена менопаузата горещите вълни ми бяха част от ежедневието през половин - един час макс. За сега са само през нощта, но започвам да имам дежавута Grinning

# 71
И аз ставам по няколко пъти на нощ за тоалетна, още от самото начало. А това е нещо много нетипично за мен, преди не се будех през нощта и буквално никога не съм ставала да ходя до тоалетна. 😁 Обаче пък си заспивам веднага след като се върна.

# 72
Изобщо не вярвам на тези поверия за момче-момиче. С първата бременност всички баби обясняваха,че кисело е за момче, сладко за момиче. Не кусвах сладко, ядеше ми се само кисело. Имам дъщеря на 3,5 г. Grinning
Аз ,по принцип, не съм почитател на сладкото, обичам си кисело. А и от сладкото се образуват киселини, а киселото ги облекчава. Такааа червен организмът сам си помага Simple Smile

Това с киселините и косата е такъв абсурд от медицинска гледна точка, че да го чуеш  от лекари извън кръга на шегата за мен е притеснително. Киселините се образуват от повишаване нивото на прогестерона и ЧХГ. Косата досег до стомаха няма Joy
С дъщеря ми имах жестоки киселини, роди се като Слави Трифонов Grin

Единственото нещо, в което съм виждала до сега разлика в пола, е формата на корема. Всички мои познати (говоря за непълини жени,при които ясно се вижда) с момчета са с ниски и остри коремчета, а с момичета- с корем започващ от гърдите и гърба, като балон Joy

Днес бях на преглед. Чухме хубав сърдечен пулс и най-накрая се видя добре и бебче, което си шаваше на широко и доволно. Голямо е 2,64 см и си отговаря на 9 г.с.
На 21ви съм на пълни изследвания и първа фетална морфология.

# 73
Някъде пък бях чела, че кисело и сладко е момиче, а солено и люто момче. Пък аз си хапвам кисело и солено, сладкото даже не близвам.
Аз също постоянно се будя да пишкам поне 3-4 пъти през ноща и то вече с подуто коремче и боли. И преди си бях толкова пиклива, но пък сега е някакъв ужас 😃😃😃

# 74
Може да има нещо вярно за вкусовете и полът, с първата бременност ядях предимно солено и се роди момче. Сладко не исках да поглеждам. Сега в началото пак не ми се ядеше сладко, но сега си похапвам, но определени неща, както и първия път - все ми се ядат нишестени кремове и бисквитени торти с такъв крем. Аз ставам много до вц, сигурно 5 пъти на нощ. Нямам никакъв проблем със заспиването след това, нито със спането , тооолкова съм убита и изморена, че мога да спя навсякъде. Тази сутрин станах в 9ч и ММ се притеснил, обикновено съм ранобудна, а си легнах в 22ч. Не знам после дано не ми се спи така като се роди бебето, че няма да има сън, хаха. Нямам топли вълни, навън е жега, аз си издържам перфектно, а с първата бременност бях като печка. Сега ми е студено, абе ненормална работа.

Общи условия

Активация на акаунт