Отговори
# 75
Ами аз минавам с едно посещение на тоалетната през нощта, не е в това проблемът...веднъж отворя ли очи, става страшно...днес едвам се извлачих да оцелея през деня, ужасно активен и 15 ооо крачки ( а си останах с 5 часа сън). Спи ми се и съм в ужасно настроение от умората, но днес пък ново явление- вечерта легнах,  2 часа се въртях в леглото и не мога да спя...отказах да пробвам. Това си е мъчение, при следващата консултация ще търся помощ...
Учудвам се толкова много като чета, че в много болници не допускат до прегледа татковците?? Все пак бебетата са и техни! Възмутително? Какво могат да попречат? При моята лекарка има огромен екран, на който бащите следят в реално време събитията 🤣 Вземам всеки път мъжа ми на прегледите ( за щастие работата му позволява)...
Или по- точно той ме взема..прегледите са такъв  стрес за мен след неуспешната ми първа бременност и въпреки, че всеки път се подобрявам по малко, все още съм като празна от съдържание чанта, която мъжът ми размъква из рецепции, коридори и отделения. Не бих си и представила да шофирам в подобно състояние...
Последният ми път кръвното ми беше "само" 170/120, пулс 133 и въпреки, че както и първия път обясних, че е от стреса, ме премериха втори път и ме поставиха в групата на съмнителните случаи. Довърших следобеда вързана на машина, която ми мери автоматично кръвното на всеки 5 минути и едва като паднах до 120/80 ме "освободиха"...
Днес започнах да получавам и ужасни сърбежи по цялото тяло, явно отново от хормоните 🤔 Чудя се как хората постоянно ми повтарят да се " наслаждавам на бременността", когато не виждам нищо чаровно в нея...а най- плашещото е, как всички са убедени, че вторият семестър бил най- приятен. Какво ли още предстои???!!

# 76
В България не знам сега да не пускат някъде. На запад се вдигат случаите и за това най-вероятно спират посетители. Уви, най-вероятно и тук пак ще стане така, както предната и по-предната есен.
Моето кръвно продължава да е ниско, даже ме гледаха странно на скрининга за прееклампсия, но кот-такоа. По-добре така, да има на къде да се вдига.
Продължавам да не качвам килограми, но вечер съм си с коремче отвсякъде. И целулита ми прозира през роклите. И като цяло изживявам лека криза на личността Grinning ММ не знае как точно да ме успокои, все пак толкова време се борихме да го докараме до дебелеене Joy

# 77
В България не знам сега да не пускат някъде. На запад се вдигат случаите и за това най-вероятно спират посетители. Уви, най-вероятно и тук пак ще стане така, както предната и по-предната есен.
Моето кръвно продължава да е ниско, даже ме гледаха странно на скрининга за прееклампсия, но кот-такоа. По-добре така, да има на къде да се вдига.
Продължавам да не качвам килограми, но вечер съм си с коремче отвсякъде. И целулита ми прозира през роклите. И като цяло изживявам лека криза на личността Grinning ММ не знае как точно да ме успокои, все пак толкова време се борихме да го докараме до дебелеене Joy

Ами и аз по принцип съм с ниско кръвно, но не и когато съм в болницата...🤣 От утре ще имам нов апарат за кръвно и мисля да го следя сериозно.
Щастлива съм, че имам и спортен часовник, започне ли да ми се вдига пулса, спирам активностите..Понякога отнема часове да измия няколко съда...
А при мен започнаха да отесняват дрехите в областта на корема..отдавна се отказах от панталоните, а днес си купих първите дрехи за бременни 🥰

# 78
Много жени имат проблем с кръвното и пулса когато са в лекарския кабинет. Аз с предната бременност бях така и беше много гадно , защото лекарите ме гледаха малко съмнително. Но пък никога не са ме водили с високо кръвно. Сега пак го вдигам като отида на женска консултация, но им казвам какъв е проблемът и ме карат да го следя вкъщи. Но аз не го вдигам така както с първата бременност. Сега съм много по-уравновесена и наясно какво ми се случва и какво да очаквам. Опитът си казва думата.
Serenapotta, разбирам те, защото се чувствах по абсолютно същият начин когато бях бременна със сина ми. Нито спях, нито се наслаждавах на бременността. Тя за мен беше един товар, едно мъчение. Но тя минава и ще се забрави този период. Само си повтаряй, че трябва да издържиш още малко, но накрая резултатът ще е дар за цял живот. Струва си да го издържим, ей сега ще минат месеците .

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 05:31 от Eliza.

# 79
И аз съм от хората, които трудно заспиват след като се събудят (както в случая). На вечер се будя само веднъж, към 5-7 за тоалетна, после ми отнема едно 30 минути отново да заспя.

Вчера бях да се запиша на женска консултация в болница Надежда и имаше съобщение, че от 04.07 в помещенията задължително ще трябва да сме с маски и няма да се допускат придружители.

# 80
Да сега като си записвах следващата ФМ за Август не предупредиха точно с това. Въпреки че, казаха, че се надяват до Август да е минала вълната. Ама както в тръгнало ще си ходя сама таткото ще ме кара. Милия е доста тъжен той и на раждането много иска да си присъства ама съм на 99.9%, че няма да стане предвид ситуацията. :/

Иначе вчера съвсем случайно открих какво ме спасява от моментите, в които ми е лошо - спрайт. 😁 Направо се преродих вече имам 1 стек в хладилника аххахайа

# 81
Не обичам люто и няма бременност,която да ме накара да проям неща, които не обичам.
Вечер рядко ставам да пишкам 1 път,но от около седмица спането е ужасно- по цяла вечер се въртя, боли ме гръб,кръст, не мога да си намеря място, не ми се спи толкова, ужасно е. Но пък през деня вече не ходя спейки, това е добре.
 Аз забременях с изричното "условие", че този път таткото ще влезе като придружител с мен, когато раждам. В МД Варна обикновено си доплащаш за самостоятелна стая с придружител.  Имам проблеми с гърба и след упойката става леш, не можех да си държа бебето първите дни , когато родих първия път и се наложи по спешност да ме преместят на третия ден от нормална двойна стая в единична с придружител  със свекърва ми. Иначе исках да си бъда с друго момиче, не ми е проблем, не исках и мъжът ми да вижда всичко това. Този път,обаче, и аз, и той искаме той да влезе с мен. За мен той е най -голямата ми подкрепа и опора и в този емоционален момент искаме да бъдем заедно.
Тааа се надявам дори и през зимата да пускатс придружител след пср тест Thinking

# 82
Ако пак затворят нещата с тест без тест все тая няма да пускат. Съжалявам Sad
А то както върви почти сигурно ще е така.

# 83
Милия е доста тъжен той и на раждането много иска да си присъства ама съм на 99.9%, че няма да стане предвид ситуацията. :/

Мен това най-много ме притеснява, да не затворят всичко пак до януари. Надявах се до тогава да се нормализират нещата. От всичко най-много ме е страх ог мисълта да съм сама по време на раждането, винаги съм си представяла, че с мен ще бъде мъжът ми или майка ми.

Обаче ако знаете как ме изгледаха колежките като им споменах това веднъж, повечето мислеха, че татковците нямат място в родилната зала. Много странно ми стана.

# 84
Много жени го мислят, много мъже - също. Аз бих се радвала да е наоколо, не защото ще ми е до него изобщо, а защото ще може да ми защити интереса, ако се наложи, докато съм замаяна. Но той не иска. Като не иска - не иска. И го разбирам. Ще се чувства безсилен да ми помогне, да ме облекчи. Защо му е да минава през такъв стрес? Че и стрес за мен, че е наоколо, вижда, чува, помирисва всичко и т.н. А това с рязането не пъпната връв изобщо не го разбирам. Предпочитам лекарите да си свършат лекарската работа и да не им се пречка никой, било то ММ.

# 85
Не знам, не го разбирам, но всеки си преценя все пак. И за мен е важно точно за да има кой да защитава моя интерес и да ми е морална подкрепа. За щастие моя не го е страх, но ако той не се беше съгласил щях да помоля майка ми. Нея поне няма какво да я изненада в този процес.

ПП Да поясня, не разбирам защо жените предпочитат да са сами, за мъжете ми е ясно защо не искат да присъстват.

# 86
Аз не искам ММ да влиза в залата по време на секциото, а да бъде с мен като придружител в престоя.Той също иска този път. С първата бременност не исках, но след това съжалих, защото колкото и висок праг търпимост да имам и да стисках зъби, той е човекът, с когото преминаването през това щеше да бъде по-леко. Отделно от това- да, родих в майчин дом Варна, да през деня отношението беше добро, но вечер .... Не искам да си спомням. Не можех да повярвам,че жени се държат така с родилки.
Дано пускат...
Всеки преценява сам за себе си за този специален момент.

# 87
Честно казано дори не знаех, че има възможност да присъстват по време на секцио. За естествено раждане - да, но другото си е операция...

# 88
Здравейте, момичета 🌸 Вие ориентирали ли сте се към някоя болница за раждането ? Доста е рано по принцип, може би всяка ще се насочи там, където й е следящият, ако си е доволна от него.

# 89
Дойчиновски изражда в МБАЛ Вита, така че аз ще съм там. Хистерото и лапарото също ми бяха там и съм доволна от отношението и условията.

Общи условия

Активация на акаунт