Отговори
# 90
Въпреки някои спомени от първото раждане, пак ще избера МД Варна живот и здраве.
Този път следящият ми лекар е друг и не работи в МД, но в последния месец ще се започна следене при лекарят, който ме изражда първия път. Доволна съм от него, просто следящата ми лекарка сега е моя близка, аг-то ми и при всякакви притеснения и въпроси мога да я потърся по всяко време.

# 91
  • София
По темата с присъствието на бащата по време на раждането- не мисля, че мястото на бащата е в родилната зала, моят мъж е на същото мнение. Мъжът на моя приятелка присъстваше на раждането на техния син, вечерта се напил и разказал на всичките си приятели мъже с които празнували всичко с подробности.... доста неловко се беше получило, особено за дядото на бебчето.....
     Първото ни дете родих миналия април, мъжът ми дойде с мен до болницата, на входа му казах че ще му се обадя, когато всичко мине. 30 минути по-късно му се обадих да го успокоя и да му честитя, че е горд татко, а той милия тъкмо си влизаше вкъщи. Едно от малкото неща, които деля на мъжка и женска работа е раждането.
     По темата с болницата, аз съм избрала Шейново, най-близо до вкъщи ми е, имам добри отзиви за лекарите от няколко приятелки. Следящата ме АГ е израждала там преди време, сега само във ВИТА. Някак ми се свидят 4000-5000лв за 3 дни престои. Вече съм стрелян заек, знам как стават нещата и не ме е страх. Отделно моите родители са инструктирани, могат да се грижат и помагат за по-голямото ни дете, докато се приберем с бебе 2.

# 92
Присъства си на секциото. Ама не в като да седи прав да свети на докторите. 😁 Слагат. Го теб зад чаршафа и не вижда какво се случва, но пък е адски забавно. Поне на нас ни беше. И си пускахме шеги през цялото време. Това ще ми липсва този път. Ама Кот такоа. Единствено се надявам, да може да съм в самостоятелна стая защото не обичам да съм с външни хора. 💁

# 93
Дойчиновски изражда в МБАЛ Вита, така че аз ще съм там. Хистерото и лапарото също ми бяха там и съм доволна от отношението и условията.

И аз съм при него и много го харесвам и заради него ще съм във Вита живот и здраве. Мъжът ми е лекар в Токуда и ще имаме голяма отстъпка там, ама не искам да се отказвам от Дойчиновски. Прикачам линк с едно видео, което гледах преди малко и смятам, че е много полезно, защото е за Вита с актуална информация, скоро качено, ако не си го гледала. ❤

https://youtu.be/FX7TaR2w5LA

# 94
И аз съм при Дойчиновски, съответно Вита. Имам здравно, което ще покрие поне част от нещата, както беше с операциите (тогава платих само сестрински пост), освен това ми е на 15 Мин от вкъщи. Win - win.

# 95
Аз също съм от жените, които недоумяват какво ще прави бащата в родилна зала. При първото ми раждане всичко от първи контракции до раждането продължи 7 часа, плюс още два за наблюдение. През цялото време се опитвах да се справя с физическата болка, да не говорим колко пъти ми проверяваха разкритието, мереха тонове и т.н.. Непрекъснато се разхождах по коридора на отделението и стаята. Наистина не виждам място за мъжа в картинката...да ми държи ръката или какво...отделно смятам, че няма нищо романтично в едно раждане, така че нека му спестя гледката.

# 96
sia_go чисто информативно да знаеш, че не са чак такива цените във Вита. С избор на екип нормално мисля беше 2200, без екип 1600-1700, секцио с екип 2500, без екип мисля 1800. Вече по-скъпо е да си сама в стая - с 300-400 лева отгоре над тези цени. 🌸 В Шейново към 1000 доколкото знам от познати.

Еее много сме при Дойчиновски ❤ Може да се засечем някой път 😂🫶🏼

# 97
И аз съм при Дойчиновски, съответно Вита. Имам здравно, което ще покрие поне част от нещата, както беше с операциите (тогава платих само сестрински пост), освен това ми е на 15 Мин от вкъщи. Win - win.

Аз съм на 10 мин пеша, супер удобно ми е и Вита е част от мрежата на моето допълнително здравно.

SunshineSt, и аз това казах Grinning

А за бащите, аз някак си съм възприела западняшкия манталитет в това отношение. Струва ми се напълно естествено бащата да присъства и за мен не би било ок да му отнема възможността да види раждането на детето си (ако той има такова желание, няма да го карам насила). И аз ще съм по-спокойна.

Хубавото е, че можем да избираме според това какво ни е комфортно Simple Smile Стига да не въведат пак извънредно положение де Joy

# 98

Безплатно е, разгледайте. Има и полезни лекции за малки деца. ❤

# 99
Здравейте, в петък направих неинвазивен тест. Измериха ми NT=1mm, има носова кост (не съм сигурна как се казваше). Никога не ми е било така притеснено. Надявам се всичко да е наред.

# 100
Стискам палци всичко да е наред! Аз още чакам моите резултати, надявам се да ги получа утре или в другиден.

# 101
Стискам палци всичко да е наред! Аз още чакам моите резултати, надявам се да ги получа утре или в другиден.
Стискам палци всичко и при теб да е наред. Simple Smile Колко време мина от както пусна теста?

# 102
В понеделник ми взеха кръв, а резултатите излизат до 7 дни Simple Smile

# 103
Здравейте, в петък направих неинвазивен тест. Измериха ми NT=1mm, има носова кост (не съм сигурна как се казваше). Никога не ми е било така притеснено. Надявам се всичко да е наред.

Стискаме палци 🍀 За всички чакащи резултати 💞

# 104
Докато намеря,че има нова тема сте изписали 7стр.
Привет от мен: Аз вече съм 10г.с . Всичко върви нормално. За посещенията на мъжете ,моя не съм го взимала. Казва ми ходи,виждай и ми казвай,че е добре. Последния преглед му направих видео на ултразвук и пулса,разплака се. Относно раждането ,на мен ще ми е първо и искам той да присъства, било нормално или секцио. Искам и ще имам нужда от подкрепа в чужда държава. Относно гаденето при мен е постоянно. Досега съм провръщала 6пъти някъде,имам киселини постоянно. Продължавам да пия дуфастон, фолиева и да слагам клексан. Имам преглед на 06.07 . Тук в Германия от 4г.с  [установяване] на бременността до сега всяка седмица съм на преглед [всяка сряда от 25.05] първо заради двете загуби,второ мои притеснения и трето заради тромбофилията. Благодарна съм на гинеколога ми[индиец] и акушерката, която е българка за отношението към мен . Ще направя ъпдейт след прегледа. Хубав ден от мъглива Германия 🍀🌹🌹

Общи условия

Активация на акаунт