Отговори
# 615
И при мен ходенето до ВЦ по голяма нужда е проблем..преди ми помагаше кафето, но сега пия само по половинка с много мляко,колкото да си съживя кръвното...😔

# 616
А някоя от вас усетила ли е вече бебето ? Аз все още нищичко или по-скоро не съм сигурна дали това е бебето, а съм в 17+1 г.с.

# 617
Аз го усещам отчетливо (18 седмица) от около 2 седмици, защото съм със задна плацента и ми е втора бременност и знам от миналия път какво е усещането.
С първата бременност, обаче, усетих бебето чак в 20-21 седмица. Тогава бях с предна плацента и не бях сигурна бебе ли е, не е ли, това дето го усещам… Joy

# 618
И аз така от около 10дни го усещам. Като вече е много отчетливо в 18 г.с + 4, но и аз съм със задна плацента и втора бременност. С Първата бях с предна и усетих в 21 г.с.

# 619
С първата бременност бях със задна плацента и я усетих в 12г.с. ,рано, рано.
Сега съм с предна плацента и от вчера го усещам няколко пъти, не мога да сбъркам побутването, усещащо се между пърхане и потрепваше. Особено отчетливо реагира на гласа на моя колежка.

# 620
Къде ги усещате тези "пърхания,къркорения " и "побутвания " ?! Аз съм близо 16г.с със задна плацента и нищо не усещам или поне не мога да различа от къркорене на червата.  Първа бременност ми е ,пък може и да е рано,но е доста активен на ехографа.  Доктора вика "той танцувааа"

# 621
Е ще ги различиш в един момент. Не знам как да ти го опиша. Просто е много специфично, но веднъж усетиш ли ще разбереш. Просто първия път наистина не знаеш, че е това и за това по-късно "стопляш" .  просто втория път знаеш какво е и  не можеш да го сбъркаш. 😁

# 622
GrinningАз съм 14 г.с. и док каза , че ще почна да усещам след 18 г.с. Аз така забравям на моменти, че съм бременна и то не за друго ами по цял ден на работа, тук търсим заместник, не можем да намерим, никой не му се работи май 5 дена в седмицата в офис. Хората свикнаха от вкъщи и сега ще видим бая зор. И отделно вечерта като се прибера почва се готвене, оправяне на другото дете и на моменти забравям, че съм бременна, така, че ако почне да ме побутва от вътре няма да е зле Blush.
Аз някой път също имам проблеми най-вече със заспиването, както и ако някой ме събуди през нощта - край. В момента ми е много жал за М , защото съм го изпратила да спи в дневната. Аз лягам към 22ч, той след 12. Като легне ме събужда, след това почва да идва върху мен, а аз сега всичко ми е толкова усилно, топло ми е и т.н. Тамън заспя и той почва да хърка, ако не хърка телефона му вибрира или часовника на ръката му свети ако някой му пише (с 10ч часова разлика с България сме) и светва баш в очите ми. Полудявам, той се сърди, че само мърморя и сега спи отделно. Понеже правим ремонт, скоро ще си купим голяма спалня и мисля пак да спим заедно иначе е тъпо и за самата ни връзка. Като е по-голяма спалнята мисля, че няма така всичко да ми пречи. После с бебка не знам как ще е, аз лично съм забелязала още от сина ни, че ако само аз спя с бебето или само ММ спи с него е по-добре, отколкото всички заедно да спим. Първо, че никой не спи нормално така, второ тъкмо бебето спре, ММ почва да шава, хърка, свети с тел или аз ставам до вц. Със сина ни се редувахме и беш рай.

# 623
Аз съм в 18-та седмица и днес многократно усещам нещо като драскане отвътре. (сестра ми също така го описа)

Eliza. според мен мъжът ти прави грешка като оставя всички тези устройства пуснати без нощен режим, do not disturb и пр. И голямата спалня няма да е спасение. Ако не чака някакви спешни новини, говори с него дали не може да ги гаси, да сваля часовника (особено ако не следи съня си с него, да се възползва да го зареди докато спи) Аз ненавиждам яркия екран на таблета, когато съпругът ми реши да се приспива със филм Persevere

# 624
Eliza. според мен мъжът ти прави грешка като оставя всички тези устройства пуснати без нощен режим, do not disturb и пр. И голямата спалня няма да е спасение. Ако не чака някакви спешни новини, говори с него дали не може да ги гаси, да сваля часовника (особено ако не следи съня си с него, да се възползва да го зареди докато спи) Аз ненавиждам яркия екран на таблета, когато съпругът ми реши да се приспива със филм Persevere

Не, няма оправия. Говорила съм с него, оставя часовника за известно време, после го забравя, тел също забравя да изключва, а аз не мога все да му напомням. Отделно , че се сърди много и казва, че на него не му пречи, но на мен все нещо ми пречело. Той е от типа хора, които могат да спят навсякъде и при всякакви условия. Ни бебе ще го вълнува после, ляга и заспива на мига. Съответно си мисли, че всички сме като него Weary. Ще пробваме пак с уговорки и на голямата спалня, ако не стане - имаме 1 допълнителна стая за гости, там ще го пращам Laughing.

# 625
Android и iOS имат нощни режими. Ако аз забравя, телефонът и часовникът сами спират да пускат notification-и и да светят. Всичко е въпрос на желание и настройки. Но да, звучи като болна тема.

# 626
А следите ли си съня? Аз съм тази седмица с 5.12 ч средно на нощ... крайно недостатъчно и освен това накъсан сън..утре пак ще е натоварен ден, а съм будна от 00.18 ( в момента 02.31)..Лекарката ми каза,че е нормално при бременност и дори ми забрани и валериан...🤷

# 627
Android и iOS имат нощни режими. Ако аз забравя, телефонът и часовникът сами спират да пускат notification-и и да светят. Всичко е въпрос на желание и настройки. Но да, звучи като болна тема.

Android също има опция да му зададеш да се изключва/включва по график, предполагам и iOS има.

Много несъобразително от страна на мъжът ти, Eliza, дано се разберете.

# 628
Здравейте, отдавна не  съм писала, но ви следя.

На мен ми се струва, че усещам някакво пърхане , 17+4, но не съм сигурна дали е бебчо или храносмилане:))Затова изчаквам, за да съм сигурна, преди да почна да се радвам.

Да ви питам, усещате ли лека тъпа болка ниско ниско в стомаха? Тези дни на няколко пъти ме боля, особено вечер и почнах да се притеснявам. Не е постоянна или силна, но се появява за известно време.

За ходенето до тоалетната на мен ми помага сушени сливи вечер, вода с лимон на сутринта и после горещ чай или кафе с мляко. Има  ефект почти всеки ден засега. Много ми помагат череши вечер, те ми дейтват неотказно:)

Кога мислите да почвате да пазарувате бебешки неща? Аз май ще чакам до последно.

# 629
И аз от 5-6дни имам леки болки,бях се изплашила малко.От разтягането е,сякаш за 1 седмица корема ми стана по-голям,а кг са си все +3😂Бебчетата ни растат и си правят място.Всичко е наред.🤗Колкото до пазаруването-мислех си след средата на септември,но мине ли ми на 30.08 втората ФМ ще започна лека полека.Така няма и наведнъж да се струпа прекалено много на семейният бюджет.Количка ни подариха семейство,на което сме кумове,те имат дете на 2г.(беше зимно бебе )и количката е супар 3в1.Та може би сега за кошарка ще проучваме.🤗

Общи условия

Активация на акаунт