Отговори
# 450
  • София
Това с храненето за двама е много остаряло и невярно. Единствено може да си докарате здравословни проблеми. Качили сте доста килограми, спор няма. Хранете се по-разумно и с мярка.
С предната бременност качих 9кг. Сега се надявам пак да е така, че и по-добре. До сега съм +1.5кг. 14г.с.

# 451
Това за храненето е вярно, няма нужда да ядеш за двама, поне докато не влезеш в последния триместър. 3кг на месец не ми се струват чак толкова много, но е добре да не качваш много повече от това, за да избегнеш повишен риск от гестационен диабет, високо кръвно налягане и пре-еклампсия.

# 452
По дебелите книги пише следното - около 2 кг първия триместър. Някои не качват, защото повръщат.
После зависи от ситуацията ти. До края се препоръчват средно между 7 и 13 кг. Ако си с поднормено тегло - можеш да си позволиш и 16-17. Ако си с наднормено или даже затлъстяване е по-добре по-малко. Това са средни стойности. Има жени които качват 20, 30... И после пак са си ок. Но риска е голям.

За това колко ядеш - най-големия мит за бременността според мен е яденето за двама. Плода в 15та седмица тежи 50тина грама. Мислиш ли, че му трябва цяла пица? Simple Smile Не вярвам да има нито една статия, която да проповядва хранене за двама. Като калорийна стойност ти трябват има-няма 200калории отгоре. Като качество обаче нещата са сложни. Аз пробирам храна, от която има смисъл, а не трупам празни калории. Имам и щастието да не ми се гади от нищо, освен от сладко, де.
Скрит текст:
Храненето при мен беше много повратен момент за това колко се промени тялото ми. Принципно имам три хранения на ден с шепа ядки следобед. Да, ама зЕми това гадене вечер преди вечеря първите седмици. Отне няколко дни да се сетя, че всъщност съм гладна (защото, нали, човек като се чуди дали ще повърне, гледа да не яде). Започнах да хапвам често и по малко, заради киселини и други драми. Реално ям същото количество, но го разпределям. И това отне време, де, защото първо ядях нормално ядене и след два часа бях гладна... Йей... Та малко по малко нормализирахме количество и честота (винаги пакет солети с мен, защото нещата загрубяват понякога от сега за веднага). Тъкмо свикнах с този режим и дойде втори триместър, в който рязко спря да ми се яде толкова. Обяснявам си го с това, че стомахчето вече започва мъъъничко да се избутва. Буквално си изяждам половината порция и спирам. Щом се наям и вече не съм гладна приключвам и това е, никакви тъпчене.
Та това е съветът ми и към теб. Ако си гладна често недей да ядеш цяла порция всеки път. Вчера по път нямах опция и си взех сандвич. Ми изядох си половината, след два часа другата половина. Не съм гладна, но не се тъпча Simple Smile И пий мнооого вода. Важно е преди хранене, за по-лесно храносмилане, а и по-малко място за храна Wink И подбирай - зеленчуци, сиренце, ако е хляб да е пълнозърнест, месце на скара или фурна, без много пържено. Ако ти се ядат картофи си яж картофи, но соте или запечени, вместо пържени Simple Smile Почти всяко нещо си има поне маааалко по-лека алтернатива. Трети триместър всяко грамче ще тежи много Simple Smile

Мацки, напоследък имам проблеми с бельото :/ сутиени си купих още в началото, но сега като вечер съм много бременна така ми се впиват бикините, че няма на къде. Нося едни развлечени, които ползвах след операцията, но ми се ще да не ходя с кюлоти из вкъщи... Някоя да си е напазарувала хубави памучни? След бърз преглед на Гугъл някак не ми се дават 50лв на чифт, особено след като другия месец ще ми трябват нови или поне не докато коремчето не стане наистина голямо и не му трябват поддържащи. Чудя се дали мога да мина тънко като просто вдигна номер нагоре и примерно взема по-дълбоки. Че просто номер нагоре за панталони не върши работа...

# 453
По дебелите книги пише следното - около 2 кг първия триместър. Някои не качват, защото повръщат.
После зависи от ситуацията ти. До края се препоръчват средно между 7 и 13 кг. Ако си с поднормено тегло - можеш да си позволиш и 16-17. Ако си с наднормено или даже затлъстяване е по-добре по-малко. Това са средни стойности. Има жени които качват 20, 30... И после пак са си ок. Но риска е голям.

За това колко ядеш - най-големия мит за бременността според мен е яденето за двама. Плода в 15та седмица тежи 50тина грама. Мислиш ли, че му трябва цяла пица? Simple Smile Не вярвам да има нито една статия, която да проповядва хранене за двама. Като калорийна стойност ти трябват има-няма 200калории отгоре. Като качество обаче нещата са сложни. Аз пробирам храна, от която има смисъл, а не трупам празни калории. Имам и щастието да не ми се гади от нищо, освен от сладко, де.
Скрит текст:
Храненето при мен беше много повратен момент за това колко се промени тялото ми. Принципно имам три хранения на ден с шепа ядки следобед. Да, ама зЕми това гадене вечер преди вечеря първите седмици. Отне няколко дни да се сетя, че всъщност съм гладна (защото, нали, човек като се чуди дали ще повърне, гледа да не яде). Започнах да хапвам често и по малко, заради киселини и други драми. Реално ям същото количество, но го разпределям. И това отне време, де, защото първо ядях нормално ядене и след два часа бях гладна... Йей... Та малко по малко нормализирахме количество и честота (винаги пакет солети с мен, защото нещата загрубяват понякога от сега за веднага). Тъкмо свикнах с този режим и дойде втори триместър, в който рязко спря да ми се яде толкова. Обяснявам си го с това, че стомахчето вече започва мъъъничко да се избутва. Буквално си изяждам половината порция и спирам. Щом се наям и вече не съм гладна приключвам и това е, никакви тъпчене.
Та това е съветът ми и към теб. Ако си гладна често недей да ядеш цяла порция всеки път. Вчера по път нямах опция и си взех сандвич. Ми изядох си половината, след два часа другата половина. Не съм гладна, но не се тъпча Simple Smile И пий мнооого вода. Важно е преди хранене, за по-лесно храносмилане, а и по-малко място за храна Wink И подбирай - зеленчуци, сиренце, ако е хляб да е пълнозърнест, месце на скара или фурна, без много пържено. Ако ти се ядат картофи си яж картофи, но соте или запечени, вместо пържени Simple Smile Почти всяко нещо си има поне маааалко по-лека алтернатива. Трети триместър всяко грамче ще тежи много Simple Smile

Мацки, напоследък имам проблеми с бельото :/ сутиени си купих още в началото, но сега като вечер съм много бременна така ми се впиват бикините, че няма на къде. Нося едни развлечени, които ползвах след операцията, но ми се ще да не ходя с кюлоти из вкъщи... Някоя да си е напазарувала хубави памучни? След бърз преглед на Гугъл някак не ми се дават 50лв на чифт, особено след като другия месец ще ми трябват нови или поне не докато коремчето не стане наистина голямо и не му трябват поддържащи. Чудя се дали мога да мина тънко като просто вдигна номер нагоре и примерно взема по-дълбоки. Че просто номер нагоре за панталони не върши работа...
Вземи си по-големи, ниска талия. Предната бременност никаква драма с гащите, носех си старите (Лки). Избирай модели с ниска талия или безшевни нестягащи. На ХМ за полиестерни и на Лидл за памучни са ми всичките гащи.

# 454
Аз си взех обикновено памучно бельо, без стегнати ластици и с един размер по-голямо. В Лидъл също бяха пуснали едни hipster briefs и си накупих от тях, изглеждат точно като тези. Много са удобни и като ми порасне корема ще мина на тях; в момента обаче много неприятно ми се врязват точно там където е започнала да ми се подава baby bump-а и не мога да ходя с тях.

# 455
@Inferiya, аз точно си накупих от HM за бременни с ниска талия и са адски мекички и удобни.

Боратино, 13-14 кг е кажи речи здравословния максимум. Това с яденето за двама са поредните бабини Дивотини от едно време. С предната бременност бях постоянно на диета защото имах проблеми със жлъчната, но това е друга тема. За цялата бременност качих 6кг. Детето се роди 3 кг.

За усещането е много индивидуално и зависи къде ти е плацентата. Предния път беше предна и усетих ритници в 21 г.с . Сега съм със задна и усещам от 16 г.с.

# 456
Моите също са от Лидл ... Ама последно като гледах имаше само на цветенца Joy капризна работа Joy
Благодаря! Ще се сдобия!

# 457
Аз преди да забременея бях взела няколко от Tezenis в мола. Ако имма път пак ще си взема. Безшевни са, все есно съм без гащи. Други и аз не мога да нося 🤣

# 458
За сега си ползвам моите си боксерки и бикини.

# 459
От shein си поръчах безшевно бельо за бременни. Много са ми удобни. Препоръчвам

[[/b]

# 460
Боратино, напълно те разбирам, аз имам страшен апетит. Толкова много ми се хапва, особено тесто под всякаква форма- пици, паста, банички...абе все "полезни" неща, които изобщо не трябва да ям, заради по-висока КЗ. Засега съм 4 кг отгоре, но ако продължавам така накрая ще е страшно. Имай предвид че в 8-9 месец се качват най-много кг. Миналия път бях +14кг, които ми отне поне 2 години да махна, а какъв целулит натрупах не ми се обеснява. И с предната и сега ме предупреждават да внимавам много с кг, защото съм си склонна към напълняване.
Та вече от седмица гледам да си укротявам апетита, като имам 3 основни хранения с малки порции и още две поне междинни, съчетано с много ходене пеша и вода. Сладко не ям абсолютно никакво, само си позволих на морето един-два сладоледа. Плодове също по един на ден, но ако нямах проблем с КЗ сигурно щях да ям много повече, сега хрупам моркови и краставици.

За бельото -аз си купих от лидл памучни бикини, по-гомям размер. Супер доволна съм

# 461
Боратино, препоръката да "ядеш за двама" отдавна е отречена, или по-скоро важи за витамини и минерали, а не за калории. Има си препоръки колко се очаква да качиш, но всичко е индивидуално. Зависи колко ти е лошо, дали не се налага да лежиш и пр. Не става дума да оставяме бебето да гладува, но и да не се тъпчем с неща без хранителна стойност, само защото имаме карт бланш в момента. Аз очаквам почти неконтролируемо да качвам в последния триместър, понеже сигурно няма да мога да спортувам и да се разхождам много, затова гледам отсега да внимавам. Аз си почнах с наднормено тегло, досега за почти 17 седмици съм 3 кг. отгоре.

Аз си купих директно гащи за бременни, защото корема ми е голям. 12 евро бяха тези на Анита. Доста се разтягат и са удобни, сигурно до 7-8 месец ще стават.

Скрит текст:

Иначе, след 3-те нови рокли от Esprit, другите дрехи за бременни смятам да ги купя от Vinted (втора ръка, има много хубави, новички неща).

# 462
Това с храненето за двама е много остаряло и невярно. Единствено може да си докарате здравословни проблеми. Качили сте доста килограми, спор няма. Хранете се по-разумно и с мярка.
С предната бременност качих 9кг. Сега се надявам пак да е така, че и по-добре. До сега съм +1.5кг. 14г.с.

Благодаря Ви.Съгласна съм с вас но не е станало умишлено.В така наречените бабини съвети не вярвам…то просто от само себе си става апетита ми е страшен още преди да забременея съм така с разликата че тогава бях по активна и си спортувах и всичките калории които приемах ги горях.Ще се опитам да си огранича “хапката” не за друго за фигурата не ми пука тялото когато човек има воля се постига пука ми за бебето.От всичко което и вие и останалите бъдещи мами сте ми препоръчали и това което тук там прочетох се информирах и няма да прекалявам за да няма ядове ще се постарая много….Но е трудно Благодаря на всички за отделеното време Simple Smile

# 463
Опитай да хапваш повече храни с нисък глицемичен индекс, така ще се чувстваш заситена по-дълго и апетита ти ще намалее, без целенасочено да се ограничаваш.

# 464
До колкото знам, измерванията по време на прегледа са по-важни и за това не дават интерпретация само на тези резултати. Не се притеснявай. Очакваме да споделиш положителни резултати и емоции от скрининга 🍀

Здравейте, мами! Аз съм с термин началото на февруари, но може да се наложи бебчо да се появи по-рано, затова зорко следя и тази група. Предстои ми утре БХС, днес ми взеха кръв и резултати вече има, но нищо не разбирам.. Моля за разтълкуване, ако някоя е по-наясно:
PIGF - 78.30 pg/ml
PAPP-A - 8977.0 mIU/I
free ßhCG - 75.8 IU/I

Оказа се, че имам проблеми с щитовидната жлеза и откакто се изследвах е ходене по мъките.. та съм ужасно напрегната и при всеки резултат треперя. Моля за мнение. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт