Отговори
# 465
Здравейте,момичета!Има ли някоя дама,която вече е минала през ФМ 19-23 г.с.?Извинявам се за въпроса,просто ми е за първи път и ми е любопитно..Приятелки казват,че бебчето може да си покаже и личицето при добра позиция по време на този преглед,вярно ли е?😁

# 466
Аз съм в 14 г.с. и съм качила вече почти 5 килограма, въпреки че не се тъпча и се старая да ям главно здравословни храни. Мисля си, че при мен може би оказа влияние и това, че допреди да разбера, че съм бременна бях на разделно хранене от може би 2 месеца и го спрях рязко. Не съм с наднормено тегло и никога не съм била, но все се притеснявам като гледам кантара и като знам, че някои жени дори не качват в този период.
Относно бельото - аз много харесвам още от преди безшевни бикини и си имам една завидна колекция от такива, купувани от различни места и сега продължавам да си нося тях и са ми много удобни.

# 467
Здравейте и от мен след кратко прекъсване! Вече в България, след 2800 км и температури до 43С в колата...край на безсънието..днес 11.45часа сън Simple Smile Вчера 9! Няма такова щастие, като това да си при майка си с щастливи новини!
Колкото до яденето- досега смъквах по килограм между всички прегледи. Откакто съм в България ям като луда, защото толкова ми липсваше българската храна!!! Особено вкусните плодове и зеленчуци 😍
Единственият ми проблем тук е липсата на движение. Ужасна жега е и не мога да се накарам да изляза навън..липсват ми и парковете и поддържаните маршрути за разходка из природата...вие къде се разхождате и спортувате и по колко? В градска среда е толкова различно Wink

# 468
До колкото знам, измерванията по време на прегледа са по-важни и за това не дават интерпретация само на тези резултати. Не се притеснявай. Очакваме да споделиш положителни резултати и емоции от скрининга 🍀

Здравейте, мами! Аз съм с термин началото на февруари, но може да се наложи бебчо да се появи по-рано, затова зорко следя и тази група. Предстои ми утре БХС, днес ми взеха кръв и резултати вече има, но нищо не разбирам.. Моля за разтълкуване, ако някоя е по-наясно:
PIGF - 78.30 pg/ml
PAPP-A - 8977.0 mIU/I
free ßhCG - 75.8 IU/I

Оказа се, че имам проблеми с щитовидната жлеза и откакто се изследвах е ходене по мъките.. та съм ужасно напрегната и при всеки резултат треперя. Моля за мнение. Благодаря!

Благодаря за отговора, welcowa! ☺ Мина!

Това ми дадоха като резултати:
Тризомия 21: 1:13204
Тризомия 18: <1:20000
Тризомия 13: <1:20000
Прееклампсия преди 34 гс: 1:1472
Прееклампсия преди 37 гс: 1:263
Интраутеринна ретардация преди 37 гс: 1:461

Нищичко не разбирам, докторът ми каза, че за сега всичко е нормално и съм малко по-спокойна. Разбира се, ще се радвам миналите вече по този път също да драснат ако има нещо притеснително. Успех на всички! 🍀

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 16:58 от Zvezdichka92

# 469
Аз пък все още съм -3кг, а утре влизам в 15гс. Закрепих ги да не свалям повече и толкова. Мисля, че отслабнах заради промяната на режима на хранене и намаления апетит. Опитвам се да ям повече, но засега няма ефект. Всичко това ми е мега странно, защото аз по принцип лесно качвам като му отпусна края и много трудно свалям.

# 470
Аз пък все още съм -3кг, а утре влизам в 15гс. Закрепих ги да не свалям повече и толкова. Мисля, че отслабнах заради промяната на режима на хранене и намаления апетит. Опитвам се да ям повече, но засега няма ефект. Всичко това ми е мега странно, защото аз по принцип лесно качвам като му отпусна края и много трудно свалям.

И аз буквално се стопих- в лице, ръце, малко в краката и направо ми изчезна дупето 🙂 Чак почнах дади мечтая да изглеждам така и след раждането...

# 471
Абе аз имам още едни 7 кг, които искам да сваля за да се върна на идеалното си тегло, ама не му е сега времето Joy Примирила съм се, че сега ще качвам още малко, пък после ще ги боря Grinning

# 472
Лавандула, то още на ранната в 11та се видя лице при мен, просто не може да се приближи толкова. На мен всичките на 3д-то ми изглеждат като еднакви калени човечета... Joy то се прави за шоу на родителите, принципно няма никаква медицинска стойност Simple Smile Другите филтри са важните.
Звездичка, добре са стойностите, не знам защо се притесняваш Simple Smile резултатът се счита за условно висок, ако е по-висок от 1:250, твоите всички са по-ниски.
Serenapotta, в кой град си? За София имам повече от едно хубаво местенца за разходка, за другите градове също може да се измисли.
Днес времето започва да се разваля, утре също, тъй че ще се спи... Не мога да трая жега принципно, сега ми се разказва играта съвсем -.-

# 473
Аз заради жегите минах хоум офис. След като почти припаднах в понеделник. Дано се нормализират нещата, че не се трае. А аз съм човек, който лятото спи с олекотена завивка попринцип ...

В понеделник на прегледа се надявам да ми покажат и 3д плюс ако може малко да снимам,защото вече не пускат таткото заради ковид и горкия е много тъжен.

# 474
Късметлийки сте тези с хоум офис. Моята шефка  ме иска всеки ден, жега не жега. Вчера беше толкова нагла, понеже си вземам по 1 ден седмично отпуск , за да си скъсявам поне седмицата и тя ми вика - ти нали тая седмица няма да вземаш. Аз й казах, напротив, ще си взема ден, имам час за зъболекар, ще бъде дълго с почистване, преглед и т.н. На всичкото отгоре се мота и не може да намери заместник , а съм й казала, че ако съм добре ще ходя до октовмри ама знае ли се как ще съм по-натам. Слава Богу сега съм ок.
За кг , аз съм 13та седмица и съм +1.600гр. По прицнип ми се хапва и то все забранени храни от рода на тестяни, вафли и т.н. и си хапвам от тях , но с мярка и по-малко. Примерно се ограничавам до 1 вафла на ден и 1 филия бял хляб или парче пица да кажем или малка порция макарони.
Сутрин задължително си правя мюсли , а после до обяд карам на купа с най-различни плодове. Вечер с ММ отдавна сме на салати, но сега добавям за себе си порция нещо - снощи например беше салата с пълнени чушки. Вечер не добавям хляб. Мисля, че с това меню ще кача пак към 12-13 кг, както със сина ми. Майка и свеки ми повтарят, че трябва да ям без да се ограничавам, за да можело бебето да расте, а после да мисля за диети. Вбесяват ме, защото искат да ям за двама, което не е редно.

# 475
Inferiya, не съм в София, а в Търговище..дразни ме манталитетът всеки да клюкари, разпитва и наднича и затова избягвам центърът, където да предизвикам сериозно внимание...дори и там само бетон и шум..тази вечер направих малък кръг из квартала..28С вечер...едва се диша.
Утре пак ще е жълт код, тоест се затварям на хлад вкъщи..

Eliza Това за растежа на бебето е толкова погрешно..по принцип е хубаво да е голямо, но не и прекалено..иначе раждането е трудно,а и има опасност за бебето..

Между другото днес открих инфо, че в 16-та седмица бебето е 10.5 см ..моето още в 15+3 беше 14, което отговаря на 18-19 седмица...при вас как са нещата? Лекарката не каза да е проблем, но аз започвам да се чудя .

# 476
То тия мерки в приложения или на апарати са много спорни все още. Примерно приложението ти вадят някви данни горе долу как трябва да е. Апарата мери каквото тя хване, но леко да трепне ръката и ей ти го.
Предния път така по спешност ме гледа друга докторка,няколко дни след като си бях при моята. И ми изкара бебето 3 седмици назад по глава. И вече почна да говори дивотии как изоставало ама ще видим не знам си какво.... Представям си ако бях по- лабилна какъв филм можеше да ме вкара.
Та слушай си твоя доктор ако има нещо ще реагира. 🥰

# 477
Това с размерите е тоооолкова субективно. Аз си следя в приложение горе-долу как върви със сравнение с плодове, за да си правя снимки за дневничето Simple Smile
За програмите на АГ-тата има много голямо значение къде са разработвани. Супер много жени към края се стресират, че плода е с уголемена глава и къса бедрена кост... А в Америка стандартно бебетата се раждат с малко по-малко глави и по-дълги бедра от европейчетата. Това не значи, че нашите бебета са несъразмерни, късокраки и с големи глави, просто са по-различни Simple Smile Генетични особености Simple Smile

# 478
Всеки апарат на лекарите е настроен различно, не се шашкайте напразно...

# 479
Здравейте,
Плахичко се включвам и аз в темичката Simple Smile Термин 13.01., момиченце, имаме си батко на почти 8 години.
Доста време опитвахме след баткото, имах 2 загуби, с кюретажи, та девойката ни изненада доста, даже на всеки преглед си мисля, че все нещо не е наред.
Вчера бях на преглед, всичко е в нормата, опъва си крачетата, видяхме да тупка сърчицето. Следващият преглед е чааак 30.08 и то съм на фетална морфология при д-р Атанасова в Марковс.
Затова се загледах в едни домашни доплери - дали да не си взема един, да се опитвам да слушам сърчицето отвреме-навреме...Flushed
Иначе съм с хипофункция, ТСХ все не го намаляваме до поне 2,5, вчера ми беше 3,33. Увеличихме дозата на Еутирокса. Предписани са ми вит.Д, Неофолик мета, Но-шпа при нужда, от вчера и Магнерот -2 пъти по 2т. и естествено желязо - Тотема и сега правя някакви схеми, защото трябва да има поне 2 часа разстояние от Магнезия, Желязото и Еутирокса - така ми каза лекарката. Глюкозата е окол 4,8-5 и я следим и нея...
Веселичко е, имам разрешение за пътуване, защото често съм в командировки, но да не се претоварвам. А от известно време все едно имам менструални болки - не силни, но неприятни.
Качила съм около 4-5кг, но не ям повече, просто движението ми е по-малко, много ми е горещо и понеже обичам да вървя поне по 40 мин на обедната почивка, ми прилоша няколко пъти и сега не смея да вървя толкова.
Благодаря , че ме изчетохте Innocent
Вие ползвате/позвали ли сте такива домашни доплери? Дали са достатъчно безопасни?

Общи условия

Активация на акаунт