Отговори
# 480
Привет и добре дошла.

Изчела съм бая за тези доплери и по-скоро бих препоръчала на жена да се следи на две места и да ходи през две седмици, вместо през месец, от колкото да се занимава с такъв уред.
Скрит текст:
- ако не намериш пулс ще изпаднеш в абсолютна паника
- не се знае пулса твой ли е, на плода ли е, много жени се бъркат даже и трептене на плацентата. Да пулса на плода е по-ускорен, но има не един и два такива случая.
- док го пуска буквално за секунда-две, колкото да хванат картина, повечето жени се изкушават да го слушат доста по-дълго. Това води до загряване, което не е много добре
- плода се тормози доста от доплера и определено не бих му го причинявала често. Не стига, че е една шепичка, ами и да му надувам клаксон Simple Smile

Да, раждат се здрави бебета след редовни проверки вкъщи, да, не се стига до трайни увреждания, но за себе си не бих го ползвала повече от 1 път седмично в ранните седмици, а след това само, ако имам съмнение за проблем. Което пак не е меродавно, тъй като съм с предна плацента и може би ще пропусна повечето движения...

# 481
Inferiya,
Благодаря. Отказах се, защото и моята лекарка само показа как тупти сърцето, без да е пускала да го чувам пулса. Ще си запиша един час за след 2 седмици, после е феталната след още 2 и така... До тогава се надявам да усетя по-осезаемо движенията, въпреки предната плацента. Сега имам много леки трептения и се съмнявах дали са от бебето, но вчера, докато ме гледа, пак ги усетих и точно тогава видяхме как си опъва крачето Simple Smile

# 482
  • София
Здравейте момичета, 16 г.с. +3 дни качила съм 6.300кг. от началото. Не съм повръщала, не ми се е гадило, не се вталясвам изобщо, защото съм предразположена към напълняване, с първата бременност стартирах 72кг влязох в родилното 104кг. Свалих 27кг за 8 месеца, за това ако качвате бързо килограми- Да, не е здравословно, но и да се тормозите и да се ограничавате, също не е добре за психическото здраве. Слабичките и качващите по няколко грама месечно- поздравления момичета вие сте екстра, но ние останалите пухкавели, нямаме този ген. Важното е да сме спокойни, щастливи и в очакване. 

П.С: учудващо с много качени килограми и преди и сега, изследванията ми са като на ученичка, никакви проблеми.

# 483
Здравейте! В 14 г.с. съм, излизат ми доста пъпки по лицето, ужасно е.
Преди съм използвала силицилов спирт за мазане 1%. Някой знае ли дали е противопоказен?

# 484
И аз ползвам салицилов спирт за пъпките, но не ми помага особено. Ужасно е. Къде го виждат това разхубавяване по време на бременност…

# 485
И аз ползвам салицилов спирт за пъпките, но не ми помага особено. Ужасно е. Къде го виждат това разхубавяване по време на бременност…
С първата бременност аз наистина се разхубавих. Лицето се изчисти от всякакви пъпки, тена се избистри, засия направо. Ноктите станаха твърди и здрави, косата ми се сгъсти и растеше бързо. Епилирах се за цялата бременност сигурно 3 пъти, просто намаля окосмяването. Абе приказка с една дума.
Сега да ме видите - с пъпки и петна по лицето, космата навсякъде, повечко косопад от нормалното. Единствено ноктите пак са ми супер.
Е как става тази работа...хормоните явно са с друг наклон този път..🤣

# 486
Момичета, в 16та седмица съм с ужасна розацея(преди да забременея не беше толкова зле) та за пъпки по лицето, акне и тн ЛАЙКА помага!!!

# 487
При мен първите месеци ме избиха едни пъпки после изчезнаха и лицето ми изчисти. Косата ми стана сякаш по-суха, а ноктите са ми все същите твърди и здрави. А сега по тия дни отново съм пъпчасала цялата, но пък аз си го обеснявам че от шоколада са ми пъпките. Защото като забременят не съм и лизвала шоколад, а сега тук там похапвам някое парче заради ниското кръвното . 😬

# 488
bonbolini за ТСХ не се притеснявай, аз и двата пъти стартирах с високо ТСХ и по време на бременността трудно влиза в норми. С тази бременност в 10 г.с. го измерихме 3.57, а с колко съм стартирала нямам идея, но сигурно е било по-високо. Вдигнаха ми дозата на 75 и сега очаквам да е спаднало малко поне. Лекарката ми каза, че хормонът е важен за умственото и психическо развитие на бебето. Аз със синът ми през цялата бременност ми беше висок хормонът, все около 3, а стартирах с 7, после 5,4 и т.н. Роди се слава Богу жив и здрав и е вече на 9г, палав, любознателен. Дано и сега няма проблеми.
Моята коса спря да пада, откакто забременях иначе бяха едни топки дето падаха от главата ми. Фризьорката все ме пита дали съм карала ковид, защото съм имала оредели места, но аз нямам доказано изкаран ковид. Синът ми и ММ бяха болни януари, после сума ти близки, с които бях в непрестанен контакт включително и сега на работа 3ма души, аз не се разболях. На женската консултация ми казаха, че вероятно съм го изкарала на крак с двете ваксини.
Аз от вчера съм с адски ниско кръвно пак, 85 на 55 и ще умра от главоболие и виене на свят. Днес съм на зъболекар, дано не ми стане лошо.

# 489
Здравейте , момичета включвам се след известно отсъствие , бях Ви споменала , че бебето ми има висок пулс 190 . В понеделник най - накрая съм на БХС , много се моля всичко да е наред в 13+6 ще бъда запазих при др. Сигридов. Взех си от тези домашни доплери , само се притесних с него включих го около 20 пъти и нищо не намирам , притесних се много с това чудо, просто се моля всичко да е наред с бебето ми 🍀🙏🍀

# 490
Добро утро,момичета!Включвам се да ви споделя,че усетих първи 2 отчетливи ритничета,досега от 1-2 седмици имаше лек гъдел само..Изпих една чаша кола(ппц не пия),не мина много време и бам-бам!😂😂Беше толкова сладко и ново усещане!😍

# 491
Хайде и аз да се похваля, днес ми потвърдиха отново, че ще е дама, всичко е наред, тези пърхания са от бебето... Симптомите ако искат дс спират, не ми пука, това е най-хубавото нещо в живота ми 😃🙂🙂🐄🐄🐄🐄🐄🐄

# 492
При мен няма ни трептене, ни пърхане, ни потупване, ни нищо Joy Но пък цяла сутрин ме боли корема -.- не силно, но досадно, нещо се е стегнал от пъпа надолу. Но не съм ходила до тоалетната, подозирам газове -.-

Зачетох се днес в един от постовете във фейсбук групите за документацията. До колкото разбрах за женска консултация се брои само следенето при АГ с направление.
Ако не се следя с направление после могат ли да ми издадат такова за раждане? Или 45-дневния болничен от частния кабинет?
Хич не ми се занимава да си търся още един лекар... Ще питам Дойчиновски за препоръка, ако се наложи, де.

# 493
При мен няма ни трептене, ни пърхане, ни потупване, ни нищо Joy Но пък цяла сутрин ме боли корема -.- не силно, но досадно, нещо се е стегнал от пъпа надолу. Но не съм ходила до тоалетната, подозирам газове -.-

Зачетох се днес в един от постовете във фейсбук групите за документацията. До колкото разбрах за женска консултация се брои само следенето при АГ с направление.
Ако не се следя с направление после могат ли да ми издадат такова за раждане? Или 45-дневния болничен от частния кабинет?
Хич не ми се занимава да си търся още един лекар... Ще питам Дойчиновски за препоръка, ако се наложи, де.
Аз като казвам, ако искат да се махат симптомите... Та всеки ден съм с болки, бодежи под пъпа, всичко съм казала, каза ми че някои жени имст такива симптоми, заради разпъването.... Така че всеки с болките си 😃

# 494

Мисля, че трябва задължително да се ходи на ЖК по здравна каса, за да може да ти издадат направления за раждане, 45-дневен болничен и съответно за майчинството след това. Поне аз така разбрах от моя лекар, тъй като също ходех само на частно в началото, но после към 12 г.с. той ми препоръча да се запиша някъде по здравна каса за женската консултация, тъкмо ми пускат и изследванията с направление така. И сега ходя на преглед 2 пъти в месеца- 1 път при моя си лекар и 1 път по здравна каса за ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт