Отговори
# 585
Неинвазивния най-после излезе и е нормален. Голяма мъка, докато получа резултатите. Звънях на сто телефона, всеки ми казва, че трябва лекаря директно да ми ги каже. Звънях в клиниката, където се следя, рецепционистката сутринта каза, че не знаела, не ги била намирала, да съм й звъннела след 2-3ч. Звъннах й , тя беше на другата линия, чаках чаках и накрая ги намери и измънка изпод носа си , че са нормални и бързаше да ме отпрати (явно заета с други по-важни неща). Преди да затвори успях да я питам за полът, тъй като тя дори не го спомена - ще си имаме бебенце момиченце. Много съм щастлива, вече мога малко да си отдъхна, че се бях шашардисала нещо с моите заветни 40г. Благодаря за подкрепата, докато чаках резултатите!

# 586
И при мен пренаталния тест излезе отрицателен за Даун и т.н. и се потвърди пола на 100% момиче 💗💝💗

# 587
Момичета, тези от вас, които сте с плацента по предна стена, казаха ли ви още от сега, че ще сте секцио. Много ме напрегна изказването на АГ, който съм си избрала да ме следи по ЗК. Но още не съм се записала, карам още на частни прегледи при друг лекар и май ще си сменям избора за лекар по ЗК.

# 588
Аз съм с предна плацента. Не сме обсъждали раждането със следящата ми лекарка, тя не изражда. Но това твърдение, че трябва секцио при предна плацента не съм го срещала никъде и ми звучи абсурдно.

# 589
Не споменах нищо за плацентата, понеже моята на ехографа се виждаше като U-форма и докторът каза, че вероятно от едната страна ще стане повече т.е. предна плацента. Но днес повторих желанието си да раждам вагинално и той не възрази. Тоест без значение, че съм на 40, бебето ми е от ин-витро, предна плацента, засега планът е "нормално" раждане.

# 590
Знам, че на 100% секцио се налага само при плацента превия. При просто предна или ниско разположена плацента не би трябвало да е задължително.
Проблема на предната плацента, до колкото съм чела, е че матката е мекичка и спокойна, т.е. има по-малко контракции и съответно изкарването на плода ще е по-трудно.

При мен със спирането на Утрогестана започна да мигрира към фундуса. На 19ти имам час, надявам се док да каже, че се е вдигнала достатъчно, за да да си отдъхна. Малко ме напряга така Joy

# 591
Елиза, Лейди, честито Heart

Аз също съм с предна плацента този път. Миналият път беше задна и малката ме убиваше от ритници. До колкото знам, единствено в усещанията е разликата.
Секциото е наложително при плацента превия.

# 592
Аз съм с предна плацента. Не сме обсъждали раждането със следящата ми лекарка, тя не изражда. Но това твърдение, че трябва секцио при предна плацента не съм го срещала никъде и ми звучи абсурдно.
И аз съм с предна ниска плацента. АГ не ми е казвал нищо за раждане. Единственото, което ми каза на предния преглед е, че е твърде рано да се мисли за раждане. По-скоро като наближи време се консултирай с този, който ще те изроди, за да ти каже със сигурност може или не може. Аз имам една приятелка с предна плацента и в момента чака да роди нормално.

# 593
Точно така е. Предния път бях с предна ниска и раждах секцио по други причини, но плана си беше за естествено. Проблема е при превия тъй като покрива родовия канал и няма как плацентата да се роди преди бебето.
Сега съм със задна ниска и определено е по приятно. Най- вече ми тегли едни отчетливи ритници и се забавлявам.

# 594
Добро утро и от мен! Чета ви отдавна и научавам от вас доста неща. Аз съм в 14та седмица по ПРМ, но бебето го водят със седмица напред. Та термин 26.01.23-07.02.23г. Да кажа, че имам две момчета близнаци на 11г и сега случайно стана и това бебе. 95% ни казаха на първата фетална момиче и всички много му се зарадвахме, особено батковците Blush
Доста неща съм забравила и сега си припомням. Излязоха ми изследванията, за сега всичко е в норма и нямат забележки. Единтствено искат да ми направят обременяване с глюкоза през 18та седмица, тъй като майка има диабет.
Още ме мъчи сутрешното гадене и повръщане. Липсва ми и кафето. От него ми се гади и вече 2м не мога да пия.
Вие какво закусвате? Аз два месеца карам на филия с кашкавал. Вече ми омръзва, но като че ли само от него ми разминава сутрин. Пиех по малко кола, но ми казаха и нея да я спра, заради захарта, която съдържа.
От тази седмица ми спряха и фолиевата киселина. Два дни забравих да я пия и се чувствах по-добре. Питах АГ дали е възможно от нея да ми се гади и да ми е зле. Каза, че е възможно и вече мога да я спра, след като е минала 12та седмица. Сега ми предписа по 2таблетки магнезии на ден и сироп някакъв "Билкова кръв" за тонус.
Стана дълго, съжалявам...хубав ден на всички Blush

# 595
Минавам само да кажа, че, ако имате желание да раждате нормално, а АГ Ви говори глупости от рано за секцио - като предна плацента, тесен таз и тем подобни... По-добре го сменете и изберете друг, чието виждане за раждането се припокрива с Вашето. Защото лекарите, които са привърженици на секцио и си Ви бутат натам още от началото - няма да Ви дадат истински шанс да родите нормално и просто ще Ви направят "спешно" секцио, ако твърде много настоявате за нормално раждане.
То стана една голяма борба в нашата мила родина да не те оперират "за лудо", а да си родиш нормално...

# 596
На мен казаха че съм със задна плацента, но още не различавам риткане, нормално ли е? в 17+2 г.с. съм 😳

# 597
Нормално е, някои не ги усещат до 20та.

# 598
Усещате го най-вероятно, но не са отчетливи движенията и не знаете още, че това е бебето. Като пърхане в корема се усеща в началото, наподобява газове даже и затова често се бъркат първите движения на бебето с газове и не им обръщаме внимание... С напредване на седмиците толкова ще го усещате, че ще искате да си починете малко от усещания, не се притеснявайте! Satisfied

# 599
Моето са си газове Joy над пъпа са и след това излизат (пардон за откровението).

Общи условия

Активация на акаунт