Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога започва четвъртият месец на бременността?
Как се изчислява бременността и кога мога да кажа на хората, че съм в 3-ти месец?
Кои са препоръчителните приложения за бременни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога започва четвъртият месец на бременността?
-
Как се изчислява бременността и кога мога да кажа на хората, че съм в 3-ти месец?
-
Кои са препоръчителните приложения за бременни?
-
Кога трябва да се извърши фетална морфология?
-
Какви са различните морфологии по време на бременност?
От сутринта ме почнаха болки в корема, така и не спряха. Отидох по спешност в Майчин дом и там ми казаха, че са контракции. Съответно, вкъщи, легнала, на Магнерот и Но шпа. Уж успях да заспя, въпреки болката и в 15 ч. вече не знаех какво се случва от болка. Всичко това без никакви зацапвания, кървене и дори с бебето всичко си беше наред, когато ме прегледаха. След още малко пиене на лекарства се събудих в 21 ч. без болка, към момента съвсем лека. Имало ли е момичета с такъв проблем при предишна бременност? Имам нужда някой да сподели как и след колко време се оправи. Отдавам това на цялото натоварване около сватбата, което преживях - много ходене пеша, много стоене права. Дори вчера почти не съм ходила пеша. Чак се чудя откъде, след цял ден покой, ме хвана тази болка... Ако не беше спряло до вечерта, искаха да ме хоспитализират, но засега ми се размина.
Колкото до усещанията, аз съм в 17 г.с. и усещам от време на време някакво леко подбутване и така наречено пърхане от 2-3 дни. Знам как ми се движи коремът от храносмилането, тъй като преди бременността много бръмчеше и се наместваше храната. Не ми изглежда на храносмилане и съм 100 % сигурна, че е малкият човек.
Със спането и аз съм трудна. Не съм свикнала да ходя до тоалетната нощно време и сега по 2-3 пъти на вечер, после не мога да заспя 1-2 часа. Неприятна ситуация, но се насилвам със спане.