Отговори
# 60
Ами да, значи малки суми в резултат на техническа грешка, работодателят може да си ги удържа спокойно. Пък който иска, може да пробва да го съди.

# 61
  • София
Ако е доказана техническа грешка, да. И с твое знание.
Ако грешката е обаче на друго лице, примерно ТРЗ, може да си ги вземе от него при твой отказ.
Надали някой, който си държи на работата, ще се вкара във филма за малка сума. За голяма вече е въпрос на морал.

# 62
Винаги съм мислила, че превод на заплати се прави с два подписа, на главен счетоводител и на работодател/собственик. Как пък и двамата не разбраха, че превеждат в пъти по-висока обща сума от обичайното. За мен статията е фейк.

# 63
  • София
В големите фирми в България е така, но това не се е случило у нас.
Ние, например, нямаме (главен) счетоводител в кантората.
Но има нещо друго. Те не са се сетили да сторнират, а той няма как да изтегли или прехвърли в непроследима сметка моментално парите.
Пък и явно тази фирма разполага със сериозен капитал в разплащателната си сметка. Simple Smile

# 64
В нашата родна действителност почти всеки ще върне сумата. Ако откаже... най-малкото е да се окаже притиснат от яки момченца в черен джип.
Хиляда да взимаш, не повече, по 300 са 300 000 лв... Яки момченца срещу 5 000 ще ти потрошат кокалите. И после ще си ходиш и бит, и беден, и третото...

# 65
  • София
Ама най-готиното е как вероятно почти всеки си мисли за някакви велики суми, когато му поставят такъв въпрос като онзи в заглавието на темата! Умножете минималната работна заплата у нас по 286 и кажете дали ще бягате с тези пари! Какви ти 300 000 лева, какви пет стотинки?

# 66
Аз си сметнах личната заплата по 300 и затова си прецених - и още мисля така - че могат да дойдат да ме намерят в Дубай, ако си ги искат, доброволно не връщам.

# 67
  • София
Нормално е всеки да го смята спрямо собствения си доход.

# 68
  • София
Доро, блазя ти за заплатата! :Д

# 69
е, то х 300 и аз си завидях 🤣🤣🤣

# 70
Само ако шефът е пич и е заслужил уважението ми иначе и аз съм адиос.

Общи условия

Активация на акаунт