ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 627
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Нашият педиатър е много против водене на бебета без да има нужда в спешното. Според него, ако отидеш за едно, ще си занесеш вкъщи поне три. Когато бяхме с ковид и малката беше с температура аз много се бях шашнала, че беше на месец тогава. Питах педиатъра, за да съм подготвена за прием евентуално къде. Та в Пловдив са Пълмед и УМБАЛ Св.Георги, но той беше против и трябваше да звъня всеки ден по телефона или ако нещо ме притесни в процеса на развитие, за да може да прецени. Слава богу мина и замина бързо.
Все се надявам във всеки един град да направят по една детска болница. За какви ли глупости не харчат пари нашите мили управници, все за децата няма.

# 556
Колкото връщам лентата назад, мисля си, че повръщането е от пъпеш. Преди обяд му настъргах 70 грама пъпеш, изяде го с апетит. Досега е опитвал пъпеш в много малки количества. И диня съм му давала, но е нямало проблем с нея. За това лято приключваме с динята и пъпеша. Другото лято ще опитам пак, но доста предпазливо.

# 557
12 пъти от 70 гр пъпеш ми звучи невероятно 🙄 каквото и да е, важното е да се оправя детето

# 558
  • до най-прекрасния мъж
Някъде съм чела, че от диня и пъпеш може да се получи заразяване със салмонела, зависи с каква вода е поливано. Също е възможна зараза с листерия. Напълно възможно е да повърне 12 пъти. Преди години ме беше лепнало нещо, докато придружавах баща ми в болницата. Такова повръщане никога преди това не съм имала, а като дете повръщах често. Сигурно за час повърнах над 20 пъти. То в началото е храна, после само сокове и накрая дори жлъчка. По едно време вече пиех по глътка вода, за да не повръщам само сок, защото е отвратително изгарящо усещане.

# 559
Ако се е заразил с нещо такова от пъпеша, може да повърне разбира се, но от самото ядене - не мисля. Аз не знаех, че може да хванеш такова нещо от плод, които се мие и после се бели

# 560
  • до най-прекрасния мъж
Да, преди някорко години имаше случаи на листерия и салмонела от пъпеши. Потърси из Гугъл, има инфо. И аз не предполагах, но факт е, че може. А може и да е вирусно, не се знае.

# 561
Да, преди някорко години имаше случаи на листерия и салмонела от пъпеши. Потърси из Гугъл, има инфо. И аз не предполагах, но факт е, че може. А може и да е вирусно, не се знае.
Да, Блу, съгласна съм, може и да е вирусно. Няма да разбера с точност от какво е. И аз четох из нета, че може да се случи натравяне от пъпеш. По описанието е същото. На баткото съм давала и е нямало проблем, но беше малко по-голям, към годинката. Може и да е имало нещо в самия пъпеш. Трябва да попитам вкъщи, дали някой друг е ял от него.

# 562
  • до най-прекрасния мъж
То никога не знаеш от къде какво може да дойде. Просто се сетих, че бях чела някъде, може и да няма общо изобщо с пъпеша.
На целия зор с Ковид, на Мими са й тръгнали двете горни зъбчета. Едното аха да пробие. Вчера само белееше, днес почти е пробил. Другият и той е на път. Аз си чудя що рева толкова тая нощ и беше неспокойна. И одеве пак с рев ми се събуди. Като я погледнах, той прорязва. Милото, събра му се много на един път.   
И баба й ме ядосва, с Ковид е и щяла да излиза. Еми, няма такъв безотговорен човек. После защо не й оставям Мими. Именно от някой такъв, дето е безсмъртен, сме се накачили и ние.

# 563
blue ние също точно преди да родя се заразихме с ковид от свекървата. Тя си беше направила тест - положителен и не ни каза. ММ случайно й звънна след няколко дни и разбра, че не е на работа, а вкъщи и я попита защо и тя тогава каза, че е с ковид. Аз нямах контакт тогава с нея, но ММ имаше и той дефакто ме зарази, но на практика тя е виновна, защото ако ни бе казала когато е разбрала, той щеше да се отдели веднага от мен и най-вероятно щях да се размина аз. Както писах, първо той даде положителен тест, аз - след два дни. Та и аз от тогава й нямам никакво доверие на тази жена и не мога спокойно да й оставя детето. То каквото и да се случи, тя може да реши да си премълчи….

# 564
Най големият ми страх беше ковид за раждането, нали разделят майката от бебето.
Иначе миналата година имаше нещо със салмонела в някои големи вериги магазини, спомням си, че не смеех да ям пъпеши бременна.

Оф много се събраха болните в темата, хайде каквото има да минава вече !!!

И аз имам някаква кашлица от няколко седмици, но само това, не съм правила тестове, дано не е ковид.

Сега гледам и при нас май белее зъбче. Първото ще е. Не знам от него ли е, но е доста мрънкава последните дни..

# 565
Тъпото е, че особено с Ковида се заразяваме винаги от близки и роднини, защото от тях не се пазим и дистанцираме.
Мен също много ме беше страх от Ковид раждане, особено като каката се оказа положителна, а бях в 36 г.с...ама е, изкарахме го февруари...

На малкия сега мислех, че ще му се размине само с хрема, обаче сега на обяд се оказа, че има и температура...а ни предстои (или предстоеше) пътуване. Ще видим как ще е и ако се наложи ще звъня да отменям.

# 566
  • до най-прекрасния мъж
Аз ако знаех, че съм с Ковид, нямаше въобще да пращам ММ и детето при нея. Ние уж за добро, да не заразя малката, ама то злото вече е било сторено. На тях двамата видимо им нямаше нищо, малката беше весела, смееше се в петък.
Съседката ми и тя е била с Ковид миналата седмица, а беше навън с децата. Просто не знам какво да мисля вече, адски безотговорен народ има. То като ги подминеш, се цупят, че не даваш да закачат детето, от друга страна на никой вяра да нямаш. Аз затова при никой не се спирах доскоро. От една-две седмици взех да сядам долу с детето, че е хладно следобед и да е на въздух и ей го резултатът.

# 567
За съжаление е така, но и не може вечно изолирани да сте. Въпросът е когато някой разбере, че е болен да предупреди контактите си, особено малки деца и бременни. И вече карантината е 5 дни ако не се бъркам, не мисля че е голяма драма за толкова малко време да се седи вкъщи, а не да се шета

# 568
Аз много се надявах с Ковид мисленето ни да се промени. За жалост хората масово си ходят болни на работа. Нямало как иначе... Ми сложи си маска като няма как да не дойдеш на работа. Като "дойде" Ковид с мъжа ми имахме маски вече, защото и той нямало как да не ходи и ходеше така. 90% му се подиграват, тези с децата му благодарят 😒.
Явно и Ковид няма да ни научи.

# 569
Ох, и аз бях ужасена, че може да раждам в ковид отделение. Хванах го в 36-та и ме измъчи две седмици. Ужасен период на стрес, освен неразположенията от самата болест. Тогава имаше наистина много болни (поне от моите познати) - който не беше го карал, го изкара, а който беше, го повтори. Тази пандемия един ден ще влезе в учебниците по история и социология.

Общи условия

Активация на акаунт