ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 607
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Ами нашия играчките са му предимно неща от бита 😃 капачки (сложени в кутия от сладолед), ластици и всяккви връзки от панталони, клавиатура, пластмасовите рингове на шишета, шишета пълни с ориз и две топки, които уж да си подаваме. Има там някакви две дървени камиончета, но му е интересно само ако някой ги “кара” и той гледа.

Титанка, сложи му чорапи и ще му минат. И на нашия да му на палците и за три дни се оправиха.

Искам да се оплача от ковида и аз. Откакто се разболя вече няма две дремки. Само по три. Тъкмо преобладаваха дните с две и тук-там с по три дремки. Сега първите две винаги са във фиксиран час 10-10:30 и после в 14 часа, като тогава спи час и половина. Последната трета е много тегава работа, а не може да изкара без нея и заспива към 18:30-19:00. Сега пак заспа в 19. Два пъти го оставям да спи, защото си мислех, че това ще да е вечернит сън и изненада - след 34 мин се събуди и познайте кога заспива - в 22 😱 и сутрин става в 7-7:30.   Как ще го махам тоя трети сън не знам.

# 631
Да, много криво това с броя на дремките. Моята от няколко дни е на две, ама трудно издържа до 19-19.30ч и поразвали нощния, защото много започна да се буди. Все се надявам поредното "нещо" преход/скок/извънземни 😀 бързо да минава.
Нали се каня да започвам глутена. Ще купя овесени ядки. Имам спомен, че май се киснеха от вечрта във вода, а на сутринта се варяха, но не помня в същата вода ли или в друга и колко се варят? Вие как ги приготвяте?

# 632
Аз директно варя, не накисвам.

# 633
От прав не го слагам да ляга, няма смисъл. Той веднага се изправя, дори и да му се спи. Чакам сам да легне, но най-често приспивам на ръце. Може 10 пъти да се изправи, а мрънка за сън. И това ще мине, но друго ще дойде.

# 634
Аз ги кисна от сутринта като стана и после ги измивам и тогава ги варя. Не знам дали така се прави, така на усет го карам. За сега прекратявам глутена, че много пъпки  има по врата и раменете. Засилват се всеки ден и просто не виждам от какво друго може да е.

# 635
  • до най-прекрасния мъж
От Ковида? И Мими има по врата и гръбчето пъпчици. Аз давам глутен от 5 седмици вече, не знам дали е от него. 
Ей я, днес заспа в 22.05, аз съм капнала. Вече взех и аз да заспивам с нея на дремките. Поне да мине на 2 и да се приключва с тая агония. Като си спеше на определени интервали, ми беше супер лесно. 15 мин преди да изтече  пея, слагам, заспива. А сега мрънка и гадая какво не е наред. Да не разказвам с кашите каква драма е, откак беше болна. От 3 дни реве, като ме види с кашата. А преди поне елда и царевица ядеше с кеф, сега и от тях реве. Какво да й давам, не знам.

# 636
Може да са от топлото пъпчиците. И моята мишка имаше, мислех, че е от храна, но когато отидохме на балкана на хладно, изчезнаха.
Блу, моята не харесва каши. Давам плодово пюре следобед или пресен пасиран плод. Днес и дадох един купен пауч от ДМ, че бяхме навън. Давам и варена тиквичка също. Каквото имам в хладилника. Може авокадо с банан на кремче. Днес купих тиква от Кауфланд и ще я правя и нея за следобед.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 23:23 от tara 2

# 637
Мисля, че пъпоките са от глутена, тъй като се появиха на втория ден, след като започнах овеса и след всяко глутеново хранене се зачервяват и стават на мервени петна с големината на две стотинки. Първо и аз си мислех, че е от топоото, но една седмица беше хладно, не е ставало над 22-23 градуса и си стоят.

За след ковида казвам, че спането се обърка. Може и да е съвпадение, но преди да се разболее беше три-четири дни на две дремки, една на три. Днес и ние сме така - заспа в 22. Е, много ми е късно.

# 638
За пъпките се включвам - по принцип и при вдигане на висока температура също може да се появят. Баткото на два пъти ми се е обривал със ситни пъпки слел вдигане на 39-40° и педиатърката каза че е от температурата.

За играчките - играе си с различни неща и играчки, но определено не по предназначение 😁 А най-интересни са играчките на баткото и неща от бита..

# 639
За пъпките се включвам - по принцип и при вдигане на висока температура също може да се появят. Баткото на два пъти ми се е обривал със ситни пъпки слел вдигане на 39-40° и педиатърката каза че е от температурата.

За играчките - играе си с различни неща и играчки, но определено не по предназначение 😁 А най-интересни са играчките на баткото и неща от бита..

Има логика да са от температура. Макар че неговоте се появиха след това. Колко дълго остават след като спадне температурата?

Добавям кабелите, как можах да ги забравя 😂, те са му най-интересни.

# 640
  • до най-прекрасния мъж
Да, много омотана работа, значи... Ей я, днес стана в 8:10, пи мляко в 8:25 и в 12 направо мисля обяд да дам. То за кога да дам второ мляко, обядът ще иде в 16, СЗ в 19 и нещо и пак ли ще ляга по нощите. И утре ще ми стане в 9 сигурно. Не че не си поспивам и аз и ми е зле, но определено има нужда от промяна, а не издържа. Снощи 1 час си игра в кревата и не й се спеше. Гледа ме и ми се хили, а на мен сърцето ми спи. И най-вече храненето й се измести много, понякога не иска да яде, защото й е рано. Страх ме е да не върне и някое нощно. Въпреки че тая нощ си спа, нищо че СЗ почти не яде вчера.

# 641
Жожи, много кофти тази работа с алергията от глутена. Кога ще пробваш пак? Дано да е безпроблемно по-нататък.
Моята госпожица спа 11 часа тази нощ. През деня направи една 30-минутна дремка и след това 2 часа и половина следобеден сън. Не знам дали е от това, или защото времето захладня, или защото спим на затворен прозорец. Може посред нощ проклетите мотористи да са я будили без да знам. Дано се задържи това, че беше кофти месец.

Онзи ден една приятелка ме викна на събиране на мартенско-априлски мами с бебетата. Десетина и се запознали още бременни. Много жалко, че при нас така и не се получи някаква групова среща, изглеждаха доста сплотени.

# 642
Ще питам личната лекарка в понеделник какво да правим с този глутен. В семейството няма проблеми с него, но пък всички без мен имат алергии, вкл. И от храни. Вчера за първи ден не дадох глутен и са доста по-бледи пъпките.

Срещите сигурно са готино нещо, ако повечето са от един град е лесно иначе не виждам как би могло да се случи.

Аз честно да ви кажа, с риск да си получа неразбирателство 😃, нямам търпение да си ходи лятото, че си поживеем малко. То нито да се разхождаш на воля, нито спане, ужас направо. Преди си мислех, че е сложно със зимните бебета, но сега разбирам, че е супер сезон.

# 643
Бързо възстановяване и отшумяване на всички странни симптоми! 😀

Как давате кисело мляко, ако сте въвели? Вчера му предложих с плод, като че ли се хареса.

Радвайте се на всеки час сън. Аз не съм спала добре от повече от година като започна да ми тежи, а от декември - ясно 😀. От март пък вече карам в добрите дни на около 2ч. Вече дори не ми е лошо, просто бутам. 😀 Опитва се кръв от носа да ми тече, треперене, сърцебиене - ще почнат някакви поражения, хах. Детето спи поне едни седем часа нощем, но аз спя само от 11 до 1 и после си будувам. 😂 Пробвах всичко и ще моля вече да ми дават зелена рецепта. Писала съм, повтарям се сигурно, но не помня и какво споделях преди. Споделям и да се оплача, да, но и защото ми е полезно да чета за "борбите", свързани с раждането и ако някой друг бори подобно нещо, не е сам. Иначе като гледаш социалните медии, всичко е лъскаво (макар и да знаем да не вярваме на всичко) и е лесно да си помислиш, когато нещо не ти е наред - "аз ли единствен съм крив?"...

Психически съм като цяло добре, имало иначе случаи на отключване на инсомния след раждане и без да е свързано с нещо друго ментално. За съжаление и детето "го отнася", защото нямам много сили за говорене, игри... Добре, че бабата го занимава да се учи на думи.

# 644
  • София
Ние сме втора седмица при баща ми и жена му, но като че ли вече нямам търпение да се приберем вкъщи. Тук се изморявам много повече, отколкото у дома.

Ако вкъщи мога да я пусна свободно да си обикаля хола и коридора, то тук не мога. Има доста мебели и джунджурии, а в допълнение и няколко котки. Не, че у дома нямаме котарак, но е само един, лесно се овладяват космите, а и не ходи навън.

Баща ми се занимава по малко с нея, но на него по принцип не му идва отвътре и не може да я занимава за повече от 10 минути. Жена му пък все има нещо да чисти, да затваря консерви. Не, че е длъжна жената да ми гледа детето, но тук съм залепена по цял ден за нея и ми идва малко в повече. Вкъщи поне ММ като се прибере към 18:00ч. ме отменя и се занимава с малката до времето за лягане.

Следващият месец пък ще си отидем при неговите роднини за една седмица. Ще видим там как ще е. Там ще сме и заедно, т.к. таткото ще си вземе отпуска.

Сънят принас доста се развали - и дневния и нощния. Почти съм сигурна, че минава през 8месечна регресия в съня. Заспиваше напълно сама без капчица протест, а от около 10тина дни всяко приспиване е голяма драма. Съкрати дремките, но изкарваме деня на 2. Въпреки по-кратките дремки успява да си издържи сравнително добре интервалите. Един ден пробвах на 3 дремки и съжалих. Заспа чак в 22:30 и нощта беше кошмарна. Чакам по-добри дни и постоянно си повтарям "И това ще мине".

За капак растат и горни зъби. Два вече са сцепили венеца (десните резци), а подозирам, че още два напират да свършат същата работа.

Dee, прегръдки! Ако имаш възможност откъсвай се от малкото чояече през деня и се опитай да презарвдиш батериите с нещо приятно за правене.

Общи условия

Активация на акаунт