Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 895
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Днес питах за промяна при нас.Казаха, че ще ни информират, което не ми звучи добре
А вие в коя школа сте?
Чудя се да звъня ли да проверявам и аз в ОТ. Родителската е чак края на септември, но си мисля че сега каквото и да ми отговорят едва ли ще имам кой знае каква възможност за реакция или промяна. Яд ме е че не ми беше минало през акъла това с отоплението по-рано, когато я записавах. Но то едно ли е вече…
Не знам не е почнла годината, а аз вече правя списъци с нещата, които да свърша и тотално се омотах.
Дъщеря ми още не е ваксинирана с втората задължителна ваксина по имунизационния календар. Мисля да отидем тези дни преди 15ти септември…

# 481
# 482
  • София
Не съм в България последните седмици, не следя ситуацията с Ковид и съм изненадана, че пак започваввме учебната година с ограничения. Какви са причините за тези противоепидеемични мерки? Много ли са заболелите, има ли друг рестрикции или пак са само за ученици и малки дееца?

# 483
Чета каквото пише по новинарските сайтове.

# 484
  • София
Чета каквото пише по новинарските сайтове.

Полезно и информативно…..

# 485
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има в момента Ковид, по детските лагери се разболяват децата и вероятно събирането на много деца ще засили това, та мерките за несмесване на потоците са опит за забавяне на разпространението.

# 486
Има в момента Ковид, по детските лагери се разболяват децата и вероятно събирането на много деца ще засили това, та мерките за несмесване на потоците са опит за забавяне на разпространението.
По кои детски лагери  се разболяват децата? И преди не се ли разболяваха?
Моите деца тази година са били на по 2 лагера всяка с деца от цялата страна, мин. 40.  На нито един от тях не се разболяха, нито е имало болни деца след лагерите вкл. единият беше в "разгара" на н-тата вълна. В същото време работата ми е свързана с туризма. Тази година е бум на пътуванията. Толкова силна година не сме виждали скоро както за външен, така и за вътрешен туризъм, но естествено първите, които ще го отнесат са отново учениците, защото там е най-лесно. Не им се дължат обезщетения, те не гласуват. Родителите на голяма част от децата нямат време даже и да протестират, защото някой трябва да работи, за да покрива текущите нужди, не говорим за луксозни като пътувания и почивки. Бясна съм, защото нашата директорка е и от привържениците на онлайна за разлика пък от учителите, които си казват, че предпочитат присъственото обучение и тогава виждат огромна разлика в децата и колко по-съсредоточено и мотивирано работят. Хубавато е, че към момента препоръките се изчерпват с онлайн родителски срещи, отстояние в класните стаи и учене на 2 смени. При нас така или иначе се учи на 2 смени, с останалото и до сега някак се оправяха. Надявам се да няма по-голямо затягане, което да не може да се заобиколи.
Иначе наборката вече ходи на училище, имат си домашни. Даже успяха да направят 2 теста по математика и 2 отговора на литературен въпрос вече имат. С две думи годината започна с пълна пара.

# 487
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами моите бяха на 2 лагера, и на двата се изпоразболяха децата. Знам и за трети. Нали не очаквате с точни имена на лагери, дати и локации да се обяснявам, при положение, че не смятам за отговорни организаторите? От 2 години има Ковид, не е изчезвал и не виждам какво Ви учудва?

# 488
Никой не оспорва, че има Ковид. Само че ще го има много дълго време и вероятно никога или поне не скоро няма изчезне.
Категорично смятам, че тези настоящи мерки в училищата както и онлайн обучението са напълно неефективни.
Тази година заради газовата криза, и наближаващи избори, които вероятно ще са първите от поне още няколко скоро следващи след тях, очаквам по чисто политически причини да се спекулира с вируса, вместо “нямаме пари за парно”…

# 489
При нас всички РС досега вкл миналата година бяха присъствено.

# 490
  • София
При нас вече обявиха,че ще имаме родителска среща на 13.09 и ще е присъствено.
Иначе този понеделник им раздадоха учебниците и вече ги подвързахме,и сме готови за големия старт. Simple Smile Надявам се да са присъствено.

# 491
Дъщеря ми още не е ваксинирана с втората задължителна ваксина по имунизационния календар. Мисля да отидем тези дни преди 15ти септември…
[/quote] Ако става въпрос за ДТК още не е налична, ние ходихме да проверим в четвъртък. На 13 вече ще станат, ние не можем ваксините за 12 да сложим, от април проверявам.

# 492
Не съм в България последните седмици, не следя ситуацията с Ковид и съм изненадана, че пак започваввме учебната година с ограничения. Какви са причините за тези противоепидеемични мерки? Много ли са заболелите, има ли друг рестрикции или пак са само за ученици и малки дееца?
Няма други рестрекции, но радикализирани възрастни, заявяващи че никакви мерки няма да спазват, с лопата да ринеш.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 21:26 от рони

# 493
Аз от 3 години не съм ходила на РС наживо на никое от децата си. Синът ми от 5 клас е в друго училище, родителите се знаем от вайбър групата, ако видя някой на улицата няма да го позная. Мисля, че онлайн РС са най-малкия проблем.

# 494
Много странно за ваксините. Моят син е на 12 и даже, като ходих за здравната карта миналата седмица, ми казаха, че не мога да я взема без тях. Сложиха му и за шарките, и ДТ.

Общи условия

Активация на акаунт