Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 741
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Привет и от мен. Записвам се да следя актуалните неща.
Хич не ѝ се чете задължителната литература. Яд ме е колко много я мързи. Разказите от Елин Пелин ги прочете, Бай Ганьо на две - на три, не я изчете хубаво. Сега е на " До Чикаго и назад".

# 181
При нас се заключи, че в днешно време Алеко Константинов няма да е вървежен с "До Чикаго и назад" заради високите технологии. Дургите произведения ги четат, но това едвам, едвам го минаха (няколко пъти заспиваха).

# 182
Здравейте,записвам се и аз с една бъдеща седмокласничка. Як мързел я е налегнал моята девойка.Реши задачите по математика от училище и това е.Задължителната литература засега е на заден план.

# 183
Привет и от мен. Записвам се да следя актуалните неща.
Хич не ѝ се чете задължителната литература. Яд ме е колко много я мързи. Разказите от Елин Пелин ги прочете, Бай Ганьо на две - на три, не я изчете хубаво. Сега е на " До Чикаго и назад".
Ох, и ние така го прочетохме Бай Ганьо. За Немили - недраги обаче каза, че и харесва много!!! Simple Smile
Иначе си четем книжки на Английски и си гледаме сериалчето Кварталът на богатите пак на Английски Simple Smile))

# 184
  • Някъде там...
Един брой е готов с домашното по математика. Другият брой почти е готов с произведенията. "Немили-недраги" им хареса и на двете. Бай Ганьо беше интересен в началото, но след като стана министър, едва се дочете.
Интересно ми е, има ли в София гимназия с едносменен режим? Читава такава, не квартално училище с две паралелки 8-12 клас.

# 185
  • София
За ФЕГ се говори, че след ремонта е възможно да минат на едносменен режим.

# 186
  • Някъде там...
То май и за 1 АЕГ така се говореше по едно време, като им строиха новото крило. Пък пак са на двусменен.

# 187
  • София
Един брой е готов с домашното по математика. Другият брой почти е готов с произведенията. "Немили-недраги" им хареса и на двете. Бай Ганьо беше интересен в началото, но след като стана министър, едва се дочете.
Интересно ми е, има ли в София гимназия с едносменен режим? Читава такава, не квартално училище с две паралелки 8-12 клас.
Аз честно казано не знам, но и не съм се интересувала.
Елена си чете някакви нейни си книги. Не настоявам за задължителната литература, все ще се запознае с тях, като започнат да ги изучават в училище.
Домашно от училище по математика няма, опитвам се аз да наваксам някои пропуски, но тя успява да ме изненада постоянно с безумни грешки и черни дупки. Примирила съм се, че все едни 50 точки колкото едната си сестра има шанс да изкара.
Разглеждам иначе училища от вторият и трети ешалон с френски, защото е решила, че иска ФЕ да учи. Насочила съм се с нея или по-скоро тя категорично се е насочила към езикови паралелки. Не иска с немски, надявам се отделно да си продължи с него в даден момент. Би трябвало догодина да вземат В1. Освен френски е склонна и на английски.
За школите последно я записахме само на БЕ, решихме че по математика вкъщи ние ще си работим с нея. И без това и на мен и на таткото ни се реве, всеки път като седнем да решаваме с нея, така че за момента не виждаме смисъл от школа. Тя има толкова основни дупки и толкова трудно успява да постигне някакъв напредък, че на школата най-вероятно половината неща ще пропусне. А частен учител всеки ден по 1-2 часа ще ми дойде чисто организационно и финансово в повече, по-добре ние да се редуваме да и помагаме.
Преди месец направи един преразказ, който Николета и провери и заяви, че е ужасен. Вчера направи втори, но от името на герой, този път я похвали Ники, че е доста по-добре. Надявам се догодина в школата да правят повече преразкази и да има поне някакъв напредък, защото аз там няма как да помогна.

# 188
Мен ме втриса от сега титанично грозното писане - като преглеждам тетрадките, седя и се чудя - "а" ли е, "о" ли е, пише 5-цата като бакалин на амбалажна хартия, може спокойно да мине за "S". Новите редове са на приливи и отливи - ту има, ту няма. Обяснявам, че и графичният вид е важен и носи точки, но засега кънти на кухо този аргумент.

# 189

Да и при нас така, +1 за “Немили - Недраги” Simple Smile и мен ме интересува, има ли само с една смяна гимназии?

# 190
..................

Да и при нас така, +1 за “Немили - Недраги” Simple Smile и мен ме интересува, има ли само с една смяна гимназии?

Мисля, че НГДЕК са една смяна.

# 191
Днес ще излезе второ класиране.Като гледах бала, най-големият зор е СМГ и Испанската, Техникумът към техническия (не си спомянм как се казваше, вече май са професионални гиманзии).Другите и на първо не са страшно високи, а на второ , трети сигурно ще паднат. Иначе при нас имаше дупки в текстовите,забравени, не ги описва добре.Учим се явно, това дето е било учено.
За частни уроци по Математика и дума не може да се говори.
Друго любопитно в АК има свободни места за деца с 51% успеваемост.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 09:54 от malinkap

# 192
Днес ще излезе второ класиране.Като гледах бала, най-големият зор е СМГ и Испанската, Техникумът към техническия (не си спомянм как се казваше, вече май са професионални гиманзии).Другите и на първо не са страшно високи, а на второ , трети сигурно ще паднат. Иначе при нас имаше дупки в текстовите,забравени, не ги описва добре.Учим се явно, това дето е било учено.
За частни уроци по Математика и дума не може да се говори.
Друго любопитно в АК има свободни места за деца с 51% успеваемост.
И аз следя класиранията с интерес. От АК също се интересувам, макар че за там таксите са ни непосилни… има намаления доколкото четох, но при всеки било индивидуално. Може би ще се пробваме и за там, пък ако все пак успее да го изкара изпита, ще го мислим

# 193
Аз се озадачих, че приемат деца с толкова нисък бал, но може би таксата спира много хора.

# 194
В АК няма деца със 100%, така е направен изпита, който следи училището е наясно, там най-високите резултати са около 80% и те са единици… кандидатстват много деца от МГ-та през април и като ги приемат в ДГ през юли не се запълват местата, затова канят резерви.

Общи условия

Активация на акаунт