Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 367
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
По принцип могат. Но предвид изказването от месец юни на зам. министър Гайдарова, която остана на този пост и в служебното правителство, че за момента не предстоят промени на формата на изпитите, оценяването и скалата за оценяване предполагам, че няма да се случи.

# 286
Аз съвсем тихичко да попитам  - няма да има промяна във формАта и съдържанието на нво-тата, нали? Могат ли все още да ни изненадат от мон?

Няма. Могат. Дано Дидева да е права.

Дидева, рязко осъзнах, че си запонала по-честичко да ни наглеждаш, което вдигна нивото на напрежение. Wink

# 287
Аз съвсем тихичко да попитам  - няма да има промяна във формАта и съдържанието на нво-тата, нали? Могат ли все още да ни изненадат от мон?

Няма. Могат. Дано Дидева да е права.

Дидева, рязко осъзнах, че си запонала по-честичко да ни наглеждаш, което вдигна нивото на напрежение. Wink
Ох, все се надявам, че няма да се представят подобаващо и да пльоснат решени два дни пред 15-ти.

# 288
Е, аз наглеждам редовно няколко наборни теми. Просто се включвам, когато имам нещо за казване.
Предвид, че това лято всички интересни проекти бяха пуснати, когато нямах възможост да ги отразя, допускам, че моделите ще се появят в рамките на следващите десетина дни. Joy

# 289
Проблемът с фб групата беше, че се напълни с всякакви хора, а уж трябваше да е затворена само за пишещите в темата. Съответно се появи недоволство защо се качват ПИ. Затова пощата е по-добра идея и достъп само на редовно пишещите.

# 290
  • у дома
А защо са ви тези ПИ? На школите/частните уроци, както и в училище няма ли да им дават достатъчно на децата, че и допълнително вкъщи да ги карате да правят? И кога ще правят допълнителните ПИ, свалени от форума или групата? И с каква цел? За успокоение на родителите? Или за затвърждаване на броя точки, които детето си изкарва по принцип на ПИ?
Освен това, децата ще имат и домашни от училище. Сега започват химия, физика, биология... Все изключително полезни и основополагащи предмети с много по-ценно значение за общата култура и критичното мислене на децата отколкото наизустяването на анализи на критици на определени части от литературни произведения...
Питам сериозно, защото още не си представям напълно ежедневието на седмокласника, ако искам да включа спорт, почивка, школа и 7ч в училище ... Rolling Eyes
По принцип е хубаво да се направят поне няколко ПИ извън школата,в която е детето 2 срок.В провинцията няма школи(аз съм в такъв даже областен град),ПИ също-да за тях може и онлайн,но не всяка школа допуска външни ученици.

# 291
  • у дома
Не всички ще посещават школи!
Точно така-детето ми не е било на школа или уроци,от 7класната тема преди две години имаше още такива деца-изкараха си отлични резултати и без школи и уроци.Школата не ти гарантира успех,ако не решаваш у дома.

# 292
Точно така-детето ми не е било на школа или уроци,от 7класната тема преди две години имаше още такива деца-изкараха си отлични резултати и без школи и уроци.Школата не ти гарантира успех,ако не решаваш у дома.

Как успя да сложиш два коментара един след друг Simple Smile ?

Много зависи от кой град сте и къде са желанията на детето.

# 293
По-скоро е за тип сигурност. Преди, доколкото помня, имаше инциденти с триене на файловете в пощата.
А и е рано още да се брои участие. Три теми ще се изпишат до към края на септември.
Точно за сигурност е, в годината, в която голямото ми дете беше седми клас, някой направо открадна пощата, беше сменил паролата и не можахме да я възстановим. После направихме друга и се качиха пак част от материалите, но и доста неща се позагубиха.
 В нашия случай бяха много полезни споделените материали и тестове, защото тук нямаме организирани школи, а по него време училищата все още не провеждаха ПИ.

# 294
Аз да помоля, ако е възможно, да се опитаме в темата да не се учудваме, изненадваме, съжаляваме и
обсъждаме и осъждаме чуждите деца, както тези които ходят на 2 школи и трима частни учители + спорт + английски + фехтовка и пиано, така и тези, които са решили да разчитат на училищна подготовка и за тях НВО - то,не е голямата работа. Сигурна съм, че всеки иска най- доброто за детето си, и много малко са тези, които са на сто процента уверени в  правилността на подхода си. Така че, допълнително  нагнетяване на вина е крайно ненужно, че дори и жестоко. Лично аз ще съм супер благодарна, ако има много пробни изпити, пък нека аз преценя какво да ползвам . Дано са ни живи и здрави  тинейджърите, пък и ние и на финала да се преборят/попаднат/ уцелят мястото, което ги прави дългосрочно щастливи.

# 295
  • у дома

Как успя да сложиш два коментара един след друг Simple Smile ?

Много зависи от кой град сте и къде са желанията на детето.
Хаха и аз чак се учудих,същото си помислих,защото знам че не може.
Иначе по темата-колкото по-бързо родителя и най-вече детето осъзнае,че школата/уроците не са гаранция за успех,а многото решаване и упражнения у дома,толкова по-голяма е вероятността да се успее.Даването на една сума и то не съвсем малка изобщо не е гаранция за успех.И ако едно дете има пропуски от предишни години или му е труден даден предмет,независимо бел или математика е по-добре индивидуална работа,а не школа.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 14:10 от svetlaem

# 296
Аз да помоля, ако е възможно, да се опитаме в темата да не се учудваме, изненадваме, съжаляваме и
обсъждаме и осъждаме чуждите деца, както тези които ходят на 2 школи и трима частни учители + спорт + английски + фехтовка и пиано, така и тези, които са решили да разчитат на училищна подготовка и за тях НВО - то,не е голямата работа. Сигурна съм, че всеки иска най- доброто за детето си, и много малко са тези, които са на сто процента уверени в  правилността на подхода си. Така че, допълнително  нагнетяване на вина е крайно ненужно, че дори и жестоко. Лично аз ще съм супер благодарна, ако има много пробни изпити, пък нека аз преценя какво да ползвам . Дано са ни живи и здрави  тинейджърите, пък и ние и на финала да се преборят/попаднат/ уцелят мястото, което ги прави дългосрочно щастливи.

Абсолютно съгласна.
Нека се научим да приемаме и уважаваме чуждите избори. Освен това да не изкарваме и демонстрираме собствените си комплекси и притиснения на другите участници.

И да разберем, че успехът на някой съвсем не е демонстриран, за да потисне друг. И обратното.

# 297
Кога успяхте да изпишете толкова страници, а още не е започнала годината Simple Smile
Наслаждавайте се на последните летни дни, че септември чука на вратата и като гледам ще е дълга година.
Моята госпожица се възползва от последните такива, в които не ѝ се налага да чете задължителна литература или да пише домашни.  На ред е Лабиринтът и всичките му там книги от поредицата, след като изгълта Игрите на глада и се надява до септември да вмъкне още някаква поредица от този сорт. Какво четат вашите деца извън задължителните неща, че нещо вече не съм в крак и не мога да препоръчвам нови неща за четене.

# 298
  • София
Лично аз не виждам особена полза от фейсбук група, но ако има желаещи.. що пък не.
Преди 3 години наборната тема тук ми беше страшно полезна, отделно, че се сприятелихме с голяма част от хората. С тях скоро си направихме фейсбук група, разбира се знаехме всички, които пишат в нея кои са във форума, та не сме имали драми, но почти не пишем там.

В пощата на абв-то и съм намирала полезни неща, подредено беше.

Силно се надявам и аз и тук да има хубава атмосфера, без напрежение, критики и неприятни емоции.

# 299
Моите четат фентъзи.Научиха стихотворенията.Мен ме човърка едно нещо и не мога да си отговоря.Ако в началото на година има пробни, те какъв материал ще включват,като не е взет за 7 клас.Някой спомена че през цялата година има пробни по фирмите.

Общи условия

Активация на акаунт