Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 374
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Кога успяхте да изпишете толкова страници, а още не е започнала годината Simple Smile
Наслаждавайте се на последните летни дни, че септември чука на вратата и като гледам ще е дълга година.
Моята госпожица се възползва от последните такива, в които не ѝ се налага да чете задължителна литература или да пише домашни.  На ред е Лабиринтът и всичките му там книги от поредицата, след като изгълта Игрите на глада и се надява до септември да вмъкне още някаква поредица от този сорт. Какво четат вашите деца извън задължителните неща, че нещо вече не съм в крак и не мога да препоръчвам нови неща за четене.
Хобит, Властелина на пръстените, софийските магьосници.
Задължителната чете само христоматията.

# 301
И аз се надявам на добра атмосфера в темата. Споделеният опит за мен поне е много ценен, а понякога имаме нужда просто да си "сверим часовника" или да споделим страховете си. Винаги съм предпочитала атмосферата тук пред тази във Фейсбук.

В школата, в която сме записали дъщеря ми правиха, (а някои деца ще правят, тъй като е по график юни или септември) входящо ниво. В началото на септември предстои родителска среща и предполагам тогава ще разберем какъв е графика на занятията и ПИ, за които само се надявам да са присъствени в школата. Много е важно за нас да пребори поне част от стреса, а и времево да изтренира изпита.

# 302
  • у дома
За книги препоръчвам тази поредица   -   https://www.ozone.bg/author-derek-landi/ - ако се зариби има доста за четене По-късно ще допиша още книги.Тези да фентъзи.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 16:46 от svetlaem

# 303
  • София
malinkap, е не съвсем в началото. Примерно в Междучасие са 4 модула, ако не се лъжа, съответно след всеки модул има пробен изпит.
Иначе за протокола - в нашето училище не са правили пробни, а това е нещо, което горещо препоръчвам, особено ако детето ходи на частни уроци или не ходи на допълнителна подготовка (има школи, в които може да се запишете само за пробен изпит).

# 304
  • у дома
За сега не знам,но преди 2г имаше страшно недоволни от ПИ на Междучасие-голямо забавяне с проверяването,грешки в точките,да не кажа,че имаше и грешни задачи,отделно сложността е много по-голяма с тази на реалното НВО.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 17:24 от svetlaem

# 305
  • Къде ли не
Аз се записах в темата за да съм сред сродни души.
Бъдещата седмокласничка е с толкова много допълнителни интереси и занимания, че не знам как ще ѝ стига седмицата, но тя е оптимист!
Пощата не съм отворила нито веднъж преди две години, сигурно и сега няма да стигнем до нея.
Svetlaem, аз съм от недоволните от междучасие преди две години. Не от учителя , а от школата точно заради описаните от теб причини. Напусна ги в средата и се прехвърли в друга школа, при същия учител по математика.

# 306
Аз вече трябва да съм в 4-та тема, писах за пощата, но не към получавала досега.

# 307
Аз вече трябва да съм в 4-та тема, писах за пощата, но не към получавала досега.
Все още не е официално предадена Simple Smile, мисля

# 308
Мен ме човърка едно нещо и не мога да си отговоря.Ако в началото на година има пробни, те какъв материал ще включват,като не е взет за 7 клас.Някой спомена че през цялата година има пробни по фирмите.
Пробните изпити по школите започват в края на февруари, началото на март. По ранни поне аз не знам да правят. Обикновено в тях не се включва материал за еднакви триъгълници (за тези по математика), за БЕЛ нямам спомен кой материал не влизаше.

# 309
Гледах ги еднаквите триъгълници това лято, че и учебник взех. Геометрията в 7 клас не е за подценяване.

# 310
Пробни изпити се провеждат и по-рано от февруари. Поне по математика. Имала съм честта да видя ноемврийски варианти на няколко софийски школи ( учебни центрове или както там се зоват). А в Русе например провеждат даже през октомври.

# 311
Дидева, имате пленителен аватар!
Погледнах групата. Не знам дали има нещо смислено и съществено, което човек да пише при толкова дълго дълго съществуване.
За момента детето е в тотално ваканционно настроение. Не мога да му се нарадвам колко спокойно кара точно тази ваканция. Има време до края ѝ и зор - 0. Терапия със сериали и филми в диапазона от ранен до късен пубертет. От тях дружно хващаме някои пропуски по отношение на преподадения материал по ЧП, но пък поне по физика и химия ще има нови преподаватели. Не всичко в природните науки е загубено.
Само ако ще е някъде за пътуване, ще стегне багаж за норматив.   

# 312
Ще сменят преподавателите по Химия ли? Децата толкова се надаяваха да е г-на от тази година. По ЧП и ние ще правим кратък преговор по Химия.  Моите са  в главната роля на сериала "Синьо лято" от известно време и сега младежът отново се гласи за Созопол на математическо състезнаие.

# 313
  • София
И моите са в режим на пълна почивка. До преди седмица имаха интензивни тренировки и републиканско и сега са свободни. Аз малко се притеснявам, че не ги юркам, ама като знам каква година ги/ни чака, реших, че стискам зъби  и няма да давам зор. Joy
Аз ще се ослушвам за ранни ПИ, особено по БЕЛ, защото няма да пускам девойката на уроци или школа засега, но искам да проверявам как вървят нещата. По математика ще ходи на школа. Младежът ще ходи само на рисуване, той твърдо се е насочил към този вид училища.

# 314
ЧП се разделя. Вероянтост химията и физиката да останат с досегашната учителка,  не мисля че съществува. Това е за класа на моето.

Общи условия

Активация на акаунт