Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 793
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Всеки ден има по седем, като почват от нулев
Избеснях на РД на малката - 100 лв за детската, не разбрах защо, скарах се. 140 лв са на набора помагалата. В СПГЕ още не съмм ходила за 12 кл.

# 646
При нас програмата беше дадена само за днес, родителска среща няма, Школо мълчи, така че не знам по колко часа имат средно, но миналата година бяха всеки ден с по 7 и  през седмица в един ден 9 заради модула Спорт. Помагала още не сме поръчали освен тези, които купихме в края на 6.клас за часовете по български и математика в началото на септември. Всеки учител си казва час за час какви  ще са, но по БЕЛ някой беше писал по-горе за 6 помагала - ние знаем, че ще имаме Работни листове по български, Работни листове по Литература, Помагалото на Донка Кънева по български, същото по литература (това си бяха задължителните четири предишните  2 години и си се попълваха от корица до корица). Периодично се сещаше госпожата да иска да ги види. Сега имат още 2 на Веди, които взехме в края на 6. клас и вътре има материал от 5,6 и 7 клас. По тях преговаряха миналата седмица. По математика предишните 2 години купувахме сборниците на Коала Прес и на Просвета, а госпожата им даваше допълнително задачи от Веди, за лятото от Книга за ученика на Архимед. Тази година обаче ще имат две учителки по математика, та още не знаем всички сборници, които ще трябват.
И да си кажа, за разлика от ученичките, аз въобще не съм ентусиазирана и хич ама хич не ми се почваше тази година. Отново лудницата с логистиката, изхранването през деня и не знам още какво. Искам да се събудя като дойде ваканцията.

# 647
Момичета, някой може ли да ми помогне и да ми снима първите два урока от Учебната тетрадка по математика на Просвета. Имат домашно, а помагалата се бавят. Повечето ми познати са на Архимед и не могат да ми помогнат.

# 648
Прибрала съм една отнякъде в pdf. Липсва корицата, но авторите са същите.
Скрит текст:

# 649
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile Много емоции и ангажименти вчера около първокласничката, почти не видях седмокласника. За втора година подвъзваме в Офис 1, доволна съм. Подвързиите се свалят, не са залепени за учебника. Много ме изнервяше да търся подходящата по размер. Всяко помагало и учебник е със свои размери..
 Господинът по математика вчера ми съобщи, че си вдига цената на уч. час заради инфлацията…

# 650
При нас програмата е 3 дни 7 часа 1 ден 9 часа заради 2 часа спорт и 1 ден 6 часа

# 651
Дидева , много благодаря! Two Hearts

# 652
  • вече Пловдив
Дъщеря ми е в "Яне Сандански". И при нас в сряда имат 9 часа !!! заради 2 допълнителни часове физическо и още един ден със 7 часа.

# 653
Честит рожден ден на момчето ти, Соник! Весел празник.
3*7 и 3*8 и програмата. В школата леко се изненадаха, че часовете са толкова много (при блок система не се усещат така), но измислиха график.  От утре започват с групите в неприлично ранен за мен час. Нямам нищо против да бъда по това време навън с този, на който един месец училище му беше достатъчно да придобие академично ниво в лигавенето, но с човешкото дете ми е много сложно.

# 654
  • ВАРНА
Честит празник! Нека Вярата, Любовта и Надеждата бъдат с всички нас! Честит празник на София!

С големи промени стартира учебната година при дъщеря ми. Нов преподавател по БЕЛ; учителката, която беше по фуч мат, поема иуч мат, а другата остава на зуч и фуч и вече колебанието ми дали школата по мат няма да дойде в повече напълно се изпари; връщат им учителката по АЕ от пети клас и вече съм на ръба да се скарам; нов директор и съответно стриктни правила що се отнася до облеклото. Дъщеря ми не разбрала дали дънки може да мине за ежедневен тъмен панталон. Никога не съм била съгласна на момичета да се разрешават тъмни поли, а на момчетата да не се позволяват къси до коляното панталони. В подходящ момент ще попитам за това. Днес след школата по бел ще сме посока магазин или мол за поне един тъмен панталон. Вчера е имало върнати заради облеклото няколко от големите ученици. Предполагам, че ще се следи стриктно следващата седмица, защото правилникът е бил изчетен вчера.

# 655
Честит празник на всички именици!Да са живи и здрави!
И при нас е нова учителката по БЕЛ, по Физическо треньор по лека атлетика ще е.

# 656
Хайде, вече в един от дните е наместена школата по математика и така там ще бъде с 10 часа.
И да знаете от мен, че най-сложното училищно нещо е да си направиш дубликат на ключето от шкафчето. Дано това, което n-тият ключар едва убедих да пробва да приспособи нещо, да стане.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 22:03 от рони

# 657
  • ВАРНА
Хайде, вече в един от дните е наместена школата по математика и така в един от дните са с 10 часа.
И да знаете от мен, че най-сложното училищно нещо е да си направиш дубликат на ключето от шкафчето. Дано това, което n-тият ключар едва убедих да пробва да приспособи нещо, да стане.
Рони, още по-сложно е да се разбере кои са шкафчетата на съответния клас Simple Smile
Предните години при дъщеря ми всеки сам си купуваше катинар. Там пък докато се нацели размер. В пети клас бях купила три последователни размера. Странно ме гледаха в магазина Simple Smile

# 658
Рони, не знам какви точно са вашите ключета, но нашите са от този тип и са по номера:

Тъй като дъщеря ми си беше загубила ключа, купих същия номер в комплект с ключалката за 2,50лв от железарски магазин.

# 659
Шкафчетата са си им ясни и дори си ги ползват съвсем пълноценно (там моята си държи втори комплект математика, че всеки ден имат от това). Вадят си ключета, защото се случва да се губят и да не се налага да се сменят ключалките. Проблемът е, че ключарите нямали заготовки за новите видове ключалки. Истинските драми на родното образование.
Школата по БЕЛ каза, че ѝ харесва. Няма да ѝ пречи на личния живот.
За телефона - в лятната скука един ден беше открила настройките за родителски контрол и се опитала сама да си настрои. Не могла и затова си самоограничила ползването на интернет. Свят широк, хора всякакви. Личното ми мнение е, че децата се държат много по-сполучливо от възрастните. На 15-ти ходихме да гледа и втората постановка от задължителната литература в Народния театър. При толкова много деца в залата, само възрастни си изваждаха телефоните, за да не изтърват чата на живота си.

Общи условия

Активация на акаунт