(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 49)

• 35 017
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Николай да не чете какво ще се похваля Simple Smile
Цъфнаха ми патладжаните Simple Smile

Бриз, статията за миризливките много ме зарадва! Имам купен препарат Пиретро , явно от това цвете Simple Smile

# 616
Въпросче - с какво пръскате против зелевата пеперуда, която яде листата на всички кръстоцветни..
Явно моята био магия не я хваща само нея..

# 617
  • София
Въпросче - с какво пръскате против зелевата пеперуда, която яде листата на всички кръстоцветни..
Явно моята био магия не я хваща само нея..
Аз общо взето оскубах почти всичкият карфиол, броколи, зеле и кейл заради нея.
Но каквото е останало го пръсках с нийм и не е по-зле от преди, тоест може би е имал ефект и върху нея.
По-скоро гъсениците и. Но догодина просто няма да гледам зелеви.

# 618

Бриз, статията за миризливките много ме зарадва! Имам купен препарат Пиретро , явно от това цвете Simple Smile
А сега чакам да споделиш от къде купи Пиретро.

# 619
  • Русе

Хехе честито! Браво Simple Smile
Имат два месеца време да цъфтят и да раждат.
Днес в Русе се изви много силна буря. Завихри се яката в двора и тези високите патладжани по 1 метър нападаха на земята. Имат по 4-5 плода и съвсем са натежали. Помислих, че са счупени, но са се усукали в стъблото. Вдигнах ги пак с летвички от всички страни и се надявам да зарастнат, че имат много плод и много цвят още. Хем стъблото им е станало като на дърво вече, но бурята беше много силна. Счупи едното чери, счупи и няколко храстчета люти чушки. Но пък после поваля и не съм поливал.
За Русе такива бури в разгара на лятото са истиснки благодат и не е като да се случват всяка година …:)
Така че въпреки щетите съм доволен.
В Еленския Балкан също е имало буря. Доня ще е доволна, няма да полива.

# 620
  • София
И тук в София от миналата вечер вали, надявам се и в Петково да е валяло, все пак е само на 30 км от тук.
Аз сега с капковото така или иначе често поливам зеленчуците, но за цветята и малините, които още нямат капково ще им се отрази отлично дъжда.
Трябва да измеря двора и да дам размери за изготвянето на проект за поливане на тревата и цветята, ще е супер и тях да не ги мисля и да не опъвам маркучи. Много съм доволна тази година, въпреки проблемите и грешките, които допуснахме, капковото е голямо улеснение. Спестява ми много усилия и време. Спестените буквално часове, мога да ги ползвам да си направя едно барбекю, да оплевя нещо или да направя нещо в къщата. Също така не ми е неудобно докато сме на почивка да помоля комшията просто да врътне кранчето на капковото, а не да се мъчи да полива с маркуч. За догодина със сигурност ще намеря програматор, който да тръгва и без налягане от контейнерите. А сега есента се надявам майстора да ми направи и хидрофора.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 23:50 от Aila

# 621
  • София
Цветето ПИРЕТРО, което гони зелева бълха направо да си го гледаме! Произход Далмация, почти българско Simple Smile
https://gotvach.bg/n-44526-%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC
Препаратът се казва Пиретро натура,  вносител и пекетировач Амитица, още не знам дали ми изглежда скъпо, защото не съм го ползвала.
Оттук съм ги купила, много съм доволна от контактите с онлайн магазина, а скоро говорих и с агронома им, обади ми се в отговор на имейл запитване и ми отговори ПРАВИЛНО за петносаните листа на доматите Simple Smile
https://shop.agrodrip-zahara.com/grizha-za-gradinata/insekticidi

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 08:45 от ЗаСлон

# 622
  • Между гори и планини
При нас хубаво поваля вечерта, захладня. Сутрешната имаше мъгла, всичко още е мокро. Искам да напръскам с бордомикс, но явно ще е надвечер. В мокра градина не се влиза. Следобед ще навържа домати, ще обера за салата и ще напръскам. А утре срещу бълхи и други буби.

# 623
Aila, за беля купих връзка 10 корена зеле, те пък излязаха 13 и се хванаха всичките, 6 са много добре и завиват вече зелчето.. , но понахапано.. Ще пробвам комбинацията си на Амитица, дано се повлияят.
От зелевите моите ядат само карфиол и зеле. Идеята ми беше да пробвам без химия ще успявам ли да отгледам, с химия има от къде да си купим
Този уикенд ще сея - моркови, репички, ряпа, салатки (разсада е готов) и два реда лук за зелено от арпаджик.
Дали от чесъна, който продават сега, ще стане да насея за зелено?

# 624
ЗаСлон, благодаря!
Скарида, ще стане чесън за зелено от купешкия. Ако искаш зимен, да имаш зелен чесън рано на пролет купи от пазара или от бабите покрай пътя от този с розовите люспи. Той е зимен и с много мек вкус. Български си чесън, които успешно ще презимува в земята.

# 625
Слага се мрежа.

# 626
Слага се мрежа.
Каква мрежа, може ли снимки, линк?

# 627
От магазините за градински пособия, после си правиш или тунелче с обръчи, или самоделна "кутийка".

# 628
  • Русе
Корнишонките, които посадих на 26ти вече избиват. Дано сварим топла есен и да родят.

# 629
  • Между гори и планини
Малко снимки от сутрешната обиколка на градината. Вчера пръсках с бордомикс доматите, двата корена които не ме радват, изглеждат по добре. Пръснах и краставици и тиквички.
Домати неколтучени, градина в плевели! Днес идва съседа и казва- а и моя пипер е такъв, ама оплевено. Тогава какъв е смисъла на плевенето?

Общи условия

Активация на акаунт