Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 341
  • 586
  •   1
Отговори
# 135

За Шанел си мисля, че ме дразни тази обсебеност с Коко, например от ексклузивите - мебелите на мадмоазел, платовете, адресите, че и статуя която е видяла някога си ...
Аз пък го намирам за нормално. Тя е създател на марката, за мен е естествено всичко, което произвеждат, да бъде по някакъв начин свързано с нея.

# 136
Не мисля, че самата марка е таргетирала този вид жени, просто за тях Шанел е символ на социален статус. Какво да се прави... такъв е животът. Аз обожавам опаковките на Москино и също се дразня, че кифлите налазиха и техните дрехи, но това е положението. Това няма да ме откаже да харесвам марката.
Иначе съм "за" осветляването на факти, а не легенди, покрай дадена историческа фигура, каквато е и Габриел Шанел, но съм против тълкуването на историята от съвременния морал. Всичко трябва да се поставя в контекста на времето.

# 137
  • The Evergreen State

Аз пък го намирам за нормално. Тя е създател на марката, за мен е естествено всичко, което произвеждат, да бъде по някакъв начин свързано с нея.

Бел, незнам друга марка да прави такова идоализиране. За пример - Диор имат Мис Диор (макар да е голяма каша тая линия), Диорела, Диорисимо и аз друго не се сещам. Всичките им други продукти са с други имена и рекламни кампании.

# 138
Скрит текст:

Бел, незнам друга марка да прави такова идоализиране. За пример - Диор имат Мис Диор (макар да е голяма каша тая линия), Диорела, Диорисимо и аз друго не се сещам. Всичките им други продукти са с други имена и рекламни кампании.
Не се бях замисляла, признавам. Обаче ако в случая говорим конкретно за Шанел, то мнението ми би било същото и за всяка друга марка. Според мен е нормално да отдават почит и да подчертават връзката с основателя. Индивидуалността и характера на дадена марка до голяма степен са повлияни от човека, който я е създал. Вече къде е мярката и кога става прекалено, аз лично не се наемам да определя.

# 139
Ами ексклузивите са посветени на части от живота на Шанел - буквално мебели, дрехи, le Lyon например е статуя на венецианския лъв, който я бил вдъхновил някога си,Мисия е приятелка - куртизантка, Коромандел е параван от апартамента и.. Това е свръх култ към личността... . но като се има предвид  как доят една идея до последната стотинка, очаквам следващия аромат да е или "дантелени гащички" или "удобни пантофки" , защото всичко останало вече е използвано Simple Smile и въпреки това сигурно пак бих ги купила, ако са хубави, а те с малки изключения правят хубави аромати.....

# 140
  • Габрово
От марката Шанел имам приятелка ,която много си  ползваше Алюр и го хвалеше.Много пъти съм тествала Алюр,но много странно, този  парфюм  обонянието ми не може да го отчете.

Днес съм с  Le Jardin de Monsieur Li, който е прекрасен е в жегичка.

# 141
Didka66 тази опаковка на Allure е толкова красива. Някак старите опаковки на много парфюми ми харесваха повече отколкото ме впечатляват сега. Виждате че все по често се уеднаквяват бутилките и само етикетите подсказват кой е парфюма. Харесваше ми преди кративността във флаконите. Бяха като интересни предмети привличащи вниманието и просто искаш да ги огледаш от всички страни. Подобно нещо не ми се е случвало от много време.
Дори този Алюр макар и минималистичен пак ми допада много. Изглежда луксозен от всякъде Simple Smile

# 142
Вайба на Coco Mademoiselle го има в Petra / Masque Milano Hug
Като човек нехаресващ особено Chanel, не харесах за мен и Petra, но определено си го бива парфюма

densi го има и би могла да каже повече, но по мое скромно мнение ще се хареса много на Chanel феновете.

А иначе личността на твореца става все по-важна, на показ е,  информацията се разпространява със скоростта на светлината и не бих си купила парфюм от някой гадняр, пък ако ще да е най-прекрасния аромат на света

Мадам Шанел ми е противна като личност.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 20:56 от Al Georgieva

# 143
Аз не се влияя от марката, не съм нито Шанел, нито вече Герлен момиче. Определям се като Доминик Ропион момиче, пък марката да е каквато си иска.

# 144
  • Sofia
На мен изобщо не ми влияят легендите за парфюмите или репутацията на компаниите/творците. Достатъчно ми е ароматът да ме кара да дишам дълбоко.

# 145
О да, мосю Ропион съм го  дигнала на специален пиедестал заради Carnal Flower, Dune, Pure Poison, Euphoria и какво ли още не💖

# 146
И аз харесвам Ропион, все пак е създател на любимия ми Alien EDP.

# 147
  • София
И аз харесвам Ропион, все пак е създател на любимия ми Alien EDP.
Парфюмеристите създават аромати по поръчка от клиенти.  Всеки завършен парфюм носи почерка на парфюмериста, но изцяло покрива заданието. Да не казвате, че всичките творения на един парфюмерист ви харесват и можете да ги носите?

# 148
Не забелязах някой да е написал, че харесва и носи всички творения на парфюмерист X 🙃
Но когато харесваш и си носил 5-10 парфюма на някой майстор, би могъл да напишеш в темата, че го харесваш 😎

# 149
Със сигурност и дизайнер, и парфюмер имат своя почерк. Аз уважавам много Кюркджан, но почти нищо от творенията му не ми стои добре и не ми се носи.
Ропион е легенда.
Оливие Кресп се е подписал под Диор Миднайт Пойзън, ДиГ Лайт Блу и мой любим Дизел Fuel for Life Unlimited последният да затвори вратата, Ейвън Today, Tomorrow, Always, Cacharel Noa, както и Акро парфюми, от които имах възможност да пробвам няколко и много ми харесаха.
Обаче мой фаворит парфюмер си остава Aurelien Guichard с работата си за Нарцисо Родригез ❤️

Общи условия

Активация на акаунт