Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 353
  • 586
  •   1
Отговори
# 150
Да не казвате, че всичките творения на един парфюмерист ви харесват и можете да ги носите?
Е, не, разбира се, първо няма как да познавам всички парфюми, които е сътворил. Момичетата преди мен са обяснили, няма да повтарям вече написаното от тях.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 00:15 от bell_87

# 151
  • The Evergreen State
Много интересни коментари момичета, MarilynM повдигна интересен въпрос. Историята на Коко Шанел донякъде е тъжна. Вярно е че някои неща свързани с Коко Шанел към днешно време повдигат вежди (меко казано) и звучат неприемливо. Не бива да изтръгваме тази история обаче от времето в което се е случила, време което е било с различни ценности от сегашните както спомена и Джуд. Като си помислим че е расла в приют и се е борила да оцелява в гладни и бедни години, да говорим за морал е малко наивно. Оттук нататък сякаш всичко изглежда някак логично, и шивачеството и прякорът Коко и разюзданата прослойка в която се движи и от която всъщност тръгва този бранд. Но същата тази прослойка е пазарувала по същото време и от Диор и от Хуго Бос. Тези хора са живяли и творили в друго време което е малко трудно да си представим сега. Факт е че и Габриел Шанел и Диор и всички модни творци са допринесли много за съвременният облик на модата такава каквато я виждаме днес. Заслужават уважение според мен заради това.
Конкретно за Габриел Шанел, не може да се отрече че е имала качества, буквално почнала от дъното, успяла е да си спечели финансова независимост и да създаде собствен бизнес който сега е империя. Това е във време в което жените нямат особено много права, гласност та камо ли бизнеси.
Както казах в предния пост единствено ми идва твърде много че всяка история около всеки техен продукт е с препратки към нея и съответно в един момент се изчерпват от към идеи. 5цата любимото й число, лъвът любимото й животно, камелията любимото й цвете, 19 рожденната й дата, Шанс защото е вярвала в шанса, Коко, Коко Мадмоазел, Габриел преди Шанел, парфюмите - дестинации - значимите за нея, като добавим и историите на ексклузивите.. става предостатъчно.
Но пък не им се сърдя много - то все трябва да е нещо. Creed имат хубави парфюми но историята от която казват че са тръгнали също има доста пропуски. Parfums de Marly (отново хубави парфюми за мен) като не могат да кажат че са от 1756 (примерно) година казват че черпят вдъхновение и те от кралските замъци за да бъдат поне малко свързани с 1756. Както каза Амарето и други момичета, май не е добре да се взираме и обременяваме толкова. Всичко са в крайна сметка маркетингови трикове за да подържат някакъв имидж.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 04:34 от Athena

# 152
Е, да не забравяме, че е било необичайно, мъж да няма държанка или любовница, дори въпрос на престиж. А въпросната разюздана прослойка е свързана не само със секс, но с изкуство и модернизъм. Там се движат Нежински, Сатие, Пикасо, Стравински, Пруст, множество френски поети и художници получават дори и финансова помощ, т. е. Нищо общо с нашите тик-ток златотърсачки....
Стана дума за Ропион, а аз днес разнасям Portrait of a Lady. Повечето съм сигурна го познават и ще ви отегча с моето откриване на топлата вода.... Но ако някой си търси Парфюмен подпис - това е идеален кандидат...малко ме беше страх да го пробвам, но какъв перфектен баланс - зад красива и пищна барокова роза се крие тамян, леко остър, леко тъмен, без да я закрива в нито един момент. Съчетание на сладост (но цветна, без да се превръща в мармалад) и  нещо разкошно, тъмно и мистериозно. Началото е изненадващо зелено, като стебла и бодли, напомни ми на Нахема.
Въпреки "тежките" миризми си остава модерен, европейски, незадушлив аромат с някаква въздушност...
Днес е дост горещо, но все пак звучи прекрасно.
Сигурно е маркетингов трик но наистина се почувствах сякаш се разхождам по коридорите в замък с портрети в златни рамки по стените, червени плюшени завеси и отворени високи арки, които гледат към градината....

# 153
Хубав е парфюма, но за съжаление има лоша слава в София последните години и доста хора го избягват по тази причина.

# 154
  • Пловдив
Хубав е парфюма, но за съжаление има лоша слава в София последните години и доста хора го избягват по тази причина.

Лоша слава в София? Стана ми интересно, би ли споделила повече?

# 155
Носи се в определени среди на застаряващи много богати жени сноби, които правят кофти коментари, ако го усетят някъде извън техните кръгове. Свързва се поради специфичната си миризма с рози и тамян и с вдовици.

# 156
Снобите си хапят за спорта, без значене с какво си. Защо не си направят уникален аромат по поръчка, Eau de rabid hyena например, като са толкова специални?

# 157
Ах Денси, разсмя ме, прозвуча ми като  сцена от разказ на Чудомир Simple Smile
Струва ми се много чувствен аромат, изобщо не е минорен. Надали някой се интересува от мнението на някакви си лелки, но може би в България да се възприема за бабешки заради мускалчетата розово масло, които традиционно се намираха преди във всяка стара къща

# 158
Рози, тамян и качествено дърво е Prima-та на Carthusia. Леле колко го обичам този парфюм 💖
Това за  Eau de rabid hyena-та ми хареса много Grinning

# 159
Здравейте, мили дами! Някоя от вас има ли мнение за този парфюм?❤

# 160
Рози, тамян и качествено дърво е Prima-та на Carthusia. Леле колко го обичам този парфюм 💖
Звучи много добре тази комбинация, защото портретът отива в територията точно на онези розови мускалчетата, в дървените кутийки с народни рисунки, дървесни нотки ще са интересен завой....

# 161
Моята най-любима роза с тамян и сандалово дърво е Amouage Lyric. Two Hearts ( редактирах, пардон Flushed ) Дори в жега е красив, там сантала набира страшна сила.
Portrait of a Lady ми идва твърде сух и меланхоличен, така и не го харесах, но е любим на скъпа приятелка.

Аромат за деня: гордата Mahora. Усещам достойнство в тази невероятна тубероза. Кътам си последни свидни капки, но ми се носи много. Май ще я заведа на море. По-лека е от буркана на Теракота.

Снимка от нета.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 12:05 от Dez

# 162
И аз не задълбавам особено в темата за моралните устои на модните дизайнери, че който търси намира и накрая нищо приемливо няма да остане като че ли.
И аз съм на същото мнение.
Има много творци (не само парфюмни), с чиито лични житейски позиции не съм съгласна, но все пак се фокусирам върху творбите им и извличам удоволствие изцяло от тях. Няма как да смесваме изкуство с вижданията ни за морал или доброта, ще трябва да си наложим пълно въздържание от красиви неща.

Ароматът ми за деня е Fleur de Thé Karl Lagerfeld. Много хубав летен цитрус.

# 163
Скрит текст:
Звучи много добре тази комбинация, защото портретът отива в територията точно на онези розови мускалчетата, в дървените кутийки с народни рисунки, дървесни нотки ще са интересен завой....

Дървото в Prima-та не е сухо като на мускалчетата или като току що подострения молив в Catch me / Cacharel (отново творение на мосю Ропион) а има аромата на скъпи, стари мебели (един орехов гардероб имахме в старата къща, лакиран с натурален лак от морски произход, дървото в Примата е такова)

# 164
Атина, защо не каза по-рано, че камелията била любимото й цвете. Чудих се откъде я измислиха от Шанел и парфюмеристите създали аромат от цвете без аромат, а то какво било.
Мнението ти е мн добро. Само ще допълня, че Габриел Шанел е избрана от списание Time в класацията за 100 най-влиятелни персони на 20 век, тя е единственият моден дизайнер в категорията си. Като гледам до кого е, не е попаднала там случайно.
Скрит текст:
TIME 100 Persons of The Century
ARTISTS & ENTERTAINERS
Louis Armstrong, jazz musician
Lucille Ball, TV star
The Beatles, rock musicians
Marlon Brando, actor
Coco Chanel, designer
Charlie Chaplin, comic genius
Le Corbusier, architect
Bob Dylan, folk musician
Днес съм с  Naxos Xerjoff, за първи път да харесам канела и лавандула в парфюм. Dez, наистина е красив на високи температури.
Денси, The Majestic Musk ли е това? Не можах да се разбера с него.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 12:38 от Ralitsa_

Общи условия

Активация на акаунт