Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 347
  • 586
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Образът на класна дама звучи престижно и  печели клиенти, а с този на момичето от приюта, което е успяло в живота с гола амбиция и безскрупулно финансово използване на мъжете, могат да се идентифицират само ограничен кръг жени. Въпреки, че и за това са нужни качества. Някои си остават обикновени к... без да изградят нещо.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 16:10 от Karen

# 121
Карън, абсолютно! На г-жа Шанел са приписани несътветсващи й качества, а истината е, че била един безскрупулен gold digger, която иронията е, че въприки откритият й антисемитизъм, до голяма степен дължи успеха си точно на евреин.
Та, бранд, който е направен от gold digger към останалите gold diggers. Това е Шанел в моите очи.
Много помпозно казано, разбира се, това е общият случай. Не целя да обидя никого.

//и абстрахирайки се от хейта ми, парфюмите им не са чудо невиждано.

# 122
Хм, а кого наричаме всъщност автор на парфюма? Защото "реалният" творец няма нищо общо със самия бранд, нали? В това число и решенията им какви суровини и как да ги използват....
Четейки, книгата за Шанел, която едно момиче препоръча по-нагоре,( слагам линк към книгата на английски, ако на някого му е интересно: https://www.you-books.com/book/L-Chaney/Coco-Chanel-An-Intimate-Life)  намирам за много типичен шанелски маркетинг да представят Мадмуазел като обект на подражание, въпреки, че тя е в много аспекти точно обратното - визирам личностно, емоционално и т. н.
За "морал" изобщо не говоря, все пак единствения начин за еманципация в периода минава през нечия спалня....
А самите им парфюми, според мен има нещо, и наистина са изключителни, повечето, защото само с маркетинг, както се вижда лесно в днешно време, не става

# 123
Хм, а кого наричаме всъщност автор на парфюма? Защото "реалният" творец няма нищо общо със самия бранд, нали?
Да, съгласна съм, че при парфюмите я има тази особеност, но просто исках да дам пример. Мисля, че стана ясно.

# 124
По никакъв начин  историята на Шанел, Том Форд или Тиери Мюглер не влияе на любовта ми към парфюмите им. Даже според мен, колкото по-пикантни подробности има около даден бранд, толкова повече привлича вниманието.
     Получих ей това чудо, когато бях ученичка в гимназията (снимката не е моя):

Гаджето ми го донесе от чужбина, избран от майка му, самото съвършенство, затворено в бутилка. Оттогава съм влюбена в техните парфюми и винаги е присъствал по някой на шкафа ми. В момента имам 7 и си ги обичам до един. Най-любим ми е Коко Ноар, може би защото е най-нов.

# 125
Здравейте,
И аз не задълбавам особено в темата за моралните устои на модните дизайнери, че който търси намира и накрая нищо приемливо няма да остане като че ли. Галиано беше уволнен от Диор заради коментарите си относно евреите, напълно правомерно, но приноса му за развитието на марката преди 15 години, е неоспорим. В момента работи за Мезон Марджела. Би трябвало да ги бойкотирам.. (но ММ по принцип не ме впечатляват особено с парфюми, така или иначе). Байредо обидиха множество роми с техния Джипси Уотър, дерогативно било. А Нарцисо Родригез, макар да ми е много симпатичен, мен лично ме обиди със спирането на белия куб от производство за сметка на Кристал 😥
Та гледам да не взимам тези неща присърце.
Харесвам само 2 Шанел, като не познавам обстойно екслузивната им серия-Ле Лион и Коко (не ноар или мадмоазел). Нямам намерение да ги купувам.
Нахема и аз я пробвах обстойно на скоро, много богат и разкошен парфюм с огромна роза, не е за слаби сърца и носове.
Подобно усещане получих и от Ермес Руж, той обаче много ми хареса за носене  и бих го купила, макар да ми е ясно, че е подходящ за по специални случаи и няма да се плискам с него в ежедневието си.
(ако на някого е омръзнал, нека съобщи..)
Пробвах и новото чучело на Пако Рабан, женския киборг, сестра на робота - нищо не разбрах от него, просто е силен и сладък, а нищо запомнящ се парфюм. На вид ми прилича и на хибрид между баба Яга и Карл Лагерфелд...
Прада Фем ми харесва много серията, имам червения интенз с туберозата и жълтите цветя, белият е класически някакси, розовият също много приятен.
Новото издание на Ели Сааб Момиче (вече не се сещам това момиче Блосом ли, какво беше) - няма тази приятна пудрено бадемова нотка като дригите от серията, съответно не ми допадна.
Събрала съм много странна сбирка в момента от най-различни ретро "бабички" и не особено популярни дизайнери от преди 10-15 години и съм сложила това занимание на пауза. Единственият парфюм, който от 2 години искам и незнайно защо все така отлагам да придобия, е Л'Интерди Интенз. Дано не го спрат доде се на чудя, че с това темпо на производство вече живота им стана по няколко месеца на етажерките преди да се появи нов.

# 126

За "морал" изобщо не говоря, все пак единствения начин за еманципация в периода минава през нечия спалня....
В периода? Аз мисля, че винаги е било, е и ще бъде така в голяма степен...
И за да обясня последно колко не ми пука чие име носи един парфюм, колкото и да е велик бранда и ако не ми харесва, това въобще не ме интересува, и няма да го направи хубав за мен, ще кажа, че масово обожаваният Коко МадмОазел, ми е меко казано неприятен, да не кажа по-силна дума, че много хора се засягат лично, все едно са родени с фамилията Chanel.

# 127
  • Sofia
Пробвах и новото чучело на Пако Рабан, женския киборг, сестра на робота - нищо не разбрах от него, просто е силен и сладък, а нищо запомнящ се парфюм. На вид ми прилича и на хибрид между баба Яга и Карл Лагерфелд...

Ох, как ме разсмя! SatisfiedSatisfiedSatisfied
И аз го пробвах на летището, даже не мога да кажа нещо лошо, едно голямо сладко НИЩО... Наистина не ги разбирам някои парфюмни извращения защо изобщо се появяват.
Аз днес получих от размяна Nomade Naturelle и в момента страшно ми харесва. Топлина му е трябвала, стеле се разкошно! Нито помен от изгорелите гуми...

# 128
Cutesmallcat, може би Рабан искат именно да ни разсмеят и да дадат по-лек и забавен тон в живота, след всички неприятни събития последните години. Кичът винаги е бил тяхната запазена марка, а изборът на палитра в аромата на двете нови техно-плашила е синтез на всичко модерно в дадения момент. Не смятам, че се взимат на сериозно и ще намерят своите клиенти.

# 129
А със сигурност. Мъжкият робот разбива продажбите.

# 130
  • Sofia
То е ясно, че кичозните бутилки това целят и нямам против, но ароматът на женската е...ми нищо някакво. Мъжкият поне можеш да го запомниш до изхода на парфюмерията, приятен, нищо особено, но женския...
То всичко си намира публиката, тези издания също ще се подредят на нечия тоалетка Simple Smile

# 131
PR надминаха пръскалката с "почистващ препарат" на Moschino. 😆 Адски грозотии са тия роботи!

# 132
Едни парфюмери нямаха ли супер мейнстрийм звучащ парфюм на име Това е боклук? Направен от рециклирани материали-ето това е остроумно....
Москино да кажем, че винаги за били извратени леко, обаче Пако Рабан.... Може би се ориентират към аудитория 14-19, или просто се чудят какво да си изсмучат от пръстите. Да си облекат парфюма в пластмасова  рокличка с обечки и очила, това даже не е провокативно, а откровено безвкусно....
За Шанел си мисля, че ме дразни тази обсебеност с Коко, например от ексклузивите - мебелите на мадмоазел, платовете, адресите, че и статуя която е видяла някога си ... Защо не си кръстят някой парфюм Жорж Санд например - и тя е еманципирана мадама от периода, а са избрали Мисия, еквивалента на зларотърсачка инфлуенсърка... Само ще спечелят ако сменят малко ракурса, но надали....

# 133
  • The Evergreen State
И на мен ми идват малко в повече препратките и асоциациите на всеки Шанелски продукт с Коко Шанел.

Амарето разсмя ме и мен с това роботче. На мен ми е симпатично, прилича ми малко на бухалче.

# 134
Защото идеята за златотърсачка, успяваща използвайки мъжете, звучи много привлекателно за 20-годишните кифли, какъвто им е таргета последните години. Не знам по каква причина, може би ги мързи да вложат повече креативност в рекламна кампания, която да привлече зрялата част от купувачите?

Общи условия

Активация на акаунт