Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 408
  • 586
  •   1
Отговори
# 345
Солена луна, дай му шанс пак в по-хладно време. Момичетата писаха, че е тежичък за сега.

# 346
Солена луна, дай му шанс пак в по-хладно време. Момичетата писаха, че е тежичък за сега.
Не, не ми е тежък изобщо, по скоро ми е лек, мисля, че би му отивало да е по-тежък, може би опушен, по-източен.
Много е лек и свеж, дори вкусен, в базата ми прилича на лимонова бисквитка, а пачулито дори напомня малко на бял шоколад, малко ала Коромандел.

# 347
Олеле откъде дойде това пачули сега, какви са тия неща...

# 348
Олеле откъде дойде това пачули сега, какви са тия неща...
Има има, много вкусно шоколадово пачули напомня Бял шоколад, в комбинацията с ванилия се получава бисквитка, почти гурме

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 20:44 от Солена Луна

# 349
Аз днес поръчах последната останала бройка на Carthusia Terra Mia от Нотино, че ми беше и в кошницата на по-ниска цена... Питах в темата и чаках, чаках някой да ме разубеди, ама вие мълчите като партизани....😂
 Сега Солена луна малко ме разстрои, ама каквото такова... 
Мисля все пак, че има шанс да е мой при условие, че съм отявлен фен на Montale Intense Cafe и Ristretto Intense Cafe. Ще споделя със сигурност.

# 350
  • София
Здравейте, някакви мнения за този бранд
Bibliotheque de Parfum? Продават ги MAKEUP, но ги няма във Фрагрантика.

# 351
Здравейте, някакви мнения за този бранд
Bibliotheque de Parfum? Продават ги MAKEUP, но ги няма във Фрагрантика.
Търсила съм в нета инфо - нищо. Поръчах малки опаковки, докато бяхa под 20 лв, и ги върнах. Идват в кадифени кутийки без целофан. Надписите по кутийките са на украински, брандът се води френски. Помирисах капачетата, доколкото изобщо имаха остатъчен аромат, сториха ми се някакъв вид клонинги.

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 15:04 от Анонимен

# 352
# 353
Изглежда, че правят имитации. Пък и тук във форума има украинци, ако знаят, нека споделят мнения.
 https://parfums.ua/brand/bibliotheque-de-parfum/seriya=dangerous_romance.

# 354
Моят отчет, втора част - днес пристигнаха Carthusia Tuberosa и Shalimar EDP
Carthusia - колебая се дали ми харесва. Отваря с малко сладка и равна комбинация на нещо маслено и сладко, може би въпросното елеми и нещо плодово и сладко , после преминава в тубероза и може би маалалко иланг иланг, някъде дълбоко скрит.
Мек и равен аромат, много нежен. Не знам дали ми пасва, дали ме грабва. Гледам в нотино са свършили малките, ако някой го иска, да пише, ако не и той май пътува обратно
Shalimar edp  накратко много много ми хареса. Изобщо не мисля че е задушлив, термоядрен или дори особено силен, поне не на моята кожа. Започва с прекрасен ярък, не спиртен Бергамонт, много близък до истински, после идва горчива кожа, която на мен ми напомня съвременен нишов аромат,  кожени ръкавици, поводи за езда, бежов кожен салон на автомобил, женствен и елегантен, западняшки ретро (ала Даунтаун Аби примерно) Горчивата нотка асоциирам с швепс - свежа и газирана. Като фон на всичко това върви мощна
сладка, но не захарна ванилия, леко пудрена, но определено не гурманска. Удивява ме балансът между горчиво кисело сладко кожено. И отново както при Нахема, сборът от всички тези нотки има някакво странно енергийно качество, едновременно чувствено и енергизиращо, сякаш нещо предстои всеки момент да се случи.
Сравнявайки двата, Филтре със своите лимонови бисквитки, има същото днк, но не и чувствената драма на Шалимар и ми звучи като неговата мила и усмихната претийн дъщеря

# 355
  • София
Чудя се между Lancome La Nuit Tresor Intense и Shalimar Filtre за поръчка насляпо. Кой е по-дамски, по-мек, топъл и сладък без остри нотки?

# 356
Чудя се между Lancome La Nuit Tresor Intense и Shalimar Filtre за поръчка насляпо. Кой е по-дамски, по-мек, топъл и сладък без остри нотки?
Ако харесваш болшинството предложения на ланком и трезор ще ти допадне. В ланком главният герой за мен е роза "стандарт" , не е много сладка, не много зелена, роза, прилично наситена, каквато участва в 90% от предложенията. Филтре е лимоново-ванилова история. Какви други аромати харесваш? Ако си фен на ланком  предполагам и този ще ти хареса.....

# 357
Нито един от двата.

# 358
  • Бургас
Lancome La Nuit Tresor Intense е хубав парфюм, аз съм за него.Никой от Шалимарите не стават за на сляпо, не рискувай с тях според мен.

# 359
Солена Луна, пробвай още веднъж Туберозата на Carthusia. Нося я сега в жегите и е прелест, отделно че не съм получавала толкова комплименти за парфюм.
Ако се откажеш съм кандидат Heart

Общи условия

Активация на акаунт