Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 341
  • 586
  •   1
Отговори
# 420
И при мен почти всички парфюми са трайни (поне 8 часа), до кожа е явно.

# 421
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Голям фен съм на POL и хич ми не дреме бабичките какво си мислят. Нося си го с най- голямо удоволствие, пръскам смело , това е страхотен парфюм и няма начин шепа геронти да го окупират. Нещо много са се объркали. Лимит може да бъде само кофти химия с кожата, но при мен не е така.
И аз съм му върл поклонник, но както споменаха някои момичета преди това, в Б-г ароматите в които господства розата са много спорни, те са, или силно мразени, или много обичани. И да, хората от моето поколение неимоверно ги свързват с розовите мускалчета от туристическите магазини и това е повлияло поколения парфюмани. В зората на демокрацията, когато получих достъп до луксозната парфюмерия /освен тази, която до тогава се предлагаше в Кореком/ за мен беше немислимо да инвестирам в парфюм с роза. Минаха години за да узрея, да разширя олфактивния си мироглед и в крайна сметка да призная, че именно, тя - розата е царицата на всички цветя и властелин в парфюмерийната индустрия! Flowers Rose

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 23:11 от kolevaangela

# 422
И при мен почти всички парфюми са трайни (поне 8 часа), до кожа е явно.
bell, съгласна съм! Но и до обоняние! Чувствам се щастливка и съм благодарна! Усещам си всички аромати, достатъчно дълго за моя вкус. Изключение правят някой "бели" на Jo Malone, но не ги обичам по-малко, заради това! Уважавам предпочитанията на всички! Моята "царица" в ароматите (засега), е ванилията. Днес си пръснах от мостра, La Vie Est Belle Crystal.
Красив парфюм, но не е за мен!

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 22:02 от Magda Dimitrova

# 423
Портретът  ми мирише точно на мускалче, супер ярко масло плюс дърво и тамян. Но то това според мен му е чарът, но има и нещо благородно в него, не е селска идилия на нивата, ами каменен замък, поне в моите представи
Днес разнасям един нов за мен аромат, един от малкото купен не на сляпо, и затова вече месец не мога да разбера харесва ли ми accendis fiorialux
Още с отварянето ароматът сякаш се развива във височина, много странно усещане, има нещо неземно и етерно в него, комбинирано с нещо много плътско и сочно. Все едно си застанал пред огряно от слънцето дърво, на което има и цветове - османтус и плодове - кайсия,  по - нататък османтуса преминава в подобен на крем за лице аромат и се появява много изящен сякаш порцеланов велур. През цялото време е много искрящ, без да е цитрусов. Идеята на ароматът е историята на принцеса, която се превръща в растението османтус за  да радва хората, и честно още преди да съм прочела, си помислих, че така ухае някоя фея или принцеса....
Искам да пробвам Nooria и особено Luna Dulcius, но за съжаление в магазина нямаха техни тестери. Ако някой случайно ги познава ще се радвам да сподели https://www.fragrantica.com/perfume/Accendis/Fiorialux-46974.html
.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 23:21 от Солена Луна

# 424
  • The Evergreen State
И аз помня розовите мускалчета от едно време но харесвам подобна роза в парфюм. И аз долавям нещо подобно в POL както и в Izia La Niut, Valentino Donna, Miss Dior Rose N'Roses и в още много други (то къде ли няма роза и жасмин), тези се сетих на момента.

Скрит текст:
На Costco открих български продукт, много се зарадвах и си взех - розова вода Alteya (спрейчета в тъмно стъкло розова и лавандулова вода), приятно ми стана и че има добри ревюта за нея и се купува

# 425
Днес се срещнах с два нови за мен парфюма:
Pure eVe / The Different Company, който след 5 часа носене, от които 1 и 1/2 часа спорт се превърна в нежна ванилено-бадемова прелест върху мен. Ужасно женствен, сладък и пристрастяващ. Не харесвам особено ванилия в парфюми, но в тази се влюбих. Имам мостра и ще я нося няколко дни, за да видя как ще ми е като се прафюмирам по обичайния си начин.
Ilio / Diptyque - много ми хареса свежото начало, но от мен изчезна за няма и 1/2 час.

Osmanthus-а на Molinard е все така хубав, но не искам праскови Grinning

# 426
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Моля за мненията ви, има ли разлика в ароматите (и каква), на Guerlain Samsara EdP и EdT? Много харесвам парфюма, а няма къде да пробвам EdT. Днес съм със стар мой любимец - Bvlgari Omnia Crystalline EdT.
Guerlain Samsara EDP се усеща като по-прашлив, докато EDT е плодов и с по-силен иланг. Ирисът не позволява на аромата да стане досаден, а сандаловото дърво е кремообразно. Безкраен и секси - визирам винтидж бутилките в рубинено червен цвят. Въпреки, че по-новите версии /бутилките - пчелни пити/ станаха жертва на реформулации, те все още са добри. И все пак, ако познавате оригинала, дълго ще копнеете за неговата дълбочина, трайност и меките му акорди! Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 12:36 от kolevaangela

# 427
Pure Eve е едно чудо. Много нежен, много чист и не толкова невинен, даже изобщо. Много женствен и секси. Не съм спец по описанията, иначе бих написала повече. Трябва да го изровя отнякъде, за да си го припомня.

# 428
  • The Evergreen State
Анжела страхотно описание на Самсара, ех този Герлен. Срам не срам, не познавам Самсара. Спомням си я в червената бутилка едно време по парфюмериите може и да съм я пробвала тогава но вкуса ми към парфюми беше съвсем друг (търсех предимно цитрусови, плодови и цветни) и вероятно мигновено съм я отписала.
Сега наистина намирам бутилката за секси и ми се струва че ще ми хареса, дано я открия някъде за тест.

# 429
  • Germany
Ако някой страда за червената бутилка на Самсара, да следи в TKMAXX. В последната година доста често го пускат на разпродажби при парфюмите, както направиха навремето с парфюмите на Л'Артизан.
Athena, 99% съм убедена, че не е за теб Самсара, никак даже. Въпреки че по пирамида трябва да е страшно мой, той е от парфюмите, които ме прегазват и състаряват. Санталът и подправките в него са ми толкова мощни, че буквално ме убиват. Има и една силно изразена нотка на сухи орехови листа и на прах, която също не понася на всеки, особено на мен. За мен е силно дървесен, мрачен и меланхоличен, парфюм за арт, специални настроения, трябва да попадне на точната кожа,за да се оцени. Труден парфюм, дори ниската му цена в TKMAXX не може да ме предизвика да го купя.
Парфюм за плаж Olimpea Solar

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 08:10 от kovatcheva

# 430
Направо ме разболява Самсара. Само като чуя името и потръпвам.

# 431
Аз не знам с какъв парфюм ще съм днес, но 2-годишният ми син ще носи Womanity!
Оставих го за 2мин, за да влезна в банята и като излезнах го гледам, че се фъска наволя и се хили.
Сега около него не се диша.
За пореден път ми се затвърждава мнението, че този парфюм е "убиец"! 🤣

Иначе, получих Elie Saab Le Parfum и не е точно мой стил. Много е стилен наистина, но е и много спокоен, уравновесен, премерен . Аз на този етап предпочитам по-крещящи аромати. Ще си го запазя все пак, а ако не ми влезне в употреба, може би ще отиде към майка ми. Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 08:50 от Rocket

# 432
Какво прегазване от Самсара, това е толкова кремест и гушкав аромат, имам асоциация с гушки/целувки от мама, въпреки че никога не го е имала. Просто много миловиден аромат.

# 433
Много зависи от количеството при Самсара, може да е и гушки от мама, може да е и мечешка прегръдка.
Шефът ми навремето само за този парфюм ми каза, че ухае на 100 метра след мен и че е много мощен. Съвсем деликатно се изрази човекът, но стана ясно, че прекалявам. И тогава, когато прекалиш, гази - да.

# 434
Рокет, и при мен се разиграва същото, синчето си хареса TF eau de Soleil blanc и Shalimar, бре, чудно ухае....
Щерката  е набарала мострите, не разпознаваем какво е.
А уж бях заключила.....

Общи условия

Активация на акаунт