Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 343
  • 586
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, парфюмни феи!
Следя ви от години, но все не ми идва ред да пиша. Но и аз съм от вашия отбор на парфюмно пристрастените. Колкото и да имам все намирам някоя нова любов.
Моля, познаващите ексклузивите на Шанел, да ми помогне със съвет. Предснои ми пътуване до Париж и съм решила да се сдобия с поне един от тях😀 Разбира се ще пробвам, но дали ще успея за толкова кратко да се ориентирам, не знам. Та моля да ме посъветвата върху кои да се фокусирам. Искам нещо топло, сладичко, може леко опушено, опияняващо, гушливо, зимно като аромат. Обожавам тонка и ванилия в парфюмите. За ориентир ще кажа, че сред зимните ми любимци са Montale Arabians tonka, Intense cafe, V&R  Flowerbomb nectar, TF Lost cherry, TF Amalfy Rose, Jo Malone Myrrh &Tonka, VC&A Ochid vanilla.
Иначе от Шанелите любим ми е Chance eau tendre, всяко лято изпръсквам по едни 50 мл. Това лято преоткрих Chance eau fraiche, който преди не долюбвах, може би го мъчех зимата, но лятото го разгърна по длуг начин. Другото Шанелче в колекцията ми е Gabrielle.

Благодаря предварително за всяка препоръка!🥰

# 451
Пробвайте, ще се ориентирате. За мен няма нито един, който да отговаря на харесваните от вас.
Може би Коромандел, но той е труден парфюм с много пачули и не се харесва от много хора. Сладки няма, нито гушливи. Това са много елегантни, класически парфюми с леко ретро излъчване и типичен шанел дух.

# 452
Montal
Аз бих обърнала внимание на Коромандел (бяло шоколадово пачули)
Бейж ( бели цветя и мед)
Джърси (ванилия и Лавандула)
Лион (пачули с ванилия и цитрус, може да ви дойде малко мъжки, на мен ми напомня малко на чай)

За съжаление не съм пробвала цялата линия Simple Smile

# 453
Здравейте! Бих искала да Ви попитам дали някой използва Oud lavender (в лилавата опаковка) и ако някой има такъв от къде сте си го закупили, защото аз не го откривам или поне това, което намирам не е сигурно като източник, а държа да бъде оригинален.

# 454
  • До сърцето...
Здравейте! Бих искала да Ви попитам дали някой използва Oud lavender (в лилавата опаковка) ...

Когато питате за даден парфюм, не световно известен, а един от многото арабски, не е лошо да дадете снимка, производител, някакъв ориентир. Така е по-сигурно, че ще Ви се помогне.
За този ли става на въпрос?
Скрит текст:

или

Допълвам: Видях, че втория е бил предлаган от Грабо преди месеци, дебнете там, ще сте спокойна относно оригиналността.

# 455
# 456
  • До сърцето...
или този
Скрит текст:
Този се изписва Aoud Lavender, но нищо чудно и Монтала да има предвид.

# 457
Здравейте! Бих искала да Ви попитам дали някой използва Oud lavender (в лилавата опаковка) ...

Когато питате за даден парфюм, не световно известен, а един от многото арабски, не е лошо да дадете снимка, производител, някакъв ориентир. Така е по-сигурно, че ще Ви се помогне.
За този ли става на въпрос?
Скрит текст:

или

Допълвам: Видях, че втория е бил предлаган от Грабо преди месеци, дебнете там, ще сте спокойна относно оригиналността.
Да, за този става въпрос. Благадаря много.

# 458
Не съм чувала този парфюм, но изглежда, че емаг го предлага.
https://www.emag.bg/arabski-parfjum-ahmed-al-maghribi-oud-lavend … l01/pd/DM9YD4MBM/

# 459
  • София
Здравейте момичета и момчета,
Някой има ли впечатление от Dune Sun на Dior? Ако да, моля да сподели! С търсачката нищо не ми излиза.  Flowers Hibiscus

# 460
Цитат
Здравейте! Бих искала да Ви попитам дали някой използва Oud lavender (в лилавата опаковка) и ако някой има такъв от къде сте си го закупили, защото аз не го откривам или поне това, което намирам не е сигурно като източник, а държа да бъде оригинален.
За мен е ужасен, мазен, тежък, рядко имам такова негативно мнение за парфюм.
Поръчах мостри от страница в инстаграм

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 12:51 от bubanka

# 461
densi, благодаря! Аз също съм с такива очаквания, защото Шанел като цяло са си класа и елегантност. Просто се опитах да подскажа какво ми допада по принцип, но съм сигурна, че ще намеря нова любов при проба, дори и да е различна от това, което в момента си мисля, че ми се иска.
солена луна, благодаря ти за подсказката! Аз също точно на тези съм хвърлила око по описание, но като не съм ги пробвала... Сега със сигурност ще ги душна. Дано се спогодим с някой 😉
Благодаря за отговорите, момичета!

# 462
Привет! Взех почти на сляпо от изпитан сайт тестери на Serge Lutens - Un Bois Vanille и Chergui. Много отдавна съм ги тествала и съм ги добавила към списъка за покупки, но се оказва, че съм забравила аромата им. Сега все едно ги тествам за пръв път. Установявам, че и в двата има нещо общо, някаква нота като одеколон, или пяна за бръснене, или старо червило - нещо от този род. Не знам как иначе да го опиша, но би трябвало да ме разберете, ако има някаква подобна особеност при Serge Lutens. Напомнят ми на един аромат, с който се разделих с колебание, защото хем ми харесваше, хем изскачаше постоянно някаква рязка, одеколонеста ябълка, която ме душеше - Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur. Тук я няма и двата аромата са ми много меки и приятни. Но ми се струват сякаш слабички. Според това, което написах, има ли някаква вероятност да не са оригинални, да търся ли да сравнявам, или всичко си е така с тези два парфюма? Течността на Chergui освен това не е толкова тъмно червена, колкото на снимките в нета.

# 463
Да, винаги има вероятност да не са оригинални, а на тази марка са и отваряеми отгоре, та може да се манипула евентуално течността. Не усещам аз нищо от описаното от вас, нито одеколон нито бръснарски нотки. Ванилията е една от най- добрите ядливи въобще, а Chergui за мен е остър, подправков и мъжки. Не бих го носила аз. Никак не са ми и слаби, особено Chergui. Ванилията е мека и стои близо до кожата. Сега е много топло обаче и всичко си заминава.

# 464
Привет! Взех почти на сляпо от изпитан сайт тестери на Serge Lutens - Un Bois Vanille и Chergui. Много отдавна съм ги тествала и съм ги добавила към списъка за покупки, но се оказва, че съм забравила аромата им. Сега все едно ги тествам за пръв път. Установявам, че и в двата има нещо общо, някаква нота като одеколон, или пяна за бръснене, или старо червило - нещо от този род. Не знам как иначе да го опиша, но би трябвало да ме разберете, ако има някаква подобна особеност при Serge Lutens. Напомнят ми на един аромат, с който се разделих с колебание, защото хем ми харесваше, хем изскачаше постоянно някаква рязка, одеколонеста ябълка, която ме душеше - Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur. Тук я няма и двата аромата са ми много меки и приятни. Но ми се струват сякаш слабички. Според това, което написах, има ли някаква вероятност да не са оригинални, да търся ли да сравнявам, или всичко си е така с тези два парфюма? Течността на Chergui освен това не е толкова тъмно червена, колкото на снимките в нета.
щом сте ги купили от "изпитан сайт", не би трябвало да се притеснявате. И двата са много хубави, като шерги ми е много на сърце. Нищо бръснарско няма и в двата, а шерги е опияняващ, напълно унисекс, аз съм жена и много обичам как ми стои. Трайността е отлична, Бих Ви посъветвала да изчакате с "присъдите", да ги оставите малко и пак да поносите.

Общи условия

Активация на акаунт