АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 674
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Бурса
Къде се намира аптека Попова?
На ул. 27ми юли. Както е църквата св. Никола на центъра, на отсрещната страна в уличката след ъгловото заведение bms българска кухня. Можеш да я видиш и в google.

# 511
Аз бях с be cool, но предния модел. Много съм доволна от нея. Лека и маневрена. Сега гледах какво ли не и реших, че ще си карам с моята. Обмислях да купя новия модел, но реших, че няма мн смисъл, защото тя и друга си е като нова.
А ти имаш ли рецептата на праведния крем? Спомням си, че и аз преди с малката ползвах един с ланолин правен и точно от раз минаваше, но съм я загубила.

Краси, успех утре и ще чакаме новини! 🤞

Краси успех утре! Тони и на мен и при двете раждания са ми вливали окситоксин, но си бяха започнали контракции. Незнам за предизвикване дали не е по някакъв друг начин. Не ти ли обясниха?

За козметиката имам голяма разфасовка на биодерма душ гел за чувствителна кожа, който ползваме с малката, че тя е с атопичен дерматит. Ще го ползвам и за бебето. Взех и мялко на биодерма. За подсичане (за мамите от Варна) вземам правено кремче от аптека Попова. Още с голямата,значи преди 8 години ми го казаха и друго не съм купувала никога. Не съм мазала при всяка смяна. Но има ли нужда мажеш веднъж и забравяш. Поне за моите девойки е вълшебно. Имам си го винаги, защото при момиченцата (моите са на 8 и 4) и сега се случва понякога да се подсекат, през деня градина, училище, я са се избърсали добре, я не...
Имам спомен че една мама беше споменала з количка be cool. Исках да попитам дали е доволна, защото аз двете ги изгледах с jane muum, а сега видях че тия be cool са нещо като подмарка, но на по-достъпна цена и ги заглеждам. Ако не гледах гледах и пак бих си взела jane. Ние още нямаме количка, кошара, столче... има да се пазари. И дрешки не съм прала, но може би защото термина ми е 22.08 и още ми се вижда че има много време. Днес водих децата на плаж, между другото много е пусто по плажовете, чак ми се вижда странно.

Извинете стана дълго, но редовно чета, а рядко се наканвам да пиша 😘

# 512
Браво ester, явно си от сръчните мами, мен хич не ме бива в такива неща Blush
Имаме ли в групата момичета прекарали ковид по време на бременността? Следите ли си           
 д димера?

Аз го карах януари и да, пускаха ми ддимер 3-4 пъти докато не падна обратно, беше повишен

# 513
Къде се намира аптека Попова?
На ул. 27ми юли. Както е църквата св. Никола на центъра, на отсрещната страна в уличката след ъгловото заведение bms българска кухня. Можеш да я видиш и в google.
Далече ми е. Нашата докторка ми беше казвала за някакъв правен крем за подсичане ако се наложило, каза, че бил вълшебен, но беше в някаква аптека около Окръжна болница. Не ми е трябвал и не съм го търсила.

# 514
  • Бурса
Болибон точно до окръжна е другата Попова, пак в гугъл я видях, че аз все съм ходила в тази, за която ти писах.

И.скела мерси за инфото за количката. Рецепта нямам, но ти снимам кремчето, пише му състава.

Лизи и аз карах ковид но през януари и ми беше за втори път. Никой не ми е назначавал да следя д димер

# 515
  • Бургас / Славейков
Браво ester, явно си от сръчните мами, мен хич не ме бива в такива неща Blush
Имаме ли в групата момичета прекарали ковид по време на бременността? Следите ли си           
 д димера?
Всеки месец си следя с димера ,но незнам дали съм карала Ковид.Два пъти през бременността имах някакви симптоми ,но не съм си правила тест.

# 516
Д димера ми беше висок и си биех фраксипарин, после влезе в норма, спрях фраксипарина, започнах аспирин, две седмици пих аспирин и пак ми се е вдигнал двойно Astonished направо само това ми липсва.... Контракции, висок тсх, нисък хемоглобин, скъсена шийка, нисък общ белтък .... Направо вече не знам кое по напред да следя  Confused

# 517
Аз карах ковид през май някъде и нищо не съм следяла. Акушерката не се впечатли като и казах че съм изкарала ковид. Само ми беше паднало много желязото след него, но го оправих за 2 седмици. тук мерят един друг показател за риск тромбоза, но сега не мога да го намеря. При мен беше даже леко занижен след ковид.

# 518
  • Пловдив
Да се включа по темата с болничните: моя 45 дневен е пуснат от 13/06 до 27/07, виждам, че е отчетен в НОИ (обработва се), но все още нямам превод. Притеснявам се, защото имам застъпване с предишния от 14 дена (той приключи на 13/06) и АГ ме увери, че не е проблем застъпване с един ден. Ще почакам още седмица-две и ще говоря и с АГ и със счетоводството на фирмата. Питах и счетоводните мами, увериха ме, че НОИ си прави приравняване... но като няма преведени пари почвам да се шашкам.
Като изключа гадната мускулна крампа на левия крак, нямам стягания, нямам контракции (или поне нищо не усещам), ползвам вече Цикатридина глобули, “да се отпуснат родовите пътища” и скачам като ку ку по 15 ина минути на фитнес топка, за да слезе бебка по-бързо 🙂
Точно с приложението INCI Beauty гледахме с ММ козметиката за малката: всичко е шест. Избраните продукти от нас изглеждат много добре по състав.

# 519
Момичета, някой ще ражда ли със секцио в МД Варна? Може ли да ми драсе лично.

# 520
Bolibon, беше споменала веднъж един сладолед до окръжна 😁Къде се намира?
Аз нямам превод на болничен още за м. Май, сега видях че най накрая е входиран поне....

# 521
Вие плащате ли някаква такса за издаване на болничния? Аз днес платих 50 лв

# 522
Не съм плащала нищо, но минавам по каса. Знам, че издават на още две места в Стара Загора, но там се заплаща.

# 523
Нищо не плащам за болнични

# 524
  • Бургас / Славейков
Аз сутринта се събудих с мускулна крампа .Направо ще кажеш че някой с шиш ми пробива крака.Този път левия.Пих си хапчетата .За високия д димер си продължавам фраксипарин,да ям домати ми каза и две седмици натаспин 2*1,а също така взимам аспирин протект през ден.И пак е висок.

Общи условия

Активация на акаунт