АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 678
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Искам да попитам тези, които са решили да не кърмят на каква марка АМ сте се спряли?
Дано всичко с тези, които са в момента в болница е наред и с бебчетата също.

Лактана Био давах на сина ми последно, сега пак мисля него, ако бебето е ок.

Пердетата дадох на химическо, те и гладят, много е удобно, идват, взимат и връщат чисти и изгладени Wink с килимите ше направя същото, ами да мине още една седмица, че сега ще ни слагат комарници, а и бебе номер 2 от скоро е без памперс, та има вероятност да напишка някой килим

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 19:51 от ShukM

# 496
Здравейте другата седмица ми предстои предизвикване на нормално раждане.
Как точно става това? Тръгна ли при вас раждането ?

# 497
  • София
Краси, успех на секциото. А защо се налага да ти го правят?

АМ с баткото съм ползвала Хип Комбиотик, нямаше проблеми. Но го купих, защото в Шейново тогава даваха такова и исках да си имам за резерва вкъщи, той до 6м беше на кърма иначе.

За болничните - за месец юли ще получим през август.

# 498
Каката беше на смесено хранене и дохранвах с Аптамил комфорт при нужда до 2г.
Бях доволна уж по-добра формула и лесно-смилаема.

# 499
В 31 седмица нашата бебка беше 1700 гр, после бързо навакса. Не се притеснявай, ти си с двечки! Много са си добре Simple Smile

Успех, Краси!

Момичета днес минах на жк, в 31+0гс съм, едното бебе е 1400 гр, а другото 1520 гр, лекаря каза, че са добре, но мен ми се струват малки, спомняте ли си вашите колко бяха в тази седмица? Изписа ми лекарства за контракциите- изоптин и салбутамол wzf, дали някоя мама ги е пила и помогнали ли са?

# 500
Здравейте другата седмица ми предстои предизвикване на нормално раждане.
Как точно става това? Тръгна ли при вас раждането ?

Слагат система окситоцин.
Кога ти е термина, защо искат да предизвикат раждането?

# 501
Колко време е тази система ? Термина ми е на 02.08. На бебка главата и е 9.81 см, отговаряща за 40+2 .

# 502
  • Bulgaria
Изтекоха ми водите, не на веднъж но вече 2 дни текат , падна ми тапата но нямам контракции.Много благодаря на всички за подкрепата.

# 503
Колко време е тази система ? Термина ми е на 02.08. На бебка главата и е 9.81 см, отговаряща за 40+2 .

Мен са ми вкл. такава система, но вече с контракции, засилиха се с нея, станаха по-начесто и по-болезнени. Имах и малко разкритие. Вкл. ми я, за да ускорят раждането.

# 504
Циклогеста ми го поръчват в една аптека, иначе го няма зареден на повечето места, 33 hope от къде си? Ако си от София в аптеката на болница Надежда го има винаги.

Момичета днес минах на жк, в 31+0гс съм, едното бебе е 1400 гр, а другото 1520 гр, лекаря каза, че са добре, но мен ми се струват малки, спомняте ли си вашите колко бяха в тази седмица? Изписа ми лекарства за контракциите- изоптин и салбутамол wzf, дали някоя мама ги е пила и помогнали ли са?

Lizi, на мен ми изписаха салбутамол и магнезий още 2 хапчета, тоест 4х2. Реших да пробвам с магнезия първо няколко дни и значително ми намаляха стяганията. Салбутамолът не съм го почвала, изписан ми е 4х1/4. Относно него докторът каза,че е напълно безвреден и за майката и за бебето.
Ние с теб сме с почти седмица разлика. Миналия петък бях в 31г.с и бебето беше 1.7кг, но излезе че съм с 4 дни напред, мисля размерите им са добри и на твоите бебенца.
Забелязвам,че при мен качва с около 150гр. седмично.
Относно Циклогест,видях си в чудо да го открия по аптеките, вече за пореден път... При вас така ли е?

# 505
  • София
Аз днес съм майстор, направих си едната стена с пясъчна мазилка, а вчера сглобих две маси и 6 стола 😬
Късмет на всички момичета с раждането, чакаме добрите новини ❤️

# 506
Браво ester, явно си от сръчните мами, мен хич не ме бива в такива неща Blush
Имаме ли в групата момичета прекарали ковид по време на бременността? Следите ли си           
 д димера?

# 507
  • Асеновград
Краси, успех утре!

Циклогеста и аз много трудно го намирах, само в 36.6 аптеките го имаше и то само в една в целия град.

Аз днес бях на тонове и преглед, всичко е наред, днес влязох и в 36г.с.
Доктора ми обясни за разликата в грамажите и защо на ехографа излиза едно пък се раждат понякога с голяма разлика от измерванията, колкото по-голямо е бебето толкова по-трудно е да се определи колко тежи, защото отклонението е 15% и с увеличаването на грамажа е нормално отклонението да е по-голямо, сега каза че може да е +- 400гр от това което го е измерил ехографа, то и на ехографа си го пише (говорим за един от най-добрите нови ехографи в страната, не за някоя стара машина както са в държавните болници, там отклонението може и да е 1кг.😅) казвам всичко това, защото много момичета се притесняват за тези грамажи, да не си го слагате много.  Иначе бебчо го измериха 2,730кг.

Относно козметиката, аз само с това приложение обикалям и купувам вече.😅😂 точно заради него не купих судокрема, защото е с ужасен състав, както и бочко, за подсичане съм взела бепантен, и един на алверде с био невен с мн добър състав за ежендневната смяна, пък бепантена няма да го ползвам постоянно мисля.

# 508
  • Бурса
Краси успех утре! Тони и на мен и при двете раждания са ми вливали окситоксин, но си бяха започнали контракции. Незнам за предизвикване дали не е по някакъв друг начин. Не ти ли обясниха?

За козметиката имам голяма разфасовка на биодерма душ гел за чувствителна кожа, който ползваме с малката, че тя е с атопичен дерматит. Ще го ползвам и за бебето. Взех и мялко на биодерма. За подсичане (за мамите от Варна) вземам правено кремче от аптека Попова. Още с голямата,значи преди 8 години ми го казаха и друго не съм купувала никога. Не съм мазала при всяка смяна. Но има ли нужда мажеш веднъж и забравяш. Поне за моите девойки е вълшебно. Имам си го винаги, защото при момиченцата (моите са на 8 и 4) и сега се случва понякога да се подсекат, през деня градина, училище, я са се избърсали добре, я не...
Имам спомен че една мама беше споменала з количка be cool. Исках да попитам дали е доволна, защото аз двете ги изгледах с jane muum, а сега видях че тия be cool са нещо като подмарка, но на по-достъпна цена и ги заглеждам. Ако не гледах гледах и пак бих си взела jane. Ние още нямаме количка, кошара, столче... има да се пазари. И дрешки не съм прала, но може би защото термина ми е 22.08 и още ми се вижда че има много време. Днес водих децата на плаж, между другото много е пусто по плажовете, чак ми се вижда странно.

Извинете стана дълго, но редовно чета, а рядко се наканвам да пиша 😘

# 509
Къде се намира аптека Попова?

Общи условия

Активация на акаунт