АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 39 136
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Королева благодаря за новата тема! ☺

От Пловдив съм аз, но живея в Асеновград, и ще раждам в Пловдив в Селена.
Кате с теб може да се засечем, гледам че термина ти е за края на юли, и на мен секциото ми е за края на Юли. ☺

Ще бъде добре, ако се засечем 🙂 Дано се познаем 😁

# 91
  • Бургас / Славейков
Гледай ти, какви случайни познанства! Момичета, имате ли желание след като ни се родят бебетата и малко се очовечим да се запознаем (говоря за тези, които сме в един град), пък живот и здраве и с другите?
И аз с каката се събирахме Бургаските мами в стария парк в Славейков до църквата.Бяха най -хубавите ми преживявания ,през майчинството.И до ден днешен подържам връзка с поне 5или шест мами .от тогава.За съжаление виждам че от Бургас сме много малко и най -вероятно живеем в различни комплекси.А за първескините ми не мисля .Нито ще пропуснеш идващото раждане ,нито ще го забравиш.Всичко ще бъде наред.

# 92
Момичета малко извън темата за бебетата,да ми препоръчате някаква прахосмукачка по евтинка нещо до 200 лв😏

# 93
Да се впиша в новата красива тема 🌞 Аз не знам дали има смисъл да пиша, в предвид това, че 7 пъти най - малко съм писала за пола на бебето и така и не беше вписан 😆Не че ми е от изключителна важност 😜 Айде още един опит - ще си имам момиченце, от Варна, ще раждам в Окръжна болница 🍀
Saudade, миналата седмица Соня ми даде списъка и каза козметиката да е Хип, тъй като се уверили, че е най добра и бюджетна. Били направили компромис като е имало известен период, където родителите да решават. Не съм питала до сега и не знам, как стои въпроса с епидуралната упойка там?
Някой от Вн, посети ли бебе зоната? Заслужава ли си?

# 94
Здравейте, ще помоля да впишеш и мен с близнаци момиче и момче ❤️💙 термин 05.08!
Аз съм от Шумен, но ще ражда в Тутракан. За сега държа фронта на 8 ми съм на тонове и ще решим дата за секциото!

# 95
Окръжна Варна наистина искат козметика на Хип. И пелените да не са отваряни. Втория път като бях като минаха за козметиката на едното момиче беше на Бочко и не я взеха. Казаха, че не я искат. И лигнина да е от кафевия, попивал по добре. Аз като си тръгвах втория път го оставих на акушерките на родилките бяха толкова щастливи сякаш кой знае какво съм им дала.

# 96
  • София
Момичета малко извън темата за бебетата,да ми препоръчате някаква прахосмукачка по евтинка нещо до 200 лв😏

Аз съм с тази от година и не е мръднала. Тогава беше на промо под 100лв.

https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-samsung-vcc43q0v3b- … get#used-products

# 97
Аз съм от София, ще раждам живот и здраве нормално в Майчин Дом без избор ва екип,  терминът ми е вписан Simple Smile

# 98
Да се впиша в новата красива тема 🌞 Аз не знам дали има смисъл да пиша, в предвид това, че 7 пъти най - малко съм писала за пола на бебето и така и не беше вписан 😆Не че ми е от изключителна важност 😜 Айде още един опит - ще си имам момиченце, от Варна, ще раждам в Окръжна болница 🍀
Saudade, миналата седмица Соня ми даде списъка и каза козметиката да е Хип, тъй като се уверили, че е най добра и бюджетна. Били направили компромис като е имало известен период, където родителите да решават. Не съм питала до сега и не знам, как стои въпроса с епидуралната упойка там?
Някой от Вн, посети ли бебе зоната? Заслужава ли си?

Аз посетих и не останах много очарована.
Според мен не си заслужава, ако си от Варна да ,можеш да направиш една разходка.Марките които участват са Бебо, Мустела, Бебе борса Бебино и още други...

# 99
Аз съм от София и ще раждам в Окръжна.
Наистина ли някъде задължават за използване на определена козметика? Това директно би ме отказало, особено що се касае до Хип, които са осъждани не един и два пъти зараби ужасен състав на бебешките им продукти.

# 100
  • София
Мен изведнъж много ме е хвалано страх от раждането. Много ми е гадно, че ММ няма да може да присъства и не искам да раждам сама. Малка съм и ми е първи път, а бебето ми е голямо и изобщо не знам как ще се справя. Точно до 38с. имам и поправителни изпити за семестъра и целия този месец няма да имам никакво време да се подготвя психически за раждането. Чудя се дали е по-добре просто да се разбера с моята АГ за планово секцио, но не знам ): не че ще бъде лесно или самото възстановяване.. но поне няма да отнеме толкова дълго и да се мъча с часове уплашена и сама по време на самото раждане.

# 101
Да се запиша и аз накрая.

Королева, благодаря за новата тема. Както винаги е много хубава и полезна. Относно водата, препоръчвам ти да вземеш тази джаджа като Меджик (забравих и името), ще ти спести много време. Мисля че я има на разни брандове.
От Пловдив съм, ще раждам в Шотландия . Трябва да се добавя във ФБ да видя с колко от вас се познавам 😂

Барбалена, започни да пиеш желязото редовно. Ако ти е ниско е нормално и да ти пада така имунитета и да караш тежко всеки вирус.

Султи, и мен ме е страх много. Не от самото раждане, а от самото раждане, а от неизвестното. Самото раждане все ще мине, и да е ужасно, ще е поредния ужас който ми се случва. Някак не ме притеснява. Предварително съм се настроила че накрая всичко ще е ок с мен и бебчо. А как ще я караме после е друга тема 😂

Някой попита за възстановяване, тук раждали ми препоръчахп тези неща  за след естествено- лелена превръзка и спрей.

# 102
  • София
Точно това гледах за възстановяване. Ще взема Цикатридина със сигурност, но обмислям и това на Лансинох.

Султри, аз баткото го родих на 22г., тогава нямаше Ковид, но пак раждах сама. Да ти кажа, когато тръгне самото раждане, последното, за което мислиш, е дали ТМ е при теб. Аз му се обадих да му кажа, че ме вкарат в родилна зала и че имам 4см разкритие, това беше някъде към 20ч вечерта. Видиш ли и той, и майка ми (хем два пъти раждала) веднага хванали такси и дошли пред болницата. Видяха до 3ч през нощта, когато родих 🤣. Та той на 2-3 пъти се беше обаждал от регистратура до родилна зала (те го свързваха) като веднъж говорихме и го насолих здраво. Бях с контракции и упойка, чудя се как да не мисля за нищо и да слушам само персонала, а той звъни да пита как съм и защо не съм родила. Повярвай ми, ако беше пред мен, щях да го изгоня, напсувам и не знам какво още. Дълго време обмислях с второто да бъде с мен, но смятам, че така ще се разсейвам от по-важната работа.
Да знаеш, после с изпитите става по-сложно. Моят син го приспивах с всякакви лекции и слушаше предимно теми по икономика в първите си месеци. Обаче, да ти кажа, заслужава си. Дипломирането ми беше, когато той беше на около годинка. Бях безкрайно горда, когато ми казаха името, а аз излезнах с него на ръце да си получа дипломата. Децата са най-голямата мотивация.

# 103
И мен ме е страх от раждането. Надявам се да е нормално, че много ме е страх от операции. Обаче ественото раждане ми е не по-малко страшно Sweat Smile

За желязото, да си го пия казвате... 123 ми беше хемоглобина последно. Ама много капризно това нещо беее... Далеч от прием на магнезий, далеч от прием на млечни далеч от прием на не знам какво...

Давайте, ако има още такива продукти за възстановяване след раждане Grinning Гледах цените в Амазон и тук, че са едни и същи поне това да го поръчам оттук, за продуктите на Лансинох на Вещичка говоря. Чудя се и за такава бутилка за промивки: https://visvitalisbg.com/product/lansinoh-butilka-za-promivki-sled-rajdane

Неизвестна, аз моя го пратих да си поспи. Каква съм патица била Joy Казах му, че не знам колко ще се проточи, да не се мъчи поне той... После не знаеше сън ли е реалност разговора ни след като родих Joy

# 104
Момичета, най-накрая събирам смелост да пиша, че последните дни бяха истински кошмар за мен. Всичко започна след прегледа ми по здравна каса, който мина добре и коремчето на бебчо беше седмица назад, което е допустимо. Два дни по-късно отидох при лекаря ми на частно, който измери корема с 4 седмици назад!! Дефакто, не е мръднал от 1 месец. Казвам ви, щях да припадна и това заключение се взе след 3 минутен преглед с ехографа. Без повторно измерване, без нищо. Накрая ми се казва, няма страшно, бий си фраксипарин, от плацентата е, която си е втора степен..
След всичко това бях смазана, по принцип лакаря на частно ми е колега, един от най-изврстните в града, нормално да заключа, че той е прав, а не лекаря по здравна каса. Не можах да заспя, реших, че още сутринта отидам в близката частна клиника за доплер. Сутринта отидох, доплера беше изцяло в норма, там лекарката ми измери коремче в 32ра седмица, което същп не ме успокои много, но все пак една идея по-добре се почувствах.
Реших да отида и за още едно мнение, на спряганият за най-добър фетален морфолог в града. Молих се на акушерката да ме вмъкне в графика за следващият ден, просто ми беше нереално да стоя и да мисля как бебчо се тормози и не се изхранва… Съгласи се. Е, бях на преглед, човека каза, че коремчето лъже заради позата, измери го три пъти и си отговаря на 33та седмица плюс няколко дни, всъщност изостава с една седмица, каза, че е напълно допустимо. Каза ми толкова подробности, видяхме, че ще има косичка, малкият му мозък бил много добре развит, крачетата са доста дълги, каза, че расте повече на височина, което било разбираемо щом бащата е висок, а той е 1.90м. Направи доплер и той, същото становище, напълно нормален кръвоток към плода, по два параграфа. Обясни ми, че просто не може всички бебета да са по 4кг., каза, че моето ще е 3кг., но това било напълно нормално и бебето се чувствало добре. Плацентата ми била хубава, голяма изхранвала го и така.
Все още не мога да се успокоя, вече вкарана мухата в главата ми, не знам как ще изкарам докато родя. Аз съм много притеснителна, сега си мисля, ами ако всички грешът и само доктора, който ме следи познава… не знам, наистина.
Възможно ли е 3ма лекаря да, казват, че бебето е добре и да грешът? Реално, нямат изгода да ме успокояват, нищо не печелят, но просто се наплаших.
Какво е вашето мнение? Дали мога да се успокоя вече? Иначе от понеделник започвам тонове всяка седмица, за всеки случай..

Общи условия

Активация на акаунт