АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 43 327
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Нали казват, че бебенцата като пораснат е по-трудно да се измерят.. Може и това да е.Не се тревожи, всичко ще е наред! 💜🍀
Стискам палци за добри новини от всички! 🌹

# 391
Момичета какво мислите за тези антистрес пелени? Взели ли сте такива и какви отзиви сте чули?

# 392
Manoela, при мен като имаше изоставане ми препоръчаха следното: лежиш повечко и на ляво, по една Омега на ден за хубав кръвоток, 3 по 1 Магнерот за спокойна матка и повече протеини за самото бебе да расте, в момента е напред

# 393
Здравейте, мами,

Сега се връщам от преглед. В 34 седмица съм, бебка е 2400гр. Докторът каза, че върви едра. Имам разширени вени по едната срамна устна, както и хемороиди и каза, че не препоръчва нормално раждане заради тях. Страх ме е от възстановяването след секцио. Моля ви, ако има родили вече нормално,  с тези проблеми - вени и хемороиди, да дадат съвет. В петък ще отида за още едно мнение. Надявам се всички да сте добре и скоро да се радваме на малки съкровища.

# 394
Manoela, Аз пия протеини на биогейм (ягодата най ми харесва, разбивам с пр. мляко и шейкър ) , за съжаление не можех да си вдигна белтъците само с храна... Така че ти препоръчвам да пробваш, може да ги пиеш по 3 пъти на ден, по две лъжички, аз лично повече от два пъти не успявам да ги пия, става ми тежко, но ако искаш пробвай, не са скъпи и са полезни за бебчетата Blush

Manoela, при мен като имаше изоставане ми препоръчаха следното: лежиш повечко и на ляво, по една Омега на ден за хубав кръвоток, 3 по 1 Магнерот за спокойна матка и повече протеини за самото бебе да расте, в момента е напред

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 16:02 от Lizi:) :)

# 395
Здравейте, мами,

Сега се връщам от преглед. В 34 седмица съм, бебка е 2400гр. Докторът каза, че върви едра. Имам разширени вени по едната срамна устна, както и хемороиди и каза, че не препоръчва нормално раждане заради тях. Страх ме е от възстановяването след секцио. Моля ви, ако има родили вече нормално,  с тези проблеми - вени и хемороиди, да дадат съвет. В петък ще отида за още едно мнение. Надявам се всички да сте добре и скоро да се радваме на малки съкровища.

При първата бременност ми се появиха хемороиди, след раждането и беше доста гадно. Сега към 5-6 месец отново започнаха, но не толкова болезнени и искам отново да раждам нормално и съм сигорна, че ще се възпалят и след това раждане. Със сигорност потърси и второ мнение, това според мен не е сериозна предпоставка да секцио… имайте винаги една наум за доктора, колко е по-добре да извади бебето секцио: печели повече пари и време!

# 396
Някой знае ли по колко контракции е нормално на ден ?

Знам че до 10 е нормално, ако са по-вече и са чести трябва да се обадиш на АГ.

# 397
Всяка втора бременна има хемороиди, това не е предпоставка за секцио.Виж вече за вената не знам. Направи си една бърза консултация със съдов хирург и той ще ти каже как е по - добре .
Маноела , съгласна съм с Милото.Вече си достатъчно напреднала седмица и няма място за стрес.Моето предния път напредваше със седмица , а сега изостава с 4- 5 дена.Докторът не изглеждаше притеснен.В крайна сметка не сме най - едри и не може да очакваме огромни бебета.Може наистина да пиеш протеин ако все пак ще се чувстваш по - спокойна. АЗ междудругото от два три дни попнах да пия от на ММ протеина - той е грахов  ,дали е подходящ за бременни, някоя от вас знае ли ?
За скуката като се излезе болничен....ами не ми е скучно.Постоянно има нещо за шетане - днес прах пердета в кухнята и измих прозорците.За съжаление майка ми и свекърва ми не са мн окей здравословно и се налага да се справям сама и с ММ,когато не е на работа.

# 398
Хемороидите не са сериозна предпоставка за секцио, но разширена вена на срамната устна е. Потърси и второ мнение за твое успокоение. Възстановяването след секцио зависи от самия организъм.

# 399
Аз днес бях при следящата ме по каса за направление за раждане. Мери го бебчо 4 пъти, коремчето е по-мъничко с 1 седмица, но според нея това си е допустимо, а и пише +\- 21 дни на ехографа. Тя го измери 2600кг., което означава, че по нейни мерки е наддало със 150гр за седмица. Прави доплер на пъпна връв, нормален е. Каза, че ще се следим всяка седмица да не тръгне да изостава, но като цяло уж всичко е нормално. За жалост обаче и тя каза, че плацентата е втора към трета степен на стареене.
Утре пък съм на тонове пак, да видим и там как са нещата.
Аз съм много разочарована вече, тотално ми се скапа настроението, като разбрах, че моят лекар на частно излиза в отпуска от 25ти, точно седмицата, в която исках да родя. Сега не знам, къде ще раждам, кога ще раждам, нямам оправен багаж за болницата защото дори не знам къде ще раждам.. имам едно направление за раждане и това е.
В понеделник пък съм си записала час за преглед при лекарят специалист по ФМ, да видим той какво ще каже пак, поне да съм спокойна докато дойде време за раждане..

# 400
Ееее, стига де... Вярно ли разширена вена е предпоставка за секцио??? Аз съм в шок! При мен е така. Освен това също си имам хемороиди. Не искам да раждам секцио... Flushed

# 401
Аз също не искам! В петък ще пиша какво ще каже другият лекар. Пиша много рядко, но чета редовно. Много се радвам, че съществува тази група, за да може да обменяме информация! Пожелавам успех на всички!

Ееее, стига де... Вярно ли разширена вена е предпоставка за секцио??? Аз съм в шок! При мен е така. Освен това също си имам хемороиди. Не искам да раждам секцио... Flushed

# 402
И аз ще се консултирам с моите двама лекари и ще пиша, но ще е по-натам, че при единия бях вчера, а при другия няма часове скоро

# 403
  • София
Вече сякаш всичко им е предпоставка за секцио. Вярно, не са приятни хемороидите, аз също имам, ама чак пък да режат и заради това, вече ми става абсурдно.

Маноела, ти си дребничка, не очаквай бебка да стане 4 кила. Може и да не са я измерили правилно. Всичко ще е наред!

Мони, спокойно, аз също не знам къде ще раждам. Багажът ми е полуготов и седи в кашон, защото чакам свекърва ми да ми върне сака. 🤣

# 404
Еее, полуготов Joy По-напред си от мен. Ама почвам да го оправям, щото ме хваща шубето Grin

Общи условия

Активация на акаунт