АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 684
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
bolibon хубаво си мислех, направо теб да питам, има ли смисъл от Цикатридина. Wink
Ама къде се бутам и аз по други теми... Pensive все ме хокат, или става някакъв спор Grinning
Тука си е най добре Hug
Не ми се е налагало да се мажа, както казах, но и при мен раната е лепена и след това е шито. Първия път като на втория ден ми махнаха дрена и доктора каза отивай в банята, изтъркай хубаво операцията да се измие и няма нужда от превръзки, буквално изпаднах в шок. Очаквах, че имам огромна рана, която той по не знам каква причина не иска да превързва. Като погледнах с предната камера на телефона, ами то кръв и отворено нямаше. Единствените места където се виждаше малко кръв беше дупчиците където минава конеца. Питах да мажа ли с нещо да мине по бързо и той каза, че няма смисъл. Втория път вече си знаех и не се шашках. А хем първия път бях в съзнание, но те си работеха без много да обсъждат. Повече говореха с мен или Папазов или анестезиолога. Постоянно единия от двамата ми задаваше въпроси, доста често повтарящи се, но ми отвличаха вниманието от това, което става.

Аз вкъщи имам Цикратодина спрей, че все някой има рана.

Нина 710396 мойте двамата предните бяха в напречна позиция до началото на 9м. Даже баткото на прегледа в началото на 9м беше още напречно и докторката се чудеше как може да седи така, а беше голямо бебе. Повика ме след няколко дни (3-4) пак на преглед и се беше завъртял вече. Каза ми да застанам по няколко пъти на ден на четири крака, корема да виси свободно за да му освобождавам повече място дано да се завърти. Сестра му беше същата работа, но тя на прегледа в началото на 9м се беше завъртяла вече. Сега не мога да повярвам, че това си е заело правилната позиция от толкова рано. Предния път беше седалищно, сега вече си е както трябва.

Онзи ден обсъждахме и раждането, че ще е секцио. Докторката каза, че ако случайно реша мога да се пробвам и за нормално, стига да намеря доктор, който да се съгласи. Имало достатъчно разлика с второто секцио. Не се каня да се пробвам нормално, защото може да премине към спешно секцио и да се усложнят нещата. А и в Окръжна едва ли има лекар, който ще се съгласи. В Майчин дом знам, че има.
Другата седмица ще ходя пак да пускам кръвна захар, защото стойността била гранична. Пита ме яла ли съм сладко за вечеря, ами не помня. Помня какво вечерях, и че към 16ч изядох около 400гр сладолед, обаче дали след вечеря съм яла сладко нямам спомен. Предупреди ме предния ден до обяд да преключа със сладкото, вечерта в никакъв случай да не ям сладко и да ида да я видим пак, да решим какво ще правим. Аз това за сладкото го знам, ама не винаги го спазвам. Знам, че и алкохол не трябва да се пие предната вечер и поне съм 100% сигурна, че алкохол не съм пила.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 12:08 от bolibon

# 541
  • София
Познавате ли карък? Ето ме. През нощта станах да ходя за не знам си кой път до тоалетна, обаче забравих, че подредих едни чували със стари дрехи в коридора. Съответно се спънах в тях и с целите си 74кг се стоварих на земята. Успях да избегна директен удар в корема, но много се уплаших и ходихме до спешното. Няма да ви обяснявам какъв цирк беше да събудим свекърите да дойдат при баткото, за да не го будим по нощите. До последно си мислеха, че отивам да раждам, а не искаме да кажем. С бебка всичко е наред, но докато стигнем до болницата това дете полудя и се обърна седалищно. Ревах от болка, Ревах от яд. Надявам се да се завърти отново главично, въпреки че вече съм 35+3 и от утре остава един календарен месец до термина ми. Страх ме е от секцио ☹️

# 542
И аз съм по каса, с направление минавам на Лкк и си плащам всеки месец по 40 лв.
 В града ми няма друга комисия...

На жк ме гледат на ехограф всеки месец и ми пускат урина и кръвни, нищо не плащам, даже сега заради този пръстен дето ми сложиха ходя на 14 дни за микробиология и да ми следи шийката, пак не му плащам на лекаря,   въпреки че си е втори преглед с ехограф за месеца.

Вие плащате ли някаква такса за издаване на болничния? Аз днес платих 50 лв

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 12:35 от Lizi:) :)

# 543
  • Бургас / Славейков
Познавате ли карък? Ето ме. През нощта станах да ходя за не знам си кой път до тоалетна, обаче забравих, че подредих едни чували със стари дрехи в коридора. Съответно се спънах в тях и с целите си 74кг се стоварих на земята. Успях да избегна директен удар в корема, но много се уплаших и ходихме до спешното. Няма да ви обяснявам какъв цирк беше да събудим свекърите да дойдат при баткото, за да не го будим по нощите. До последно си мислеха, че отивам да раждам, а не искаме да кажем. С бебка всичко е наред, но докато стигнем до болницата това дете полудя и се обърна седалищно. Ревах от болка, Ревах от яд. Надявам се да се завърти отново главично, въпреки че вече съм 35+3 и от утре остава един календарен месец до термина ми. Страх ме е от секцио ☹️
Ей какви са тия пируети посред нощ.Дано всичко е наред и бебето да се обърне както си беше.Аз за болничните въобще не съм плащала абсолютно нищо.От самото начало съм в болничен.И за 45дневния не съм давала пари.Един единствен път съм плащала 30лв за ехограф.Може би сега като ида пак трябва да платя втори преглед с ехограф и това е.Всичко друго са инджекции и изследвания за които съм давала пари.

# 544
  • София
Неизвестна , ужас ,голям стрес си е било. Добре,че всичко е наред с бебка. Според мен има шанс да се обърне пак,по-нагоре Bolibon е писала,че нейните и двамата са се завъртяли в деветия месец

# 545
Момичетата които сте в 35+ как усещате движенкята на бебенцата? Вчера и днес моята госпожица прави леки движения,взех да се филмирам. Принципно е доста активна и изведнъж мърда по малко.В понеделник бях при АГ уж всичко беше наред,сега ми предстои в сряда преглед.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 12:58 от Милото

# 546
И моето бебе от два дни е по-лениво. Движи се редовно, но не толкова силно. А бях на преглед и всичко беше наред. Не знам нормално ли е?

# 547
Нризвестна, ставаме си тромавички. Добре, че си успяла да избегнеш падането по корем.
Бях писала, че АГ на позната я посъветва да седи на колена и ръце за да висне корема и бебчето да има място да се обърне. Обърна се.

Последните дни като бях бременна клекнах да подредя шкафа, но ми умаляха краката и седнах на земята. ...гооооляма грешка, не можах да стана и като се уплаших.
Допълзях до дивана, но сила ни в ръцете, ни в краката...едва се изправих.
Като цяло останивих след като родих, че мускулите ми са се "стопили". Сланинките седят, но съм отслабнала за 20 дена от раждането съм едно кило под това което забременях.

# 548
35+ съм и моето се движи по-малко, но пък като реши да се изпъва направо имам чувство, че ще пробие от някъде. Чела съм, че е нормално като им стане по-тясно движенията да са по-леки и плавни. А моето конкретно има дни на затишие и почти не се движи и само си побутвам корема, за да я усетя...

# 549
  • Варна
Неизвестна16, ooo какви преживявания! Дано да се завърти пак .. пробвай разни пози и упражнения, които уж помагат.

Иначе аз съм 36 седмица и движенията са цялостно по-плавни. Има си силни изпъквания (надупване) и разни такива, но не е нещо рязко и да ме заболи. По-скоро се изпъва и протяга някак си. Обикновено ми отговаря като ръчкам и прави някакво движение. Но аз сякаш не съм имала някакви силни и болезнени мърдания никога.

# 550
И на мен ми отговаря. Но е някак си като лениво побутване точно. 😀 А преди си беше силно, рязко.

# 551
  • София
Болничният се плаща, когато е от лекарска комисия. По ЗК следящия има право само по 14 дни на месец да издава. След това, ако искаш да ти го удължи, се плаща за комисия. На мен също ми взеха 50 лв. на два пъти, понеже ми го удължаваха. За 45-дневния не се плаща.

# 552
Неизвестна, радвам се че пак леко ви се е разминало и бебето е добре. Стискам палци да се обърне.
Днес съм 35+0. Определено тази седмица бебка е по-ленива, мудна, няма ги лудите премятания от миналата седмица. От време на време явно се надупва и ми изпъква корема, но онези бързи ритничета ги няма. Понякога се разпъва и ме боли отстрани, снощи такава болка там където някога ми бяха яйчниците дори ме събуди 😃
Да помрънкам и аз, не знам как е при вас, но на мен хората много рядко ми отстъпват ред 😕 днес в аптеката имаше голяма опашка, всички ме гледат с големия корем и никой не го отразява.. просто си тръгнах, много ме напряга това бездушие.

# 553
Аз съм 35+3, мърда, движи се, но  няма силни “ритници”, по-плавни са движенията.

Иначе, момата е ~2700, с глава като за 38ма. Доки каза, че тазът ми е широк и това не трябва да ме притеснява. Ама….аз съм си миньонче 😄 160см.
Контракциите ми намаляха, днес съм имала само 2, доста по-добре се чувствам.

# 554
Болничният се плаща, когато е от лекарска комисия. По ЗК следящия има право само по 14 дни на месец да издава. След това, ако искаш да ти го удължи, се плаща за комисия. На мен също ми взеха 50 лв. на два пъти, понеже ми го удължаваха. За 45-дневния не се плаща.

Май зависи от лекарите. Предната бях почти цялата болничен. Имах поне 3 от ЛКК и не съм плащала. Вчера говорих пред лекарката си с друга бременна точно за това, тя беше за болничен, а аз забравих да си занеса картона за 45 дневния. Момичето каза, че е в болничен от 9 седмица и не си е плащала болничните. Питах я, защото се чудех да не се е променило нещо, като чета тук, че си плащате болничните. Лекарката ми не е част от лекарската комисия и работи в Сити клиник.

От вчера си пия почти стриктно магнезия, но не заради контракции, а заради схващания. Жилата, която ми създаваше проблеми и ме болеше днес си е направо супер. Нямам ядове с нея. Не мога да застана на един крак, но не ме боли при всяко движение. Има вероятност обаче просто бебето да е притискало нещо и тази нощ да се е разместило и да е освободило. Защото пък сутринта се събудих по гръб и не ми беше проблем, а беше започнало да ми става лошо като легна по гръб, чак до фазата, в която ще припадна не бях стигнала още, че с баткото и този момент го имаше.

И на мен рядко ми отстъпват ред. Вчера пред лабораторията докато чаках обърках след кого съм и без да искам щях да прередя един мъж, той чакаше с жена си, тя го пазеше явно. Извиних се, че съм сбъркала и онези ми вдигнаха такъв скандал сякаш не знам какво съм направила. След имаше още 3 бременни и всички бяхме в напреднала бременност. Една баба се намеси в скандала и виковете на ония двамата, че срама нямат и ако бил оня някой от нейните синове щяла да ги подпрете с бастуна щом могат да се държат така с бременна жена. И че днешните младите нямали никакво възпитание, мъжа и жената бяха към 50 годишни, но явно за нея бяха млади. Мъжа влезе, бабата продължи да нарежда жената и онази избяга, мъжа излезе от лабораторията, аз влязох и бабата емна пак него на нов ред. Другите преди мен бяха възрастни хора, един дядо дето едва мърдаше ми предложи да мина преди него. Представям си онези двамата какъв скандал щяха да му вдигнат на човека и на мен ако се бях съгласила.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 13:52 от bolibon

Общи условия

Активация на акаунт