Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 004
  • 570
  •   1
Отговори
# 510
Приеха ме за наблюдение… с 2 см разкритие. Не знам защо. Тоновете са добри, контракции имам, ама не са регулярни и почти не са болезнени. Дано се случат нещата и да не стоя просто така тук.

# 511
__minty_coffee__, да е жива и здрава! Бързо възстановяване на теб!

Деска, да се бебеносите успешно! Много хубав цвят.

Tаndimit, леко раждане!

# 512
Аз малко съм нахлула в старата тема 😁
Да, муселинов е слинга, мацката ми го даде за малко безплатно да се упражнявам и носим у дома. Ще видим как ще бъде, днес си кротуваше и спа.

# 513
  • варна
Здравейте момичета. Доста съм изпуснала. Честито на всички мамчета и успех на тези, които още не са родили. На 01.07 в 00: 34 се роди и моята хубавица Мария, 2500 гр и 48 см 🥰

# 514
Един малко позакъснял разказ за моето раждане. Знам, че повечето вече родихме, но все пак го пускам.

Скрит текст:
Терминът ми беше за 19.07.но тъй като ми откриха гестационен диабет, имам и един проблем с окото, а много исках пак да родя нормално, моята АГ ми беше казала, че не трябва да преносвам. И така на 12.07 бях вечерта на тонове и на преглед при нея. На тоновете не се отразиха никакви контракции, въпреки че аз имах периодично, както и стягане на корема много често. Разбрахме се на 19ти да ме приемат и на 20ти да предизивкат раждане, ако не в тръгнало до тогава. Прегледа ме и бях вече с 3 см разкритие, каза, че ще се опита да отлепи малко и плодовия сак за предизвикване на контракции и си казахме дано до утре тръгнв раждане. Още като се прибрах започнаха леки болки по на често. В 12 часа вечерта тъкмо легнах и се чу едно пук, водите започнаха да изтичат, болките си станаха по на често. Дооправих багажа, извикахме една приятелка, която трябваше да стои при каката и малко след 12:30 тръгнахме към болницата. Вече си бях с регулярни контракции през 2-3 минути и впдите продължаваха да изтичат. Стигнахме болницата и дежурния кабинет към 1часа, там вече бях с 5-6 см разкритие. И от там започна екшъна, оказа се,че и трите родилни зали са заети, както казаха "всички решиха да раждат сега". Вкараха не в някаква предрпдилна зала, където подготвят жените за планово секцио, вързаха ми колани за тонове и лежах на една кушетка. Падна се не особено мила акушерка, всички като цяло бяха изнервени, заради това,че беше пренатоварено. Там вепе бях с 8 см разкритие, просто светкавично бяха станали 8. Лежа на кушетката и те ми казват, ами тука ще раждаш, няма къдв другаде. До последно не можех да го осъзная, не ме разбирайте погрешно, но избрах частна болница, за да родя сама в зала, да е таткото с мен, да пререже пъпната връв, да имаме контакт кожа с кожа с бебето. Както беше и с първото ми раждане. Но сега не се случи така, тоест всичко се случи, така както и не съм си представяла. За щастие обаче за около още 40 минути бях с 10 см разкритие, вече нетърпими болки. За епидурална можех да забравя, както и за разхождане до края. То просто в тази заличка нямаше място за нищо. С напъните се справих по-трудно от първия път, можв би защото лежах, бях вързана за коланите, а и бебето беше със задно тилно прилежание. Наложи се да ми натискат корема, за да излезе по-бързо. Веднага я взеха, едва я видях, просто нямаше къде да я сложат и оправят. Сигурно 2 часа по-късно разбрах, колко тежи, колко е дълга и кога точно се роди-2:10...това значи раждане за 2 часа... буквално. Психически ми беше доста стресиращо, физически ибаче беше доста леко. Пак имах разкъсвания, но далеч не толкова колкото с първото дете. Та така, това беше моето скорострелно второ раждане, НЕ по план.

# 515
Един малко позакъснял разказ за моето раждане. Знам, че повечето вече родихме, но все пак го пускам.

Скрит текст:
Терминът ми беше за 19.07.но тъй като ми откриха гестационен диабет, имам и един проблем с окото, а много исках пак да родя нормално, моята АГ ми беше казала, че не трябва да преносвам. И така на 12.07 бях вечерта на тонове и на преглед при нея. На тоновете не се отразиха никакви контракции, въпреки че аз имах периодично, както и стягане на корема много често. Разбрахме се на 19ти да ме приемат и на 20ти да предизивкат раждане, ако не в тръгнало до тогава. Прегледа ме и бях вече с 3 см разкритие, каза, че ще се опита да отлепи малко и плодовия сак за предизвикване на контракции и си казахме дано до утре тръгнв раждане. Още като се прибрах започнаха леки болки по на често. В 12 часа вечерта тъкмо легнах и се чу едно пук, водите започнаха да изтичат, болките си станаха по на често. Дооправих багажа, извикахме една приятелка, която трябваше да стои при каката и малко след 12:30 тръгнахме към болницата. Вече си бях с регулярни контракции през 2-3 минути и впдите продължаваха да изтичат. Стигнахме болницата и дежурния кабинет към 1часа, там вече бях с 5-6 см разкритие. И от там започна екшъна, оказа се,че и трите родилни зали са заети, както казаха "всички решиха да раждат сега". Вкараха не в някаква предрпдилна зала, където подготвят жените за планово секцио, вързаха ми колани за тонове и лежах на една кушетка. Падна се не особено мила акушерка, всички като цяло бяха изнервени, заради това,че беше пренатоварено. Там вепе бях с 8 см разкритие, просто светкавично бяха станали 8. Лежа на кушетката и те ми казват, ами тука ще раждаш, няма къдв другаде. До последно не можех да го осъзная, не ме разбирайте погрешно, но избрах частна болница, за да родя сама в зала, да е таткото с мен, да пререже пъпната връв, да имаме контакт кожа с кожа с бебето. Както беше и с първото ми раждане. Но сега не се случи така, тоест всичко се случи, така както и не съм си представяла. За щастие обаче за около още 40 минути бях с 10 см разкритие, вече нетърпими болки. За епидурална можех да забравя, както и за разхождане до края. То просто в тази заличка нямаше място за нищо. С напъните се справих по-трудно от първия път, можв би защото лежах, бях вързана за коланите, а и бебето беше със задно тилно прилежание. Наложи се да ми натискат корема, за да излезе по-бързо. Веднага я взеха, едва я видях, просто нямаше къде да я сложат и оправят. Сигурно 2 часа по-късно разбрах, колко тежи, колко е дълга и кога точно се роди-2:10...това значи раждане за 2 часа... буквално. Психически ми беше доста стресиращо, физически ибаче беше доста леко. Пак имах разкъсвания, но далеч не толкова колкото с първото дете. Та така, това беше моето скорострелно второ раждане, НЕ по план.

Понякога си правим сметки без кръчмарят 😄 Как ми напомни за моето раждане дето стана за 2 часа, а имах намерение да пътувам на 90км 😄

# 516

Скрит текст:
Честито бебче, чета ви разказите с удоволствие, аз съм от августовските мами, но и вас ви следя ❤️ Та за коя болница става въпрос ако е удобно? И това отлепване на сака боли ли?

# 517
  • Замък сред облаците
Отлепването е дискомфортно повече, но се изтърпява. Обаче все пак зависи от лекаря.

# 518

Скрит текст:
Честито бебче, чета ви разказите с удоволствие, аз съм от августовските мами, но и вас ви следя ❤️ Та за коя болница става въпрос ако е удобно? И това отлепване на сака боли ли?
Изобщо не ме боля, но моята лекарка е супер внимателна, нищо не усетих. Иначе болницата е Надежда. Като цяло съм много доволна, особено от престоя си след раждането. Но просто имах "късмета" да тръгна да раждам, когато и много други бебета бяха решили да се появят в този момент Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 16:31 от philipa_

# 519
тази сутрин ще ни изписват с малката, нямам търпение и сън не ме лови! Болката поотмина, но преживяването още ми е прясно така че споделям в скрит текст:

Скрит текст:
В последните седмици ( 37, 38, 39 ) усещах контракции с леки менструални болки, но ту идваха, ту отминаваха - имах около 1см разкритие което не мърдаше, лекарката каза че може дори и да пренося. Чаках контролен преглед на 22ри да видим дали ще се наложи да ме индуцират. На 21ви през целия ден ми се посвиваше корема и към 19:30 започнах да си измервам - бяха по около 30-40 секунди, през 7-8 минути. Реших че така може да си върви с часове и легнах да си почивам. Да, ама, менструалните болки се засилиха и тъкмо си мислех ‘сега сутринта ще отида и ще съм с 3-4см разкритие’ и в 21:30 хоп - чух 3 избълбуквания и тръгна прословутото напишкване.

Хванах мъжа и му казах да пали колата. В 10 и нещо бяхме вече там, дежурната акушерка ме прегледа, бях с 6см разкритие. Хванаха ме да подписвам някакви документи, а се оказа че съм си забравила личната карта… Мъжа хоп обратно към вкъщи да я вземе… След 20тина минути екипа беше събран а болките рязко станаха направо. епоносими, лекарката ми ме прегледа и каза че съм с пълно разкритие и бебка напира да излиза. Преместихме се в родилната зала и се наложи да изтърпя 3-4 контракции преди да ми позволят да напъвам, за да може да се намести главичката хубаво. Хич не беше лесно, едвам си поемах въздух и се опитвах да не крещя, а като стана време за напъването направо не ми се вярваше. 2-3 контракции напъвах с всичка сила, лекарката буташе отгоре да помага но нямаше как да мине и се наложи да ме кръцнат.

Радвам се много че ми се размина само с това и не се наложи секцио или форцепс.. На последния напън ми причерня, чувах как акушерките ми говорят, но гласовете им ставаха все по-заглушени - помислих си край, губя съзнание, и в следващия момент хоп - пльоснаха ми едно малко, меко и топло ревящо бебче на гърдите. След като излезе плацентата взеха бебето да го оправят и ме приспаха за шевовете.

Мъжа се оказа че бил в коридора и през цялото време е слушал как викам, като се свестих от упойката му дадоха да дойде да ме види за малко, после донесоха и бебка, и след това ме оставиха да полежа сама около час два. В 11:30 родих, 1 час шевове, в 2:30 ме изкараха от реанимацията, в 6:00 раздвижване.. Изобщо не мигнах между 2 и 6, после целия ден ми беше като сън.

Вчера най-накрая се посвестих, поотминаха болките, успях да ходя до тоалетната без проблеми и вече съм щастлива. Страшен екшън беше, адски болки, но както знаем всички абсолютно си заслужаваше! Радвам се че мина бързо защото можеше да е много по-сложно, а най-важното е че бебка е жива и здрава и мога да си я гушкам и да й се радвам!!!

# 520
1 вечер престой и обратно вкъщи да си чакам с моите 2 см и никакви други признаци. Май само аз останах, днес детенце заминава при баба и аз ще си чакам краен срок вторник. Много е тегаво това с преносването, човек започва да се чуди времето ли е спряло или какво?

# 521
И аз още си чакам. Направо ме хванаха всички видове нерви Joy
Надявам се само този път като отида да раждам да съм и аз с разкритие, че предния път ме предизвикаха, и трябваше всички контракции да изтърпя вързана за абокат.

# 522
Здравейте, извинявам се, че така нахълтвам в темата ви! Честито на всички родили, бъдете здрави и спокойни!
Да се представя: на 35 години (прясно навършени Grin ), първа бременност с термин 29.07, момиченце. От Варна съм, ще раждам в Окръжна без екип (след като избраният доктор ще е в отпуска, следващият в списъка е неоткриваем и се предадох Grin ). За сега плановете са за естествено раждане.
На 19.07 бях на тонове, засякоха контракции, които аз не усещам. Провериха за разкритие- 1см, нито тапа ми е падала, нито болезнени контракции имам, поне за сега. Та седя и си чакам. Утре пак съм за запис, да видим той какво ще покаже.
Имам един въпрос. Понеже сме на квартира и няма много място за дървена кошара, взехме мини кошара на Кика бу (прилагам линк https://www.hippoland.net/kikkaboo-mini-koshara-koshche-welcome- … beige-31003010064 ). Та въпросът ми е имали някой същото и дали знае какъв размер чаршафи трябват (много съм неориентирана), също и дали матрачето е достатъчно ( 3см. като под него е дървена подложка)?
Благодаря на всички изчели поста на чисто новия потребител в БГмамма!

# 523
Добре дошла the crab_nebula
И аз съм същия термин, но втора бременност. Нашето легълце е друго, но просто го измери или виж размерите в нета и отиди да ти ушият чаршафчета. Аз лично директно в магазин в който продават платове за чаршафи влязох, избрах си шарки и си направих няколко комплекта. Просто тези които харесах бяха все по 100лв комплекта и ми се стори супер абсурдно.

# 524
the crab_nebula, продават се комплекти. Например https://www.hippoland.net/kikkaboo-spalen-komplekt-5-chasti-za-m … -time-41101050046 , но реално ти трябва само долен чаршаф. Когато купувах нашата преди 2 години не намерих такива комплекти и затова взех за кошара 60х120 и ги подгъвах. Така си спестих да купувам после за кошарата Grinning
Матракът е достатъчен за дете до 9 кг.

Общи условия

Активация на акаунт