Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 50 480
  • 570
  •   1
Отговори
# 90
за кърменето искам да спомена - не се отказвайте и питайте. В Шейново например акушерките се оказаха доста сговорчиви и днес ми показаха какво точно да правя, а съм с плоски зърна и се бях поотказала Simple Smile Оказа се че въпреки всичко изчетено и изгледано трябва някой път някой дя ти покаже

Я издай тайната, че и при мен май там е проблемът.

# 91
Затишие пред бебевалеж 😁 аз снощи имах контракции, но явно си бяха само подготвителни. Засякох ги 4 през 20мин, легнах да спя и нищо не се случи през нощта. Продължаваме да си чакаме, ще видим утре на прегледа какво ще кажат.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 21:17 от deska90

# 92
Момичета, имате ли вагинално течение? Имам още от началото на бременността, АГ каза, че е нормално тогава, даже много жени си ходели с превръзки, за да запазят бельото си.
Може би, защото минава термин и затова се филмирам, но хей така - справка за лично успокоение.

# 93
  • Замък сред облаците
По-слабо от преди като че ли. Намаля последните две седмици като се позамисля.

# 94
Цялата бременност си ходя с превръзки. Към края и при мен намаля.

Я да добавя
Пуснах нова тема във форума с наборчетата. Нали ще се изнесем там като се родят всичките ни юлчета https://m.bg-mamma.com/?topic=1462224

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 20:53 от fillme

# 95
Здравейте момичета, чета редовно темите, но все не успявам да напиша по-дълъг коментар.

Честито на всички родили майки, пожелавам ви много прекрасни изживявания с бебоците Sparkling Heart Sparkling Heart Sparkling Heart Много благодаря за искрените, интересни и полезно-мотивационни истории как е преминало раждането.

На всички, на които предстои раждане, надявам се последните дни/седмици от бременността и раждането да минат леко. Gift HeartGift HeartGift Heart

На мен ми станаха любими не само въпросите "роди ли вече", но и залозите кога ще се роди (ден и седмица). Общо взето всеки разговор, който аз и ММ провеждаме по телефона започва с това.

Относно подготовката - от месец и нещо спрях да гледам видеа и да чета книги. Преди това се опитвах да чета/гледам редовно, но нещо и аз стигнах до извода, че като дойде практиката ще действам според ситуацията и интуицията.

Една приятелка, която роди естествено (със шевове) миналата година, ми препоръча Vagisan интимен гел. Помагал ѝ за успокояване на интима след раждането. Досега не го бях ползвала, но си взех да имам за болницата (и след това).

@banbinda - и аз имам - доколкото знам течението е част от подготовката на организма за раждането, така че не мисля, че има какво да се притесняваш (освен ако няма неприятна миризма, сърбеж и др. симптоми за проблем).

# 96
Аз си имам бая обилно течение, всеки ден от следобед до привечер почва, а МБ си е чиста, АГ каза, че е добър знак, че влагалището се овлажнява и поддържа нормална среда.

Аз май нямам контракции, коремът ми става твърд, но толкова... не усещам това, което масово се описва като контракция, но бебето натиска яко пикочния мехур и постоянно имам едно чувство за дискомфорт. Моят корем като че ли не се е смъкнал още, но от няколко дни усетих да ми тежи,  а крачката направо  са ми на динички Sad

# 97
ами позицията ми не беше правилна, трябваше наистина да сложа възглавница - болничната на краката, после да му мушна ръчичката наистина и да го прилепя плътно до себе ви в права линия, както учат по видеата, но някакси докато не ми показаха не ставаше. Въпреки това през протекторите му е трудно и го дохранвам/ трябва да го дохранвам с доизцеждане или АМ, за да получава калории, а и той бързо се уморява. Успехът беше че въобще засука за мен.

В крайна сметка се чух с консултантка, която смята че най-доброто което може да се направи е да кърмя без протектори. Според нея 99 процента от плоските зърна не са наистина плоски, а е въпрос на техника. Ще дойде вкъщи като се приберем. Доста ми е трудно психически, понеже имам чувството че си мъча детето, но се надявам като се прибера вкъщи да слегнат емоциите и да ни се получи по-добре Simple Smile

за кърменето искам да спомена - не се отказвайте и питайте. В Шейново например акушерките се оказаха доста сговорчиви и днес ми показаха какво точно да правя, а съм с плоски зърна и се бях поотказала Simple Smile Оказа се че въпреки всичко изчетено и изгледано трябва някой път някой дя ти покаже

Я издай тайната, че и при мен май там е проблемът.

# 98
И аз като Мексикана няма контакции.Терминът ми е на 9-ти. корема не се е смъкнал и съм дежурна в WC-то.Течение почти нямам , но новопоявилите ми се хемороиди се активизират явно.Единият кърви даже ,ако се налага да се напъвам много време ще е чудо ,но каквото такова.Да мине всичко благополучно,това е важното.

# 99
И аз съм с течение от почти началото. Всички мб бяха чисти. Не съм забелязала да е намалило сега, но постоянно дебна за тапи, води и т.н. знам, че звучи смешно, но предният път въобще не разбрах кога падна тая тапа, а и водите кога изтекоха, май беше в болницата, но хич не се сещам със сигурност.
За кърменето и аз така в началото си мислех,че все не правя нещо както трябва, че не засуква добре. Като че ли като "открих" позицията да кърмя в легнало положение и се получиха по-добре нещата.

# 100
Гушке, без да си мислиш такива неща, не мъчиш детето, учите се взаимно!

И аз бих казала, че малко намаля течението ми, но си го имам от началото на бременността все с чисти МБ и без сърбежи и т.н. Ходя и аз с ежедневни превръзки от самото начало.

# 101
Не бих казала, че имам обилно течение. Слагам си вечер цикатридина вагинални овули и само тогава е повече.
philipa_ въобще не е смешно, термина чука на вратата и аз се оглеждам при всяко ходене до тоалетна, особено нощем.
И преди съм споменавала - и на мен ми казаха, че съм с плоски зърна, а бебка засука от раз. Не знам как го преценеват. Вчера под душа забелязах, че ми се е оформило зърното и има мънички капчици коластра.
Малко по малко се трупат нещата, но още нищо.

За краката не ми се коментира, перманентно са подути вече в тази жега няма спасение. Че и боли като стъпвам й направо съм баба меца.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 21:56 от deska90

# 102
Маги, коя е консултантката и аз мисля като се приберем вкъщи да извикам. Пробвах с позициите от видеата, но болничната възглавница е огромна и не става, не си намирам място и знам, че позата не е правилна. Със силиконовите зърна уж суче, но не знам дали наистина приема и дохранвам после, най-ме е яд, че източената кърма трябва да я хвърлям, а да давам ам.. Нас ни задържаха заради жълтеница..

# 103
Мамите  с опит, кажете има ли смисъл да мъкна помпа в болницата или да изчакам при нужда таткото да я донесе?

# 104
  • София
При мен едното зърно си остана плоско, другото бебока го изкара. Grinning Но това не се даде миналия път и заради него кърмех с протектори, ще видим сега дали бебата ще го извади Grinning Ох гушке като ти четях коментара си припомних абсолютно всичко до най-малката подробност, нямам търпение пак да се кърмим Heart Аз от няколко дни имам чести бракстън хикс контракции, но гледам да не им обръщам внимание, седя си на едно място докато отминат. Утре ще ходя да давам кръв и урина и после с баткото пак на лекар, че почна да кашля нещо. Направо ми писна от лекари, честно! Иначе днес толкова мило ми стана, извади уокъра и взе да го чисти, накара баща му да му смени батериите за да може да го ползва сестра му. Ма викам тя няма да ходи скоро, той нищо. После обяснява на баща си, че трябва да чисти, защото след една седмица ще дойде бебето и баба му и трябва да е чисто. Накара ни да монтираме бебешкия Бритакс до неговия в колата и на всички обяснява, че там ще е сестра му. Изобщо, всички сме в голяма еуфория. Аз изпрах бебешките дрехи, наредих всичко и шоколадите за болницата взех дори. Не се сещам още нещо какво да направя, а не ме свърта. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт