Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е кърменето и какви са проблемите, свързани с него?
Какви са препоръките за справяне със сърбежа по тялото по време на бременност?
Какви са методите за почистване на епизиотомия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е кърменето и какви са проблемите, свързани с него?
Кърменето може да бъде предизвикателство за много майки. Някои жени изпитват проблеми като плоски зърна, трудности при изцеждане и прекъсване на кърмата поради психични фактори. Опитът на една майка показва, че силиконовите протектори за гърди могат да помогнат. Важно е да се консултирате с лекар, ако срещнете проблеми с кърменето.
-
Какви са препоръките за справяне със сърбежа по тялото по време на бременност?
Сърбежът по тялото по време на бременност може да бъде причинен от различни фактори. Препоръчително е да се консултирате с лекар за диагноза и лечение. Междувременно можете да опитате отвара от билки, сода за къпане или мазане или оцет, който помага за облекчаване на сърбежа, но е само временно решение и може да изсуши кожата. Важно е да получите професионална консултация за намиране на подходящо лечение.
-
Какви са методите за почистване на епизиотомия?
За почистване на епизиотомия се препоръчва използването на вода, гел Гинексид и отвара от смрадлика. Смрадликата се приготвя чрез варене на 50 грама листа от смрадлика в един литър кипяща вода за 20 минути, след което се оставя да престои един час при стайна температура. След използване на отварата от смрадлика, тя трябва да се изплакне с вода. Важно е да се консултирате с лекар за правилното почистване и грижи за епизиотомията.
-
Какви са методите за справяне с безсънието по време на бременност?
-
Какво е преносване и как се установява?
Оказа се че въпреки всичко изчетено и изгледано трябва някой път някой дя ти покаже

Но това не се даде миналия път и заради него кърмех с протектори, ще видим сега дали бебата ще го извади
Аз от няколко дни имам чести бракстън хикс контракции, но гледам да не им обръщам внимание, седя си на едно място докато отминат. Утре ще ходя да давам кръв и урина и после с баткото пак на лекар, че почна да кашля нещо. Направо ми писна от лекари, честно! Иначе днес толкова мило ми стана, извади уокъра и взе да го чисти, накара баща му да му смени батериите за да може да го ползва сестра му. Ма викам тя няма да ходи скоро, той нищо. После обяснява на баща си, че трябва да чисти, защото след една седмица ще дойде бебето и баба му и трябва да е чисто. Накара ни да монтираме бебешкия Бритакс до неговия в колата и на всички обяснява, че там ще е сестра му. Изобщо, всички сме в голяма еуфория. Аз изпрах бебешките дрехи, наредих всичко и шоколадите за болницата взех дори. Не се сещам още нещо какво да направя, а не ме свърта.