Лидл 165 - юлски раздумки

• 76 572
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 750
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Питам за мултифункционалния чопър на Silvercrest за 24.99лв. не за ръчния
Мда, такъв коментирахме, като писах...
Да разбирам, че това е прословутия чопър, за който говорихме преди две седмици и неуспешно търсих тогава, ясно. Мерси Морена.

# 751
В предишната тема ли сте го обсъждали? Аз даже не видях, че е мултифункционален, а само че е чопър. Grinning Ама лук, чушка и морков все трябва да нареже.. Връщам се назад да търся мнения.

# 752
Другата седмица виждам, че пускат уред за сушене. Тъкмо щях да поръчвам на Горение (от темата за сушене тук) и сега съм разколебана - кой  да е. Разликата е 10лв, та не е въпрос за цена, а коя е по-добра, ефективна и по-малко шумна.

А днес машината за паста бива ли я, че я чаках от доста време, но сякаш беше по-евтина, то какво ли се учудвам на цената.
Аз имам уреда на Горение. Има възможност тавите да се разполагат на по-голяма височина една от друга, което за мен е важно - могат да се слагат по обемисти неща за сушене. Не знам тая от Лидъл дали има тази опция.

# 753
  • Sofia
В предишната тема ли сте го обсъждали? Аз даже не видях, че е мултифункционален, а само че е чопър. Grinning Ама лук, чушка и морков все трябва да нареже.. Връщам се назад да търся мнения.
Мисля, че предния беше само с единия нож, а този е с още две приставки, та мултифункционален...
Аз съм от нехаресващите го лидълския, понеже моят Браун е със същата мощност, но как доби/кълца мели...

# 754
Някой дали има идея дали филтрите Maxfor на Aquaphor и Maxtra на Brita са еднакви? Пукна ми се каната Брита, а имам доста филтри и гледам, че от понеделник ще има кани Аквафор в Лидл...
И за да не е само въпрос, да похваля /ама мноооого да го похваля Laughing /  сладоледа с мента в кутии по 6бр който е. Страхотен, наситен ментов вкус!

# 755
alllllimei, кое не е точно в рецептата?
Другите продукти за посочени по опаковки с конкретни продукти от Лидл, а супена лъжица вкъщи предполагам всеки има...
Не съм казвала, че рецептата не е точна. Само попитах за грамажа на отделните продукти, ако някой иска да ме ориентира.

Не знам разфасовките на Лидл наизуст, а пък кондензирано мляко от тях никога не съм купувала и изобщо не съм наясно колко е голяма опаковката. Пък и напоследък, покрай непрестанното провишение на цените, на доста продукти смалиха количествата, така че понятието една кутия, малко пакетче и т.н. не са постоянни във времето, за съжаление. Simple Smile
Просто предпочитам да си служа с универсалните мерителни единици за тегло и обем, затова помолих за помощ и разяснение.
Вкъщи имам три вида супени лъжици със значителна разлика в размера, така че не разбирам иронията... ? Unamused

Благодаря на akashy_87 за любезния отговор. Blush

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 15:50 от alllllimei

# 756
  • София
Ирония няма. Идеята е, че след като няма точни мерки, значи те не са важни. Simple Smile

# 757
Здравейте! Много хубава темичка си имате😍. Наскоро я намерих и се надявах да можете да ми помогнете. Във приложението ще има ,от утре,купон за оризовки на Sondey(в спойлер ще се опитам да оставя скрийншот,дано се получи🤞),но днес гледах да ги намеря къде са и няма и няма. Търсих при чипсовете понеже там са и оризовите чипсове(много любими у нас😋)и ми беше логично и тези да са там,но не. После търсих при солетите,при био нещата и при сладките неща на Sondey,но не ги видях, а всичко друго от брошурите за другата и тази седмица го видях и намерих😭. Ще съм много благодарна,ако можете да ми помогнете! 💖
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 15:47 от Tebyy52

# 758
При вас има ли от вафлите Морени MAXX, че в няколко филиала нямаше?
Почвам да си мисля, да не би някой да е хакнал приложението и да са се паднали прекалено много бройки от скречовете за по 1 ст., затова да са ги скрили, че да не фалират LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 15:59 от alllllimei

# 759
Здравейте! Много хубава темичка си имате😍. Наскоро я намерих и се надявах да можете да ми помогнете. Във приложението ще има ,от утре,купон за оризовки на Sondey(в спойлер ще се опитам да оставя скрийншот,дано се получи🤞),но днес гледах да ги намеря къде са и няма и няма. Търсих при чипсовете понеже там са и оризовите чипсове(много любими у нас😋)и ми беше логично и тези да са там,но не. После търсих при солетите,при био нещата и при сладките неща на Sondey,но не ги видях, а всичко друго от брошурите за другата и тази седмица го видях и намерих😭. Ще съм много благодарна,ако можете да ми помогнете! 💖
Скрит текст:
Стоят при хляба, хлебчетата за бургери и сухарите

# 760
  • Перник
Скрит текст:
Стоят при хляба, хлебчетата за бургери и сухарите

При нас са веднага след кафето и чая.

# 761
  • Бургас
Другата седмица виждам, че пускат уред за сушене. Тъкмо щях да поръчвам на Горение (от темата за сушене тук) и сега съм разколебана - кой  да е. Разликата е 10лв, та не е въпрос за цена, а коя е по-добра, ефективна и по-малко шумна.
...
Лидълската я имам от една разпродажба за 15лв, което си беше чиста далавера и моментално я грабнах с мълчаливото одобрение на половинката. За шум - шумна е доста и ако се предвижда да работи нощем, добре е да е в друга стая и на затворена врата. Тавичките могат да се нагласят на 2 височини една спрямо друга, температурата се регулира лесно, времето също. Сравнение с други модели и марки не мога да направя (пробвала съм само една доста по-профи преди години, която беше по-тиха и като че ли по-ефективна, но и парите ѝ бяха доста повечко).

Крема сиренето ни лека-полека чукна петарката вече! 4,99 ми взеха вчера за него Disappointed За успокоение взех биващи чери доматки за 4,50лв/кг и от хубавите череши по 3,49лв/кг. Поглеждайки дигиталните си бележки, установих че съм пазарувала точно 4 пъти този месец за общо 145лв, което на тези им цени е нищо в сравнение с пазаруването ми там преди време... Те губят, аз пестя Wink

Потърсих вчера кренвирши за наследника, но нито тези с марка Клийн лейбъл имаше, нито детските свински, а само такива взимам обикновено. Навсякъде ли е така или при нас липсват само?

# 762
И при нас оризовките стоят около хлябовете.🙂
Чопърът става, аз съм от харесващите го.  Само да уточня, че е с 260 вата мощност, а за парченца месо доста по-добре се справя чопърът им със стъклена купа. Мисля, че той е с мощност 500 вата, с по-голяма купа, но и с друга цена. Но мисля, че не е редно да се очаква от чопър за 20-25 лв да смила и парченца месо- не и, ако това не е изрично упоменато някъде в описанието му!😉 Със зеленчуци, ядки, шоколад, зелени подправки и прочие се справя чудесно.
Натка, има и ел. пили с "писалка" и с далеч по-висока мощност и с много повече обороти, но и на друга цена. Отделно че за естествени нокти не е нужна по-голяма мощност, че по-скоро ще навреди...И аз вероятно не бих взела лидълската пила при настоящите им условия за връщане...

# 763
  • София
Относно машината за сушене, вземи си Горенье-то.

# 764
  • Sofia
... не и, ако това не е изрично упоменато някъде в описанието му!😉 Със зеленчуци, ядки, шоколад, зелени подправки и прочие се справя чудесно. ...
Дават го и за трошене на лед, та освен каната да е стъклена...

Общи условия

Активация на акаунт