Родени през м. май 2022

• 11 712
  • 324
  •   1
Отговори
# 105
Да не е от млякото? И при нас беше мн трудно и ако не му сгъна крачетата не можеше, но откакто го смених се оправи.
Irinak,

И моя господин започна да реве веднага след ядене и мислех, че иска още и два пъти му правя, но не иска. Веднага го изпраям на рамото и спира. Не знам защо.
И ние сме изцяло на АМ, но тъкмо като навърши 2 месеца минахме на 6 хрянения. Според мен е рано за 5 и такива големи интервали. Поне за моето бебе. Ако сам си направи такъв режим тогава. А с това да намериш правишното мляко е ад. Все нещо не е ок. Аз смених 3-4 докато открия с кое му е добре.

И моята госпожица е на АМ изцяло от почти месец и също плаче след всяко хранене, не знам какво е това. Ако минава като хо изправиш на рамо е от въздуха в коремчето. На нашата не ѝ минава, а се оригва по-силно от баща си 😂
Как се изхождат вашите бебоци? Нашата, милата много трудно ходи Sad много мъки, много напъване, много рев … дори без да има запек :/ Даваме пробиотик ама .. пак мъка :/
И ние ядем ръце яко последните дни 😂

# 106
Да не е от млякото? И при нас беше мн трудно и ако не му сгъна крачетата не можеше, но откакто го смених се оправи.

Ами яде хип комбиотик, в болницата бяха на Нан Комфорт. Вие на какво бяхте и на какво сменихте? (Знам че е индивидуални за всяко бебе но все пак събирам мнения)

# 107
Аз смених няколко. След болницата Аптамил, но се запече от него и месрц и половина бяхме с Хип Комфорт и с него станаха проблемите с акото. С него едва издържаше 2 часа и половина до следващато. Сега сме с Нан Опти про и му се отрази много добре. И акото се оправи и храненият станаха от 7 на 6 и е видимо по-спокоен.

Ами яде хип комбиотик, в болницата бяха на Нан Комфорт. Вие на какво бяхте и на какво сменихте? (Знам че е индивидуални за всяко бебе но все пак събирам мнения)

# 108
Ние сме на НАН оптипро от раждането още и продължихме вкъщи същото като има нужда от дохранване. Нямаме проблеми с изхождането.

P.S Да попитам, мамите пиете ли някакви витамини и добавки за кърмене и въобще за добро общо състояние. От няколко дни ми пищят ушите от време на време и тази сутрин ми се виеше свят вече. Не знам от недоспиване ли е или нещо оросяването може не е в ред. Мисля и едни кръвни да си пусна да видя как е положението.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 12:13 от Chancharanka ♡ ♡ ♡

# 109
Аз до като още кърмех пиех витамини Garden of life Vitamine Code Prenatal и пробиотик пак на Garden of life Prenatal. И двете са за бременни и кърмещи. Бях много доволна от пробиотика бебка нямаше никакви колики до като не спрях да я кърмя :/

Ние сме на НАН оптипро от раждането още и продължихме вкъщи същото като има нужда от дохранване. Нямаме проблеми с изхождането.

P.S Да попитам, мамите пиете ли някакви витамини и добавки за кърмене и въобще за добро общо състояние. От няколко дни ми пищят ушите от време на време и тази сутрин ми се виеше свят вече. Не знам от недоспиване ли е или нещо оросяването може не е в ред. Мисля и едни кръвни да си пусна да видя как е положението.

# 110
Как сте мамита, минавам да се похваля, че малкият пребори пъпната херния поставихме последната лепенка според педиатърката. Сложихме и ротавирусната ваксина и я понесе много добре. Във Вторник ще му сложат и двете задължителни ваксини, тъй като миналият месец ги отложиха.
Малкият направи 3 месеца и забелязвам, че се заглежда повече по играчки усмихва им се и им говори, удря ги с юмруче, но не посяга да ги хваща. Към играчките на шезлонга не показва никакъв интерес, дали е нормално това? Иначе на гимнастиката е много активен.
Слага ръчички в устата, но не всеки ден, понякога ги разглежда с интерес и така.
От корем по гръб си се обръща без моя помощ. Ще говоря с педиатърката във Втортик, но това че не посяга да хваща играчките ме притеснява.
Вашите бебоци как са?

# 111
Моята обича много активната гимнастика. Удря играчките, смее им се, уж посяга да ги хване, но не може. Само един път успя за кратко да хване едната играчка. Едната играчка от активната гимнастика и я свалям и и я подавам в ръцете. Хваща я, но трябва да и я набуташ в ръцете. На леглото, кошара и люлката нямаме играчки. Хваща си от скоро дрешката и я дърпа, иска да я сложи в устата си. Хващала е и мокра кърпичка много пъти. Хваща в колата коланите на столчето и пъха в устата. От няколко дена само аз шофирам и ММ седи отзад при нея и казва, че си хващала бибата, махала я е и пак се опитва да си я сложи, ама се цели към очите, а не към устата и плаче😂
По корем може да седи с високо вдигната глава. Не може да се обръща от гръб по корем и обратно. Като лежи по гръб и се завъртва наляво и се опитва да се обърне по корем явно, но не успява. Днес по корем я сложих и се опита да се завърти по гръб, помогнах и малко и успяхме, но само толкова.
В момента сме на морето при бабите и дядовците. Нямаме много условия тук + че по цял ден сме навън и с разни хора. Когато се приберем след седмица в София и сме пак по цял ден самички и вкъщи, ще и купим килимче и ще можем повече внимание да и обърнем и да я тренираме по-активно.
Мен ме притеснява друго - все си държи наляво главата. Може и надясно, обръща си я, както и нагоре гледа, но по-удобно и е и вдигната, и легнала и сякак главата да и е все наляво. По другата седмица сме на педиатър и ще я попитам. Въртим я главичката, но не става - все наляво гледа да и е.
 Ще направи 3м. след няколко дена.

# 112
И нашата само на дясно иска да седи. През нощта спи само на дясно. Колкото и пъти да я завъртя на ляво, пак я намирам на дясно. Според мен, до като кърмех я въртях в двете ръце да в държа , обаче като спрях да я кърмя и я държа само в лявата ръка защото ми е по-удобно дясната да ми е свободна и мисля че тя е свикнала да е опряна в мен винаги дясната ѝ страна и за това иска да лежи само на дясно. Сега почнах да я държа на другара ръка, ще видим дали ще има ефект някакъв. Иначе през деня я слагам да спи на лявата ѝ страна и в кошарата и в количката и в гнездото… но през нощта се върти като шиле 😄

# 113
И моя син спи само на дясната страна…
Забелязвам даже, че главичката му се изкривява от лежането само на дясно.
Опитвам да го въртя, но той си знае само на дясно.
Надявам се да се оправи, като започне да сяда.

# 114
Ехо как са вашите бебоци? Simple Smile Какво интересно се случва при вас? Някой да се е сблъскал вече с регресията на съня, която би трябвало да се случи в 4ти месец? На тези с коликите, как сте, още ли ви мъчат?
На нашата госпожица се 1 някой с копче ѝ изключи коликите …. направи 3м на 12ти и г/д от тогава спряха коликите… направо не мога да повярвам колко рязко…
Започна повечето нощи да не се буди да яде, което си е …. Съвсем различна работа! Това обаче ще видим дали ще продължи дълго ако ни настигне въпросната регресия… ама стискам палци да не я разберем 🤞
Гука постоянно 😂 по цял ден плямпа нещо си хахаха много е забавна.
Друго не се сещам май май

# 115
Здравейте.
Моята направи 3 месеца миналата седмица. От един месец е изключила нощното хранене. Яде към 21-22ч. и след това чак към 6-7ч. сутринта. Доста си хапва - 160-170мл. Нямала е колики. През деня съня и липсва. Има само дрямки по 30 мин. един-два пъти. Вчера пък цял ден рева. Не знам дали може да я мъчат венците. Отдолу виждам, че си личат двата зъба, но още им е рано за показване. Иначе слага всичко в устата си. Държи играчки и повече се оглежда. Мъчи се да се завърти от гръб по корем, но успява с моя помощ. Днес тъкмо пристигна килимчето, което бях поръчала за нея. Много съм доволна и на изгодна цена беше. Бяхме две седмици на морето - и на северното, и на южното черноморие. По цял ден бяхме навън и се чувстваше много добре. Вечер при бабите, та да можем да си излезем и починем с ММ. Септември пак ще се пуснем към морето. Предстои ни пътуване октомври до чужбина за 3-4 дни, но бебка няма да я взимаме. Успях снощи да финализирам поръчката на нейни дрехи за есента и зимата. Утре сме на преглед и ваксини. Другата седмица ще отскочим до Слинготека за консултация и да си купим ергономична раница. ММ много иска да я носи. Чудим се и кога да махнем коша за новородени и да сложим летния. Или поне да го изпрабваме. На моя приятелка детенцето и е на 4м. и още от 3м. е с летния кош. Много гука и постоянно се смее.
Това ново при нас🙂

# 116
Привет и от мен!
Бебека е на 3 месеца и половина, в петък сме на ваксини. Май ще слагат и трите наведнъж.
На смесено хранене е, понякога не ѝ достига и давам АМ. Нощем задължително става да яде веднъж, понякога и повече. Все още не спи по цяла нощ, през деня също не спи по много.
И аз мисля, че я сърбят венците. Слага абсолютно всичко в устата. Хваща ми палеца и го слага в устата ѝ, като стиска с двете челюсти доста силно.
Гука, пее, вече се смее с глас. Когато я слагам пред огледалото ,се смее страшно много и си гука.
Онзи ден се обърна по коремче сама, успя да си освободи ръчичката и после пак се обърна на страна.
Посяга да хваща играчките, но все още не може както трябва да ги задържи. Хваща си двете ръчички и бодито също. Хваща си крачетата и пръстчетата и още малко имам чувството, че ще си ги сложи в устата. 😂
Ние вече сме с летен кош, дори на последната степен. Не е седнала, разбира се, но абсурд да стои в легнало и полулегнало положение. Много е любопитна и иска да гледа всичко.
Мислим да ходим на море началото на септември.

Littlemuffin,
Как обличаше бебка на плажа и ползваше ли слънцезащита? Може ли да споделиш и от кои сайтове напазарува?
Аз вчера гледах какви дрехи има за есента и какво ще ми е нужно.

Нашата също има дни, в които много реве, особено, когато смени обстановката.
Забелязала съм, че като по часовник след като заспи се събужда към 30-та минута и се налага да я доуспивам. Някой дали се е сблъсквал със същия проблем?

Вече разредихме мръсните памперси, по един на ден горе-долу, обаче пълен на макс. 😂

# 117
Littlemuffin препоръчвам ви Слингомания! Ани е чудесна! Ние си купих е слинг още на 2та седмица от там и сме супер доволни. Още малко и за раница ще ходим Simple Smile
И нашата слага всичко в устата, но това не е заради венците. На този етап на развитие си слагат всиЧко в устата защото там нервите им са най-развити и могат да усетят най-добре с устата си.
Аз да чукам на дърво, през деня има една дълга дрямка по 2-3 часа,  другите са по 30-40мин. През деня будува по около час и половина и после дремва. То веднага ѝ проличава че се е изморила. Натежават ѝ клепачите, почва да помръня ..
Още не хваща добре играчките, ама докопа ли ги  директно в устата 😂
Абе и аз гледам за дрешки за студено време ама … честно казано тя живее само по боди от как се е родила 😂 нямам представа как да я обличам като стане студено хахах

# 118
Здравейте мами, нашата госпожица си приказва доста през деня също. Хапва си различно, примерно тази вечер изяде към 170 мл и сега се приспиваме. Започнахме и по-рано да я приспиваме - преди беше към 22:30-23:00, сега към 21:30 и си заспива. Но интересното е че се буди към 6:30-7 ч доста време си е Grinning Но понеже аз се изцеждам и е на кърма и трябва да ставам към 5 ч някъде за да го правя и това понякога направо доста ми тежи. Не знам как ще се кара нататък...Иначе записахме си час за Ортопед профилактично и също така резервирахме един ротационен тестов пакет за многократни пелени да видим как ще сме с тях. Иначе и ние доста разредихме пълните памперси - през ден горе долу, но когато  ден за пълни памперси ходи по два пъти. Иначе се разхождаме с количката, ходиме по паркове и тн. Морето го пропуснахме тази година - така преценихме за по-сигурно. Иначе хваща си играчките, слага ги в устичка, прави опити да се обръща по коремче, но още е доста слабо като резултати - има време още Grinning Големи усмивки раздава на всички, само да не й се спи де Grinning Grinning Grinning

# 119
Irinak
Ние имаме апартамент на северното и къща на южното и затова не сме ходили по хотели, което беше голямо удобство като си си у вас и разполагаш свободно с каквото ти е нужно. На плаж не сме я взимали. ММ много искаше, ама на мен ми се струваше прекалено топло и затова не му разреших😂 Иначе на басейн бяхме. Тя под сянката. Не сме я мазали с нищо. Иначе имам на Чико 50+ фактор. Мазах и лицето като беше мъничка - на един месец и по-малко като излизахме, но някъде бях чела, че не е хубаво бебетата да се мажат и затова спрях да го правя. Не я държим на директно слънце. На южното родителите ми я гледаха вечер и през нощта, за да си излизаме и почиваме с ММ. По цял ден бяхме в двора на голямата сянка. На северното неговите родители я гледаха, само че през деня. Ние ходихме на плаж и по задачи. И да пътува обича бебка. Вече не спираме на час и половина - два. Като си е заспала сладко и да я събуждаме, не ни се струва оферта. Тя спи обикновено през цялото време. Иначе София - Варна го правим на два пъти, защото пътя е многа дълъг. Преспиваме в едно хотелче в Търново.
DasT
Благодаря за препоръката. Ще го посетим щом казвате, че сте доволни. Иначе на бодита с къс ръкав и бодита потници изкара цяло лято. Пазарувам от h&m, защото им хванах цаката с номерациите и има много голямо разнообразие. Много готини и интересни дрешки. Поръчала съм това:
4-6м.
Пижами - 2
Дебел гащеризон - 1
Бодита с дълъг ръкав - 6
Бодита с къс ръкав - 5
Блузи с дълъг ръкав - 2
Бейзболно яке - 1
Клинчета - 4

6-9м.
Бодита с дълъг ръкав - 5
Клинчета - 6
Пижами - 3