Лечение с протеолитични системни ензими (7-ма тема)

• 40 697
  • 351
  •   1
Отговори
# 315
  • София
При алергични ринити, синузити и др. към основния пакет ензими се добавя и Кверцетин. Не случайно Кверцетин  е добавен  към някои продукти с Бромелаин. Имат синергично действие.

Скрит текст:
Препоръчвам да изгледате една много интересна беседа в Тубата за водата и солта на Ангел Бенински. Към края някъде се обяснаваше  водата и хистамина.

# 316
Потърсете за хистаминова непоносимост. Аз имам ринит, който се повлиява само от антихистамини. Тепърва се запознавам с тази материя, но там се споменава и стомашни проблеми като симптом. Виждам, че има и по-специални ензими, пробиотици за хора с непоносимост.
Образуването на слуз в носа е пряко свързано със здравето на чревния микробиом.

Здравейте, могат ли да се ползват ензимите за 18-год. младеж?
За хронична хрема, която не се повлиява от никакво предписано лечение за сега, както и за храносмилателни проблеми.
Благодаря за отговора.
Ако искате или не сте пробвали, вижте дали няма да помогне Назостад - 2 впръсквания сутрин, и Десибел 5 мг - по 1 т. вечер 30 минути преди храна. Лечението трае 30 дни. Рецептата е на лекар УНГ.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 16:47 от Паци

# 317
Ако искате или не сте пробвали, вижте дали няма да помогне Назостад - 2 впръсквания сутрин, и Десибел 5 мг - по 1 т. вечер 30 минути преди храна. Лечението трае 30 дни.
И двата продукта са с рецепта.

ПП. Добре е, че дописахте, че е с рецепта от лекар УНГ.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 16:54 от Rosita

# 318
Здравейте, могат ли да се ползват ензимите за 18-год. младеж?
За хронична хрема, която не се повлиява от никакво предписано лечение за сега, както и за храносмилателни проблеми.
Благодаря за отговора.

Хомеопатия и шуслерови соли пробвали ли сте?

# 319
Ако искате или не сте пробвали, вижте дали няма да помогне Назостад - 2 впръсквания сутрин, и Десибел 5 мг - по 1 т. вечер 30 минути преди храна. Лечението трае 30 дни.
И двата продукта са с рецепта.

ПП. Добре е, че дописахте, че е с рецепта от лекар УНГ.
Рецептата ми беше дадена от лекар УНГ по Вайбър. Лекарствата можеха да се закупят свободно. Наскоро не съм проверявала как е.

# 320
Здравейте, благодаря ви за отговорите.

Работата е там, че обиколихме доста УНГ лекари и всеки му изписваше различни видове спрейове, промивки с каничка, кортикостероиди, пускани са му тестове за алергии, дори го водих да го гледат с микро камерка в носа, но никакъв ефект, не се откри нещо, което да се диагностицира. И се въртим  в един омагьосан кръг.

Хомеопатия е прилагана също, но не помогна. Може да не сме попаднали на точия хомеопат знам ли и аз.
За шуслерови соли, пробвал е, но не като комбинация с други. Мисля така би имало по-голям ефект.

Странното е, че секретите в някои дни са патешко жълти на цвят, направо като жълта акварелна бойчка. И после нещата  се "нормализират". Казаха, че можело да има кистички в носа и от тях ставало така, като се спукат.

Вече се замислям на своя глава да му дам да пробва с ензими, да видим ще има ли ефект...но още разучавам.
Проблемът е, че синът ми вече от толкова много експерименти без ефект, не вярва че ще спре тая пуста хрема.

# 321
Здравейте, благодаря ви за отговорите.

Работата е там, че обиколихме доста УНГ лекари и всеки му изписваше различни видове спрейове, промивки с каничка, кортикостероиди, пускани са му тестове за алергии, дори го водих да го гледат с микро камерка в носа, но никакъв ефект, не се откри нещо, което да се диагностицира. И се въртим  в един омагьосан кръг.

Хомеопатия е прилагана също, но не помогна. Може да не сме попаднали на точия хомеопат знам ли и аз.
За шуслерови соли, пробвал е, но не като комбинация с други. Мисля така би имало по-голям ефект.

Странното е, че секретите в някои дни са патешко жълти на цвят, направо като жълта акварелна бойчка. И после нещата  се "нормализират". Казаха, че можело да има кистички в носа и от тях ставало така, като се спукат.

Вече се замислям на своя глава да му дам да пробва с ензими, да видим ще има ли ефект...но още разучавам.
Проблемът е, че синът ми вече от толкова много експерименти без ефект, не вярва че ще спре тая пуста хрема.
Пробвайте тогава със серапептаза. Тя може да помогне или най-малкото ще разреди слузта. Но е добре да направи поне едномесечен курс, а може и три месеца за по-добър ефект.
Също така много добри отзиви има този спрей от Айхърб с лют червен пипер, хрян и уинтъргрийн (зимнозелено масло): https://bg.iherb.com/pr/greensations-sinus-plumber-all-natural-n … fl-oz-30-ml/46046
Или капчица-две масло от риган разредено със зехтин, дълбоко в носа. Да се разреди до степен да налютява, но без да причинява изгаряне. Масло от риган продават почти във всяка аптека. Спреят и риганът парят, така че това трябва да се има предвид. Може да вдишва масло от евкалипт или мента - маслата като цяло са чудесни помощници. Витамин А също намалява производството на слуз. Захарта пък я увеличава, затова е добре тя да се ограничи, доколкото може.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 19:29 от Паци

# 322
  • На плажа
Здравейте,има ли формула за приема на ензимите? Нещо от рода на един месец прием,един месец почивка,после пак....или е необходимо по дълго приемане?

# 323
  • Варна
Здравейте,има ли формула за приема на ензимите? Нещо от рода на един месец прием,един месец почивка,после пак....или е необходимо по дълго приемане?
От старите теми помня нещо като броя на годините +20 дни, но наистина не съм сигурна за цифрите.
Това за профилактичното приемане.
 Аз го правя един път годишно за около месец  - купувам опаковки по 90 капсули и докато свършат.
При конкретен проблем препоръчваха да се пие до разрешаване на проблема АКО наистина са повлияли положително. Ако няма ефект - няма смисъл да се пият.
При всички случаи- консултация с лекар преди приемането и пробен период в началото как ще ви понесат.

# 324
  • На плажа
Сестра ми ги пие за проблем с бъбреците-гломерулонефрит.
За един месец и малко отгоре прием, стойностите на креатина са намалели от 300 на 100,нормалната стойност е около 30...някакви там еденици,не съм сигурна.
На 43 години е.Може би да ги направи пълни два месеца,да спре за един месец и после пак да ги почне.

# 325
Предполагам, че имате предвид креатинин, не креатин. Аз вероятно бих намалила дозата след третия месец за известно време, но да ги спирам толкова бързо - още на втория - не бих. Месец - два е период за човек без сериозни здравословни проблеми или профилактично. За по-сериозни състояния - трябва постоянство и по-продължителна употреба.

# 326

Пробвайте тогава със серапептаза. Тя може да помогне или най-малкото ще разреди слузта. Но е добре да направи поне едномесечен курс, а може и три месеца за по-добър ефект.
Също така много добри отзиви има този спрей от Айхърб с лют червен пипер, хрян и уинтъргрийн (зимнозелено масло): https://bg.iherb.com/pr/greensations-sinus-plumber-all-natural-n … fl-oz-30-ml/46046
Или капчица-две масло от риган разредено със зехтин, дълбоко в носа. Да се разреди до степен да налютява, но без да причинява изгаряне. Масло от риган продават почти във всяка аптека. Спреят и риганът парят, така че това трябва да се има предвид. Може да вдишва масло от евкалипт или мента - маслата като цяло са чудесни помощници. Витамин А също намалява производството на слуз. Захарта пък я увеличава, затова е добре тя да се ограничи, доколкото може.
Паци, благодаря за насоките.Hug

А с каква концентрация е добре да се започне серапептазата? Предполагам това е от значение. Трябва ли
задължителна консултация с лекар?
На този спрей не съм попадала. Иначе във времето, когато пръскахме всевъзможни спрейове е имало и люти,
но тогава синът ми беше по-малък и му беше много неприятно.
Масло от риган имам, но за пиене и съм давала. А с масла е правил инхалации преди.
Захарта е ограничена много от доста време, сам си наложи това, заради акнето, което се беше увеличило.
Витамин А ще пие известно време, имам течен вариант.

# 327
Здравейте, бих искала да попитам дали приемът едновременно на серапептаза с алфламил е приемлив? Става дума за разбиване на фиброзна тъкан след оперативни намеси, както и за противовъзпалително с цел намаляване на допълнително нантрупване на фиброзна тъкан след травма и операции.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 18:46 от meggun

# 328
  • София
Не може едновременно да ги приемате. Трябва да има 2ч отстояние.

# 329
А с каква концентрация е добре да се започне серапептазата? Предполагам това е от значение. Трябва ли задължителна консултация с лекар?
За концентрацията - може би е добре да отговорят тези, които са давали ензими на децата си, например @Rosita.
За консултация с лекар - ако момчето е здраво, мисля, че не е необходима. Но за Ваше успокоение не пречи да попитате. Също така, ако предстои някаква хирургическа интервенция или чистене на зъбен камък, примерно, изобщо манипулация, при която може да има кръв, добре е да се внимава, защото ензимите разреждат кръвта. Това трябва да се предвиди и да се спрат десетина дена по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт