Отговори
# 165
Щях да ви питам - пъпчето падна на 6тия ден, днес са 16 дни, а още чистя кръв от него. При вас как е положението?

# 166
  • Замък сред облаците
При нас падна в понеделник през нощта - 12 ден да го броим (ММ имал честта да го намери в памперса) и след баня поцапва малко, но почти се сви вчера. Мацваме го всеки ден по веднъж или два пъти със 70-градусов спирт след падането.

# 167
Привет, Мами!
Тези от вас, които са секцио какво правят с корема за по-бързо прибиране. Въобще може ли да се направи нещо и кога? Може ли да се носи оформящо се бельо, имате ли съвети с програми за възстановяване.
Вашите съвети с/у вече появили се розови стрии какви са? Появиха се веднага след раждането. Точно на пъпа са и са доста. На друго място нямам. През цялата бременност се съсипах от мазане, но накрая имах чувството, че пъпът ще ми се пръсне. И то така и стана
..

# 168
Ако някой използва water wipes и иска да се възползва от кода:

# 169
  • София
Има супер промоция на Памперс в Софармаси, аз се заредих. Иначе моята раница е ERGOBABY OMNI, много ми е хубава и удобна, но е от 62 см (3-4 месеца) и е до 86 см (1,5-2 години) някъде. На сестра ми пък е хибридна от 52 см. (1,5 месеца/прилича на слинг малко), но е до 11 кг само.

# 170
Момичета,ще каже ли някоя,която е по-запозната,какъв е размера на еднократната помощ за първо дете?!
Голяма тайна се оказа за тези в нашата община. 😁🤣
Голямо шушукане,голямо чудене...и никой не успя да ми каже.

# 171
250 лв е Shu

Аз не съм от активно бебеносещите. Обаче от време на време като видя зор с приспиването вкарвам в действие тази носилка. Не знам точно как се казва.

Пъпа след падането не е кървил.

# 172
Пъпчето кърви към 7-10 дена след падане при нас. Бях се притеснила, но педиатъркара каза, че било нормално. Сега спря и се вдлъбна вече.
Аз да си кажа болката: трудно ми е да се приема с постпартум тялото си посред лято. Първото раждане беше през зимата. Докато се посъблечем, са бях оправила. Но сега… Топло е, а ми личи, че не съм във форма. Броени неща ми стават, коремчето не се е прибрало още. Като желе е. Измъчвам се, гледам се, цъкам с език.
Поръчах някакви дрехи да се почувствам добре, но с нищо не се харесвам. Всичко върнах. Отделно ограниченията с кърменето - роклите с копчета отпред… Ами. Тъпо ми е.

# 173
Тази нощ беше горе долу по-спокоен, ама сутринтааа голямо ръмжене и напъване беше.
Не мога да го оставя да се изцедя, че едната гърда тече и боли, ще се пръсне. Целият го окъпах като и той яде неспокойно и се гърчи.

Лотос, от толкова напъване, смяна на цветове и ръмжене .. и като пръцка или се изака най-после, чак на мен ми олеква. Направо камък ми пада от сърцето. Grinning
А колко е сладък като пръцне по-звучно и се стряска сам от себе си. Heart
Ха твоето бебче е родено на моя ден. Ние вкъщи сме вече три рачета, та на таткото не му завиждам.

Аз така и с баткото не успях да се пречупя за кърменето навън. Той, като гледам и Марти не яде много спокойно, та не си представям да седна някъде и да ме дърпа и да се върти. Знам, че е нещо напълно нормално, но не мога да се отпусна. А и знам колко по-лесно щеше да ни е, ама... Сега излизаме само вечер, когато мъжът ми се прибере от работа. Храня го в колата. През деня е много топло, а и няма къде наблизо да се разходим. Общо взето живеем на спокойно място, но пък всичко ми е далече, особено за човек с две деца, който не шофира.

За бял шум аз имам една духалка, която забивам в някой ъгъл и пускам на студен въздух. Така и не се спрях на нещо конкретно от тези, които продават.
Иначе имаме въртележка за леглото и едно бухълче ни подариха, хе също го успокояват.
Аз пък в парка си намерих подходящо местенце. Има един голям батут и компресорът му такъв хубав шум издава...има пейчици покрай него и детето спи чудно от шума. Тъкмо се притъпяват звуците от викащите деца. Grinning

Когато сменям памперс и видя, че започне да пишка мятам отгоре нещо, което ми е наблизо. Затова и не мога да смогна да пускам перални. И аз го чакам, чакам да видя дали ще върши работа, но той пък ме изчаква да сложим новия памперс да му е по-чистичко.

Имам раница от баткото, но с него точно два пъти сме се носили. Изобщо не искаше да седи в нея. Сега ще я пробвам и с бебочко, ама трябва да стане поне на 3-4 месеца, пък ще видим дали с него ще имаме успех.

Нещо не намирам кантара в нас да видя какво е положението с килограмите. Последния път имах още 2-3 останали. Сигурно мъжът ми го е скрил някъде, защото само ме кара да ям.

За актовете за раждане казват 14 дни, но и по-рано стават. Аз понеже звънях преди това ми казаха, че е готов и по-рано. Трябваше да го вземем от там, където родих, а не, където сме по адрес. Не всяка община дава помощ при раждането. Аз пък се чудя като съм родила не там, където се водя на адрес, дали нашата община ще даде такава помощ или трябва раждането и адресната регистрация да са в една и съща община? Някой запознат ?

# 174
И аз да се включа в темата. 🙂
Да ви попитам вие миете ли дупето на бебето след всяко наакване? Покрай мен всеки различни съвети ми дава и не знам кой да слушам. Едни ми казват да го мия преди ядене,а ако се наака след ядене да чистя с мокра кърпа. Друг ми казва само с мокра кърпа да чистя и само вечер да го мия. Отделно не слагам никакъв крем против подсичане ,а мажа с олиото за тяло или крема за тяло,не знам как е правилно? 🙄

# 175
Аз понякога мия, понякога бърша с мокрите кърпи на бебелан със сребърна вода, според зависи колко е наакана. После мажа с крема на галафарм. В началото ползвах мокрите кърпи на памперс с 99% вода и крема против подсичане на хип, обаче се беше зачервило.  Откакто ползвам бебелан сребърна вода и галафарм няма червено дупе!

# 176
  • София
Оххх HappyRSmile, точно по същия начин се чувствам и аз!!!! Аз дето съм такъв нарцис и се оглеждам и по стъклата на колите сега направо ми се реве като мина покрай огледало, гледам да не си вдигам много много главата. Дори с ластичния колан пак не се харесвам и не съм свикнала на такъв корем. КАто го няма и бебчеот и чувствата, които те карат да се гордееш с корема направо си е ужасно. За пъпчето, нашето падна на 10-11 ден, само един ден кървя леко от време на време, но после спря. Почиствах с марля напоена в 70% спирт няколко пъти дневно, утре сме при педиатърката най-накрая, ще видим какво ще каже. Вижда ми се зарастнал честно казано.. Аз дадох днес Санколик за пръв път, като за 30 лв. помислих че баткото е бутнал и е разлял капките :Grinning Голям смях са, шишето пълно към 30% с капки само хаха. При нас акта го взимам от общината, която ми е по постоянен адрес и живеем, както и еднократната помощ също е тук. Дано утре вече да е готов и да свършим и това.
Не мия дупето на всяка смяна, въпреки че според педиатърката трябва. Не му е хубаво на беебто и не го правя, отделно тя винаги е мега гладна и едва дочаква да го сменя преди да яде, ако ходя и до банята съвсем ще озверее. Даже напоследък пробвам да я нахраня първо и после леко сменям памперса и е доста по-спокойна.. Ние също сме с мокри кърпи на Памперс и крема на Галафарм и съм доволна.
krisstiA не ги знаех тези кърпи на Бебелан, определено ще взема да ги пробвам. С баткото само Бебелан ползвах, сега нз защо почнах с Памперс, бяха на промоция май.

# 177
Аз ползвам мокрите кърпи на Бебо с 99 % вода . Ще взема и аз да купя този крем Галафарм. Безумие ми се струва при всяко наакване да го мия и добре ,че не съм само аз дето не го прави при всяко наакване.
По отношение на корема,моя е като бременна 7 месец,но аз и не кърмя и силно се притеснявам, да не си остане така като желе. Хората все ме питат кога ще раждам, а аз родих преди 9 дена. 😒

# 178
Пффффф да. Лято и постпартум тяло си е тегаво. Все си мисля, че ще ни се приберат и пак ще си влизаме в дънките, но… следващото лято. За себе си виждам, че сама си вкарвам филма с нереалистични изисквания преди месец от самото раждане…  Не трябва, ама е трудно.
Мия дупето на всяко наакване, т.е. на всяка смяна на памперс. Мажа с олиото после местата под целия памперс. Нямала съм проблеми по тази схема.

# 179
  • Замък сред облаците
Мием ако е по-кашаво и се е омазал. 1-2 пъти на ден само с водичка. Водата също яко изсушава, особено с измивен гел. Засега няма оплаквания, даже и крем за подсичане не сме слагали още.

Общи условия

Активация на акаунт